Biciterraneo bikeshop Torre Del Mar

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Biciterraneo

Bike store Biciterraneo kan je vinden in Torre del Mar, een populaire kustplaats tussen Málaga en Nerja.

Ideale uitvalsbasis aan zee om de Axarquia te ontdekken met de fiets. Huren of kopen van E-bikes, racefietsen, mountainbikes, …. Belg Marc is eigenaar en werkt met technisch gecertificeerde werknemers met eigen reparatieservice. Je kan er uiteraard ook terecht voor allerhande fietskledij en fietsaccesoires.

E-bikes, racefietsen, mountainbikes

In onze actieve en sportieve vakanties mag een fietsrit nooit ontbreken.
Op een stralende dag in juli plannen we dus een E-bike rit in de bergen van de Axarquia.
We parkeren onze auto dichtbij de winkel van Biciterraneo. Marc ontvangt ons met een brede glimlach en heeft voor ons al drie super kwaliteit E-bikes gereserveerd. 3x verschillende merken om eens alledrie uit te testen.

Een kleine uitleg volstaat over de E-bikes en de fietscomputer om te starten aan onze fietstocht.
We rijden eerst een eindje langs de kust van Torre del Mar. Er is een afzonderlijk fietspad aangelegd langs de promenade. Erg leuk voor een opwarmertje. Nog voor Algarrobo Costa slaan we het binnenland in. Via kronkelende wegjes rijden we naar Algarrobo. Van daaruit gaat het enkel nog omhoog via de weg die naar Competa leidt. Voor onze eerste stop voor een drankje en tapas houden we halt in het witte bergdorpje Sayalonga.

Witte bergdorpjes

Na deze stop vertrekken we terug om ons klimmetje verder te zetten. Maar we hadden die dag wat pech. 1 van de 3 fietsen had een lekke achterband. Even bellen dus naar Marc van Biciterraneo. Na halfuurtje stond Marc met de camionette bij ons met een andere E-bike om te vervangen. Wat een TOPservice !

Net voor Competa slaan we af naar het dal richting Archez. We rijden nu aan de andere kant van de vallei langs Corumbela naar het andere witte dorp Arenas. Terug een stopje, ditmaal bij Bar Juanete in Arenas voor wat extra vitamientjes.

Daarna is het hoofdzakelijk afdalen naar Velez-Málaga om terug te rijden naar Torre del Mar.

Onze fantastische fietstocht van 55km was super met heel wat verschillende type wegen en prachtige vergezichten. De witte bergdorpjes zijn super om halt te houden voor een verfrissend drankje en wat tapas om zo terug weer wat energie op te doen.

Als je een beetje sportief bent en avontuurlijk, dan lukt het zeker om een fietstoer te maken met de E-bike. In het begin is het wat gewoon worden met de fietscomputer en schakelen met de versnellingen is zoals op andere fietsen.
Aanrader. Doen !

Bekijk verder alle informatie op de website van Biciterraneo

Lees meer over onze andere fietstochten in en rond de stad Málaga 

Video

Ligging Biciterraneo

          

 

 

Categorieën: Fietsen