Foodies in Malaga met Foodie Felipe

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Foodies in Malaga

Als foodie is Foodspots in Andalusië een reisgids om jouw Citytrip in Málaga maximum te beleven: dé hotspots die foodies zeker niet mogen missen tijdens hun verblijf. Met de beste plekjes en lekkerste adresjes voor jouw stadswandelingen. Want vanuit het historisch centrum kan je alles te voet ontdekken.

Koop nu jouw unieke reisgids voor foodies online

Voorproefjes


Over Foodie Felipe

Ik weet nog precies waar Andalusië mijn hart heeft gestolen. Het was op de bus die net langs de zoutvlakten van Chiclana reed. Helemaal in het zuiden aan de Costa de la Luz. Ik was voor één dag ontsnapt uit zo’n all-inclusive vakantieresort aan de Playa de la Barossa en wilde op eigen houtje Cádiz ontdekken De chauffeur parkeerde halverwege de rit zijn bus langs de weg en kondigde laconiek aan dat hij even ging stoppen voor een ontbijt. We konden gerust ook zelf iets drinken in de cafetería. Daar hield ik de chauffeur nauwlettend in de gaten, om toch maar de bus niet te missen, en zag hem glimlachend en gesticulerend genieten van zijn toast met olijfolie en tomatenjam.

Het was de eerste kennismaking met één van de vele culinaire tradities die de streek rijk is. Niemand morde over het half uurtje vertraging en niet veel later doolde ik al mijmerend door de smalle straten op zoek naar de Plaza de las Flores voor een portie gefrituurde visjes.

Andalusië, besefte ik, is nog zo’n plek waar je de tijd aan de kant kan schuiven voor lekker eten en drinken. Waar de tijd en de geschiedenis ook de smaak van de keuken hebben bepaald dankzij de Feniciërs, de Romeinen en de Moren. Met planten, kruiden en specerijen uit het Het Verre Oosten en tomaten, paprika’s en aardappelen uit het verre Amerika. En dus zette ik vanuit Cádiz mijn ontdekkingstocht verder, net zoals Columbus 6 eeuwen geleden. Ik trok diezelfde week nog naar de sherryhuizen van Jerez en proefde de zoetzilte garnalen van Sanlúcar. De volgende bestemming van onze gezinsvakantie lag al vast…voor de komende 20 jaar.

 We selecteerden elk jaar 3 B&B’s in verschillende streken en gingen met de huurwagen op zoek naar de gastronomische hotspots. Tussen de zwarte varkens in de groene dehesa’s van Huelva leerden we hoe eikels de smaak van ham bepalen. We misten bijna ons vliegtuig in Sevilla toen we nog snel even bij Basilippo olijfolie gingen proeven. Maar genoten daarna dubbel van die druppeltjes met sinaasappelaroma op onze chocoladegerechten.

Op weg van ons vaste logeeradres in Riogordo naar de kust stopten we altijd even om te zien of we eind augustus al géén rijpe mango van de bomen konden plukken. De straatventer met gebrande amandelen in het witte dorpje Mijas had aan ons een vaste klant. We werden verliefder met het jaar en kochten in 2014 een eigen stekje in Alhaurín El Grande: Casa Mariposa, centraal gelegen in de provincie Málaga. Het is daar dat ik jou graag rondgids. De streek kent géén geheimen meer en daarom deel ik ze graag met jou.
Koop nu jouw unieke reisgids voor foodies online

Omdat het moeilijk is om gebundelde informatie te vinden voor foodies en gastronomen die de lokale producten willen leren kennen, besloot ik zelf een gids te schrijven. Laat je verrassen door kwaliteitsvolle wijnen uit Ronda of de zoete wijnen uit de Axarquía, bezoek eens een werkende olijfoliemolen, leer wat de natuur op je bord brengt en dompel je als een echte local onder in de vele dorpsfeesten en gastronomische evenementen.

Geniet samen met ons van de mooiste streek in Spanje en zet zelf even de tijd aan de kant voor de verhalen achter al dat lekkere eten en drinken. Proef Andalusië met al jouw zintuigen.
¡Que aproveche!

Koop nu jouw unieke reisgids voor foodies online


Reisgids voor al jouw zintuigen

Koop nu jouw unieke reisgids voor foodies online


Bestellen reisgids

Reisgids voor wie de keukengeheimen, evenementen en topadresjes van de lekkerste streekproducten uit Andalusië wil ontdekken. Editie Malaga: 154 pagina’s om jouw reishonger te stillen.

Koop nu jouw unieke reisgids voor foodies online
Categorieën: Eten en drinken

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid