De ideale fietsroute langs de kustlijn vanuit stad Málaga naar Pedregalejo en El Palo tot in Rincon de la Victoria

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Fietsen in Málaga

Fietsen is zalig in Málaga. Ideaal om een stadsfiets te huren om even verder dan de stad Málaga de omgeving te verkennen. Bijna iedere keer dat wij in Málaga zijn huren wij een fiets.

We hebben de route die we hieronder beschrijven al meer dan 20 keer gefietst en het is en blijft altijd super om te doen.

Dé ideale route begint bij de vuurtoren in de haven Muelle Uno.
Meestal fietsen wij tot en met Rincon de la Victoria. Heen en terug is dit ongeveer 35km.

Goed om te weten

Het is niet overal toegelaten om te fietsen op de promenade. Boetes lopen op tot 60 euro en er is regelmatig controle.

Het is niet toegelaten tussen de Farola (vuurtoren) en de letters Malagueta. Vanaf de letters van Malagueta kan je op de promenade fietsen op de daar voorzien fietsstrook (afgebakend met blauwe lijnen).

In Pedragalejo en El Palo is het niet meer toegestaan om te fietsen op de promenade. Wij raden aan om met de fiets in de hand Pedregalejo te ontdekken op de promenade. Eens je over het bruggetje bent in El Palo zal je even de parallele weg moeten gebruiken waarbij de rechtse rijstrook voorbehouden is voor fietsers. Op de terugweg kan je de eenrichtingsverkeer weg gebruiken net naast de promenade. En in Pedragalejo het straatje net achter de promenade.

Let er wel op dat Spanjaarden niet gewoon zijn om te fietsen en ook veelal niet bewust zijn dat er fietsers zijn.

     Booking.com

Fietsroute

Je fietst eerst de promenade af van La Malagueta en na een paar kilometers passeert je El Balneario (Baños del Carmenen  moet je eventjes heel kort op de trottoir of op straat rijden vooraleer je naar rechts kan inslaan voor het eerste vissersdorpje Pedregalejo.

Ter hoogte van restaurant Pez Tomillo kom je op de boulevard en zal je een speciaal gevoel krijgen met zicht op de zee en de sfeervolle promenade met de typsiche vissershuisjes. Hier dus geen hotels of appartementen. Je zal heel waarschijnlijk al snel willen stoppen voor een aangenaam terrasje te doen met een aperitiefje. Doen!

Pedregalejo

Verder volgen op de promenade en na het fietsen op een brugje over een droge rivier kom je in het volgende vissersdorp El Palo.

El Palo

De sfeer is hier altijd heel speciaal. Zo dicht bij stad Málaga en helemaal anders. Neem terug de tijd voor een stop om een paella of espetos te eten.. Op het einde van de promenade zie je als laatste restaurant El Tintero. We stellen voor dat je even een korte stop maakt voor het restaurant en het unieke concept bekijkt vanop de promenade. Zeker doen. Beetje verder kan je nog eens de letters van El Dedo op het strand aanschouwen en een leuke selfie maken.

Daar moet je even naar boven rijden en boven aan Candado Beach neem je een heel smal weggetje langs de vangrails van de autoweg voor een 50-tal meter. Dit is het enige kleine stukje fietsen die wat lastig is om te doen.

Daarna heb je dan terug een “aangelegd” pad om te fietsen met prachtig zicht op de rotskust. Blijf fietsweg volgen beneden en kom automatisch voorbij het strand van “Peñon del Cuervo”.Booking.com

Peñon del Cuervo

Er ligt een grote rots in de zee vlakbij het strandje. Je kan eventueel hier aanschuiven voor een Spaanse barbecoa met een gastvrije Spaanse familie. Dus eventjes hier chillen en relaxen. Aan te raden om hier foto’s te maken met mooie zichten op de baai van Málaga.

Verder op de fietsroute kom je even op een korte route waarbij het zicht weg van de zee een beetje bizar is, want er is hier een betonfabriek met grote toren. Je ziet deze toren eigenlijk al van op jouw startpunt aan de Muelle Uno.

Je passeert dan al heel snel de wijk Arañom dan door te fietsen naar La Cala del Moral.

 

La Cala del Moral

Hier terug niks toeristisch en meestal heel kalm. Super locatie!
Hier moet je op de verharde strook op het strand rijden wat heel leuk is.
We maken daar altijd een korte stop op het einde om nog eens bij te tanken in de leuke strandbar “Chamboa de Maria”.

Na het bijtanken van nieuwe energie fiets je op de aangelegde fietspaden in de tunnels doorheen de rotsen Tuneles de la cala (Balcon de Málaga).

Aan het einde van de tunnels kom je  vervolgens in Rincon de la Victoria op het verharde deel van het strand wat heel aangenaam en uiteraard veilig fietsen is.Booking.com

Rincon de la Victoria

Na de lange promenade van Rincon de la Victoria kan je best nog eventjes verder rijden op een grindweggetje langs het strand om dan te stoppen bij de 2de chiringuito Liceo. Dit is meestal ons eindpunt na ongeveer 18km. Maar eerst lunchen. Super lekkere salades kan je hier eten voor een prikje. Eventueel nog een uurtje op een ligbedje uitrusten om dan terug de route te hervatten richting stad Málaga.

Gouden tip: indien mogelijk de zondag vermijden om te fietsen omdat er dan overal heel veel volk wandelt op de promenade, vooral in de namiddag.

Reserveer jouw fiets op voorhand 


2 reacties

Els en Liselotte · 18 juni 2018 op 19:30

Super dagje uit langsheen de kust met vele leuke restaurantjes en strand barretjes! Reken gerust 5 à 6 uur om volop te kunnen genieten.

Bedankt voor de tip!

Mark en Marja · 6 november 2019 op 16:35

Vandaag 6 nov 2019 deze tocht gemaakt ! Super genoten en heel fijn dat we jullie route hadden ! Prachtig om gedaan te hebben ! Heerlijke dag sportief bezig geweest !

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid