12x witte dorpen in de omgeving van Málaga

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Malaga Essentials

* Reserveer nu jouw vliegtickets naar Malaga aan de beste deal
* Huur een wagen op voorhand aan de meest voordelige prijs
* Boek Nu jouw Hotel, Appartement, B&B, privé vakantievilla, …

Witte dorpen of Pueblos Blancos

De witte dorpen in de omgeving van Málaga zijn super om te ontdekken. De pueblos blancos hebben sowieso 1 ding gemeen: alle huisjes zijn witgekalkt en wit geschilderd. De meeste witte dorpen die wij hebben geselecteerd liggen hoofdzakelijk ten oosten van stad Málaga in de prachtige Axarquia streek. Voor de sportievelingen is het ook een aanrader om de witte dorpen te bezoeken met een E-bike die je kan huren via Biciterraneo in Torre del Mar.

Elk wit dorp heeft zo zijn eigen karakter en er hangt overal wel een leuke sfeer. Sommige witte dorpen zijn nog echt heel authentiek en weinig toeristisch terwijl andere pueblos blancos al helemaal zijn ontdekt door de toeristen.

Echt de moeite of één of meerdere witte dorpen te bezoeken als je in de buurt bent.

 1. Algarrobo
 2. Canillas de Aceituno
 3. Canillas de Albaida
 4. Comares
 5. Cómpeta
 6. Frigiliana
 7. Mijas pueblo
 8. Nerja
 9. Salares
 10. Sayalonga
 11. Sedella
 12. Torrox pueblo

Ligging
Witte dorpen of Pueblos Blancos

Huurwagen om naar de witte dorpen te rijden

Avontuurlijke wandelroutes in de omgeving van Malaga kan je uiteraard best bereiken met een huurwagen.
We raden aan om auto te huren in of aan de luchthaven van Málaga.

Huur een auto bij SunnyCars, zonder zorgen !

We lijsten hieronder de witte dorpen op in alfabetische volgorde.

Algarrobo

Algarrobo pueblo ligt tussen de kustlijn met het vissersdorpje Algarrobo-Costa en het ander wit dorp Sayalonga richting Competa. Relatief onbekend maar in het passeren ervan kan je zeker eens het dorpje te voet gaan ontdekken. Het dorp is ook bekend om een van de meest spraakmakende ferias (jaarlijks lokaal feest) van de streek.

Canillas de Aceituno

Canillas de Aceituno heeft een fantastische ligging tegen het natuurpark Sierra de Tejada, Almijara y Alhama en is nog helemaal typisch Spaans. Er is heel wat niveauverschil in het dorp met vele trapjes. De avontuurlijke wandelroute El Saltillo kan je hier starten bovenaan het witte dorp. De nieuwe lange hangbrug sinds oktober 2020 verbindt het dorp met ander wit dorp Sedella.

Canillas de Albaida

Canillas de Albaida is fantastisch gelegen mooi wit dorp. Vanop de weg richting Competa heb je mooi zicht op dit witte dorp alsook als je vanuit Arenas komt gereden. Er zijn een paar Ermitas (~kapel) waar je korte wandeling kan starten of genieten van de views.

Comares

Comares is het hoogstgelegen witte dorp in de Axarquia streek, ten Oosten van Málaga.

De rit naar het dorp is heel speciaal omdat je het witte dorp al van ver ziet liggen. Niet zo heel toeristisch, maar niet minder de moeite. Wij waren althans heel enthousiast na onze toer in deze prachtige pueblo blanco.

Comares het hoogstgelegen witte dorp Axarquia

Er zijn ook heel wat uitgestippelde wandelroutes die vanuit het dorp vertrekken. In Comares is er onder andere een prachtig kasteel met super mooie zichten op het dorp en de omgeving. Zeker en vast een aanrader!

Cómpeta

Het witte dorp Cómpeta ligt aan de voet van een hoog berggebied en is een rustig dorp met ongeveer 4000 inwoners. Tal van restaurants en bars zijn geconcentreerd rond het kerkplein Plaza Almijara. De weg naar Cómpeta is nogal bochtig zowel via Sayalonga als Torrox pueblo.

Frigiliana

Frigiliana is persoonlijk ons favoriete witte dorp. Sommige bezoeken Nerja en laten dit charmante witte dorp links liggen. Nochtans is het slechts 8km verder en is het zeker de moeite om deze pueblo blanco te bezoeken.

Frigiliana charmante witte dorp

De zeer smalle straatjes in het dorp nodigen uit om te slenteren en te ontdekken welk prachtig dorp dit is. In Frigiliana heerst er een unieke sfeer die telkens de moeite is om te genieten van het meest charmante witte dorp van de provincie Málaga. 

Mijas

Mijas is wellicht het meest bekende witte dorp op 35km ten westen van Málaga. Je kan het dorp bezoeken met de alom beroemde (of beruchte) ezeltaxi’s.

Mijas Pueblo is een groot wit dorp met veel smalle straatjes om te ontdekken. Er is ook een unieke Plaza de toros. Je hebt er zeer mooie verzichten op de kust en ook op de bergen Sierre de Mijas.
Absoluut de moeite om dit witte dorp  Mijas heel uitvoerig te bezoeken. 

Nerja

Nerja staat bekend om zijn gezellig centrum, de vele stranden, het heerlijke eten en de bezienswaardigheden welke zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Zowel cultuur of gewoon lekker op het strand liggen, het kan allemaal. Ook de grotten van Nerja zijn zeker aan te raden om te bezoeken.
Vergeet zeker ook niet het andere witte dorp Frigiliana te combineren die heel dicht bij Nerja ligt.

Salares

Salares is een pareltje van een wit dorp met zoals ieder dorp een populaire feria in de zomermaanden. Het bekendste van het dorp is het cafe Bar El Theo. Moet je zijn geweest bij bezoek aan Salares. Dit ligt op de bekende Ruta de Mudejar met de andere witte dorpen Sedella en Canillas de Aceituno.

Sayalonga

Sayalonga is een dorp gelegen in de Axarquía streek met veel historie uit de tijd dat de Moren Andalusië veroverden. Het is het paradijs van de Nispero vrucht. Een stop is zeker aan te raden als je op weg bent naar het witte dorp Cómpeta

Sedella

Sedella is een klein wit dorp in typische Moorse stijl op een hoogte van 700 meter in Andalucia aan de voet van de Sierra Tejeda Almijara & Alhama. Deze pueblo blanco behoort tot de Ruta de Mudejar samen met buurdorpen Salares en Canillas de Aceituno.

Torrox pueblo

Torrox pueblo is één van die typische Spaanse witte dorpjes in Andalusië. Het dorp telt 13.000 inwoners. Het dorpje is best mooi en fraai gelegen. Vooral heel bekend om het dorpsplein die altijd verschillende kleuren paraplus heeft hangen. Op weg naar Cómpeta zeker een stop waard.

Ligging Witte dorpen of Pueblos Blancos

Anderen bekeken ook:

Overnachten in Malaga ?

Wat te doen in Málaga ?

Categorieën: Witte dorpen

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid