Prachtige fietstocht vanuit Torre del Mar naar Torrox Costa

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Een fietstocht is zalig om te doen met het bijna altijd zonnige weer in het Zuiden van Spanje, vooral in het voorjaar en najaar. Zelfs in de winter met gemiddeld 20 graden en meestal zonnig is fietsen een heel leuke activiteit, vooral omdat je dan in Belgiê of Nederland dan in de vrieskou weinig of niet aangenaam kan fietsen. We hebben reeds een ideale fietsroute beschreven als je wil starten vanuit de stad Málaga. Het is een must do als je in Málaga bent.

Fietstoer

Intussen hebben we in de streek rond Málaga een 2de fietstoer ontdekt die zeker ook aan te raden is. De startplaats is Torre del mar en je kan rijden tot in Torrox Costa. Dan heb je ongeveer 35km op de teller staan. Je trekt er best een hele dag voor uit zodat je van alles rustig kan genieten en voldoende stops kan inlassen. Een uurtje rusten op één van de prachtige stranden moet je zeker ook tijd voor maken.

 

Fietsen huren

Je kan best de fietsen huren bij Hollibikes, recht tegenover het busstation.
De eigenaars Frank en Els van Hollibikes zijn heel sympathieke Belgen die je met raad en daad zullen bij staan om je de beste fiets te verhuren.
Voorheen hadden ze 15 jaar een B&B (huidige Marivilla Bonita) in Alcaucin.

Torre del mar

Vanaf de winkel Hollibikes ben je in 5 minuten aan de prachtige boulevard van Torre del mar.
Daar heb je een mooi aangelegd fietspad die gescheiden is van de boulevard. Maar het blijft natuurlijk altijd opletten voor de wandelaars die onoplettend zijn.
Het is zalig fietsen langs de zee in Torre del mar. Heel veel leuke chiringuitos zijn zeer uitnodigend om een terrasje te doen op het strand. En waarom ook niet? Gewoon doen.

 

La caleta de Vélez

Vervolgens passeer je een oud haventje van Puerto de la Caleta de Vélez richting Algarrobo Costa.

Chiringuito Chiki Beach

Wij zijn gestopt aan de chiringuito Chiki beach voor lunch. Dit is een bio beachbar en bio restaurant met een eigenzinnige inrichting en terras. Zeer leuk zitten op het terras en heel lekker om te eten. Prijzen zijn zeker niet duur en de kwaliteit is top. Absoluut een aanrader.

Je vindt Chiki beach net na het brugje in Algarrobo costa.

Algarobbo costa

Na het opnemen van de nodige vitamines zetten we onze fietstocht verder richting Lagos. Je kan een stukje op de boulevard rijden en verder dan op een goed aangelegde grindweg langs de rotskust. De altijd veranderende omgeving is heel leuk en verrassend.

El Morche

Verder is El Morche dan weer een klein dorpje die je anders wellicht nooit zou bezoeken. Verder zie je ook heel veel grote bouwwerken met talloze nieuwbouw appartementen.

Torrox costa

Aan de faro de Torox moet je even een brugje oversteken over de rivier en beetje op de trottoir fietsen alvorens op het eerste deel van Torrox Costa te komen. Dit is het meest aangename deel van Torox Costa. Zéér mooi strand en rustig. Hier zou je eventueel wel je strandlaken kunnen open gooien en eventjes een siesta houden. De strandbars zijn hier ook terug zeer gezellig om een drankje te nuttigen.

Als wij voorbij het enorme hotel van Iberostar passeren, dan is het tijd om rechtsomkeer te maken. Dan vinden wij de appartementsblokken van Torrox Costa niet meer aantrekkelijk.

Je kan vervolgens op eigen tempo de fietstocht terug hervatten en de nodige haltes inlassen.

Puur genieten. Have fun !    

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid