Sedella witte dorp in Moorse stijl

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Sedella

Sedella is een klein dorp met iets meer dan 600 inwoners. Er bevindt zich een bezoekerscentrum van het aanpalende 40.000 hectaren grote natuurpark. Vanuit de hoge bergen bevloeien allerhande riviertjes en stromen de “huertos” – groente- en fruitgaarden – in de buurt van het dorp.

Romeinen

Sedella is van zeer oude oorsprong en dit gebied was bekend bij de Romeinen, gebaseerd op de overblijfselen die zijn gevonden zoals munten, keramiek, enz. Mogelijks komt de naam Sedella van het Latijnse woord sedili dat in het late Romeinse rijk landelijke plaats of bezittingen betekende. In de zevende eeuw voor de komst van de Arabieren werd het dorp genoemd op de kaart met de naam Sedille. Na de christelijke verovering in 1487 staat de stad bekend als Xedalia. In het verleden ook wel bekend als Villa Castillo omdat op een van de hoogten bij de huidige stad de ruïnes van een groot kasteel liggen met onderaan een klein dorpje.

Moorse stijl

In Sedella is het niet alleen de moeite waard om de ruïnes van het fort te bezoeken. Ook de parochiekerk van San Andrés Apostpol (de apostel Sint Andreas) uit de 16e eeuw. De vierkante tweedelige toren en de achthoekige bovenkant zijn opmerkelijk. Binnen vindt men standbeelden en religieuze voorwerpen uit de 17e en 18e eeuw. Dichtbij de kerk ligt Casa Torreón, een oud herenhuis die nu een privéwoning is. Het heeft nog steeds zijn Mudejar- toren met decoratie in Moorse stijl en aan een van de zijkanten kunstwerken in Moorse stijl. Als je over tijd beschikt dan kun je vanuit het witte dorp prachtige wandelingen maken in het hoger gelegen natuurpark Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama.

Video Sedella

Accomodaties

Voor accomodaties kunt u onze lijst met B&B’s raadplegen Of Huur onze eigen vakantievilla met privézwembad voor max 6 personen, centraal gelegen bij de witte dorpen 

Huurwagen om naar Sedella te rijden

Avontuurlijke wandelroutes in de omgeving van Malaga kan je uiteraard best bereiken met een huurwagen. We raden aan om auto te huren in of aan de luchthaven van Málaga. Huur een auto bij SunnyCars, zonder zorgen !

Heel waarschijnlijk ook interessant voor jou ?

Ontdek de andere witte dorpen:
 1. Algarrobo
 2. Canillas de Aceituno
 3. Canillas de Albaida
 4. Comares
 5. Cómpeta
 6. Frigiliana
 7. Mijas pueblo
 8. Nerja
 9. Salares
 10. Sayalonga
 11. Torrox pueblo

Ligging Sedella

Categorieën: Witte dorpen

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid