Once Loterij in Malaga: Wat Je Moet Weten?

Gepubliceerd door Steven Loquet op

ONCE loterij in Malaga: één van meest fascinerende en goeddoende loterijen. ONCE, dat staat voor Organización Nacional de Ciegos Españoles, biedt een unieke kans om deel te nemen aan een loterij terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een goed doel.

Laten we eens kijken wat de ONCE loterij precies inhoudt en hoe je mee kunt doen.

Wat is ONCE?

ONCE is een Spaanse organisatie die in 1938 werd opgericht om blinde en slechtziende mensen te ondersteunen. Ze bieden een scala aan diensten, van onderwijs en werkgelegenheid tot sociale ondersteuning. Een groot deel van hun financiering komt uit de loterijen die ze organiseren.

Hoe Werkt de ONCE Loterij?

De ONCE loterij is een dagelijkse loterij waarbij loten worden verkocht door geautoriseerde verkopers, vaak blinde of slechtziende mensen, en via officiële verkooppunten en online. Hier zijn de belangrijkste aspecten van de loterij:

 1. Dagelijkse Trekking: Elke dag vindt er een trekking plaats, behalve op sommige speciale dagen wanneer er extra grote prijzen te winnen zijn.
 2. Kosten van een Loterijlot: De prijs van een lot varieert, maar meestal kost een lot tussen de €1 en €2.
 3. Prijzen: De prijzen variëren sterk, van kleinere bedragen tot grote jackpots van duizenden euro’s. Naast geldprijzen zijn er soms ook andere prijzen zoals auto’s of vakanties.
 4. Speciale Trekkingen: Naast de dagelijkse trekkingen zijn er ook speciale trekkingen zoals de “Cuponazo” op vrijdag en de “Extra de Verano” in de zomer, waarbij de prijzen aanzienlijk hoger zijn.

Hoe Koop je een ONCE Loterijlot in Malaga?

 1. Straatverkopers: In Malaga zie je vaak verkopers op straat staan die de loten verkopen. Deze verkopers zijn geautoriseerd door ONCE en hebben vaak een herkenbaar uniform.
 2. Verkooppunten: Er zijn verschillende kiosken en verkooppunten door de stad waar je loten kunt kopen.
 3. Online: Je kunt ook loten kopen via de officiële website van ONCE. Dit is handig als je niet in de gelegenheid bent om fysiek een lot te kopen.

Waar Gaat het Geld Naar Toe van ONCE ?

Een groot deel van de opbrengst van de loterij gaat naar de ondersteuning van blinde en slechtziende mensen in Spanje. Dit omvat onder andere:

 • Opleiding en Training: ONCE biedt opleidingen en trainingen om blinde en slechtziende mensen te helpen bij het vinden van werk.
 • Toegankelijkheid: Het verbeteren van de toegankelijkheid van openbare ruimtes en digitale diensten.
 • Sociale Diensten: Ondersteuning op het gebied van huisvesting, gezondheid en sociale integratie.

Waarom Meedoen aan de ONCE Loterij?

 1. Goede Doel: Door deel te nemen aan de loterij steun je direct een goed doel en help je blinde en slechtziende mensen in Spanje.
 2. Kans om te Winnen: De dagelijkse trekking biedt je elke dag een nieuwe kans om een prijs te winnen.
 3. Gemeenschapsgevoel: Het kopen van een lot draagt bij aan de lokale gemeenschap en ondersteunt verkopers die vaak zelf blind of slechtziend zijn.

Conclusie

De ONCE loterij in Malaga biedt niet alleen een spannende kans om te winnen, maar geeft je ook de voldoening te weten dat je bijdraagt aan een goed doel. Of je nu een lokaal inwoner bent of een bezoeker, het kopen van een lot is een eenvoudige en leuke manier om betrokken te raken bij de gemeenschap en je geluk te beproeven.

Bedankt voor het lezen van onze blog! We hopen dat je nu een beter begrip hebt van de ONCE loterij in Malaga.

Veel geluk en misschien ben jij wel de volgende grote winnaar!

Categorieën: Praktisch

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid