Malaga Bezienswaardigheden TOP 10

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Home » TOP10 Malaga » Malaga Bezienswaardigheden TOP 10

Malaga bezienswaardigheden

Malaga bezienswaardigheden ontdekken?
Enorm veel bezienswaardigheden in de stad Málaga. Je kan veel in 1 dag doen maar je kan er ook gerust een paar dagen of week vertoeven en veel ontdekken. Je kan de bezienswaardigheden in Malaga op je eigen tempo verkennen. Het oude centrum is verkeersvrij gemaakt en dus comfortabel en gemakkelijk. Er is heel veel te beleven op jouw vakantie in Malaga.

Malaga Essentials

* Reserveer nu jouw vliegtickets naar Malaga aan de beste deal
* Huur een wagen op voorhand aan de meest voordelige prijs
* Boek Nu jouw Hotel, Appartement, B&B, privé vakantievilla, …

Vandaar dat wij onze Malaga bezienswaardigheden TOP 10 hieronder kort beschrijven.

1. Muelle Uno en Muelle Dos

In de haven van stad Málaga is het altijd gezellig vertoeven. Zowel overdag als ‘s avonds is dit absoluut één van onze favoriete plaatsen. Veel schaduwrijke plaatsen op de Muelle Dos (Palmeral de las sorpresas) met meer dan 400 palmbomen. Vergeet niet in de tuinen zelf te lopen voor super verzichten op de haven. Muelle Uno met de eye catcher kubus van Centre Pompidou is de spot voor de zonsondergang. Overdag kan je hier ook gezellig flaneren. Ook veel shopping mogelijkheden en restaurants met grote terrassen. Bovenverdieping van Muelle Uno absoluut niet overslaan. Volop genieten dus in de haven van Málaga

top 10 malaga muelle uno
top 10 malaga el palmeral de las sorpresas
Salles centro malaga zwembad rooftop

Boek nu goedkope hotels in stad Málaga.
Je verblijft al in Málaga vanaf 29 euro per nacht.
Al vanaf
€ 29, –
Bekijk nu

2. Alcazaba, Teatro Romano en Gibralfaro

Het kasteel Gibralfaro is zeker een bezoek waard. Alleen al de wandeling ernaartoe is de moeite. Je hebt variërende zichten op de stad Málaga en de haven die je moet gezien hebben. Ook vanop de muren van het castillo draait je fototoestel overuren.
Als je terug beneden bent bezoek je ook best het Alcazaba. Deze burcht is eigenlijk de mini versie van het Alhambra de Granada. En het Romeins theater aan de Alcazaba is ook nog eens een toppertje om te bezichtigen. 3x bezienswaardigheden in Malaga in 1 klap.

top 10 Malaga castillo gibralfaro
top 10 malaga alcazaba

Malaga Essentials

* Reserveer nu jouw vliegtickets naar Malaga aan de beste deal
* Huur een wagen op voorhand aan de meest voordelige prijs
* Boek Nu jouw Hotel, Appartement, B&B, privé vakantievilla, …Booking.com

3. Kathedraal La Manquita

De kathedraal is één van de eye-catchers van de stad Málaga. Deze mastodont staat midden in het oude centrum. Jammer dat de kathedraal slechts 1 toren heeft en daardoor de bijnaam heeft “La Manquita”, de 1-armige vrouw. De andere is nooit voltooid na 200 jaren werken. Sinds 2015 kan je ook een begeleid bezoek doen op het dak van de kathedraal. Een Malaga bezienswaardigheid die je sowieso moet hebben gezien.

top 10 Malaga kathedraal

4. Picasso museum en Málaga museum

De stad Málaga heeft heel wat musea. De bekendste is uiteraard het Picasso museum. Uiteraard kan een bezoek aan dit museum niet ontbreken want Málaga is de geboortestad van Pablo Picasso. De zondag na 16h zelfs gratis te bezoeken.
Sinds eind 2016 is ook het Málaga museum geopend in het prachtige Aduana gebouw. Je kan er uren rondlopen want het is heel groot. Toegang is gratis.
Misschien zijn deze type Malaga bezienswaardigheden niet voor iedereen interessant.

top 10 Malaga picasso museum
top 10 Malaga aduana museumBooking.com

5. Plaza de Merced en Lagunillas

Plaza de Merced is het bekendste plein van de stad Málaga. Je kan er in de eerste zonnestralen van de dag gaan ontbijten en tijdens de rest van de dag genieten op één van de vele terrassen. Meestal zijn er ook straatartiesten die elkaar afwisselen en zorgen voor een gezellige en unieke sfeer. Je kan er ook het geboortehuis van Pablo Picasso bezoeken. Of het Belgische café Calle Bruselas ernaast. Het bankje met het zitbeeld van Pablo Picasso is ook altijd een hotspot voor foto’s. Vergeet zeker ook niet in de wijk Lagunillas te wandelen achter het Plaza de Merced om de supermooie muurschilderingen te bewonderen. Deze laatste wordt soms wel eens vergeten tussen alle Malaga bezienswaardigheden.

top 10 Malaga plaza de la merced

Malaga Essentials

* Reserveer nu jouw vliegtickets naar Malaga aan de beste deal
* Huur een wagen op voorhand aan de meest voordelige prijs
* Boek Nu jouw Hotel, Appartement, B&B, privé vakantievilla, …
top 10 malaga lagunillas

6. Mercado de Atazaranas en Antigua Casa de Guardia

Een overdekte markt in een Spaanse stad vind je overal, ook in stad Málaga. Je kan hier de geur opsnuiven van veel lokale producten die worden aangeboden in deze historische plaats. Vroeger een scheepswerf en ook nog een militair hospitaal, maar nu de place to be om te gaan proeven van de aangeboden voedingswaren en met een typisch drankje erbij komt het helemaal goed. Altijd leuke sfeer in de Mercado de Atazaranas. Heb je nog meer honger, dan kan je tal van tapasbars ontdekken in de oude stad zelf.
Wil je alles doorspoelen met een zoete wijn uit Málaga? Dan  bezoek je op 100 meter van de Mercado de bekendste bodega van de stad. Er heerst in Antigua Casa de Guardia een heel authentieke sfeer en is een must om te gaan proeven aan de houten bar.
Aanraders voor de culinaire Malaga bezienswaardigheden.

top 10 malaga mercado atarazanas
top 10 malaga antigua casa de guardiaBooking.com

7. Playa de la Malagueta

Na een bezoek van de stad Málaga waar je stappenteller meer dan voldoende tevreden zal zijn, kan je gaan chillen op het stadsstrand Playa de la Malagueta. Hier staat ook meestal een zeebries zodat het in de hete zomermaanden nog te doen is om te zonnen op het strand. Er zijn ook graszones met hoge wuivende palmbomen op het strand om in de schaduw te relaxen. Heb je een kleine honger, dan moet je heel zeker de beroemde “espetos de sardines” gaan proeven die worden klaargemaakt in een bootje op een staander bij iedere chiringuito.

top 10 malaga playa de la malagueta

8. Soho wijk

De SoHo wijk is helemaal aan het opwaarderen met verschillende nieuwe initiatieven. Het hedendaags museum is onder andere daar gelokaliseerd. Ook een mega grote en trendy bar inclusief een brouwerij “La Fabrica” kan je hier bezoeken sinds begin dit jaar. Het MAUS project staat hier garant voor vele en heel grote muurschilderingen. Slenter door de SoHo wijk en laat je andermaal verrassen door de Malaga bezienswaardigheden.

top 10 malaga SOHO wijk

Malaga Essentials

* Reserveer nu jouw vliegtickets naar Malaga aan de beste deal
* Huur een wagen op voorhand aan de meest voordelige prijs
* Boek Nu jouw Hotel, Appartement, B&B, privé vakantievilla, …Booking.com

9. Shopping in en rond Calle Larios

Zoals in iedere stad kan je heel wat uren doorbrengen met het shoppen. Dé winkelstraat in stad Málaga is Calle Larios. Maar ook in de zijstraten kan je naar hartenlust verder winkelen. De meeste shops zijn open tot 21h30. Deze statige shoppingstraat heeft zeer mooie gevels en gebouwen waarmee we dus dit zeker willen vermelden in onze Malaga bezienswaardigheden.

top 10 malaga calle larios

10. Jardín Botánico

Iets buiten de stad is het de moeite om de Jardin Botánico te gaan verkennen. Je vindt er honderden exotische planten en bomen. Het is een groot domein en super leuk om doorheen te wandelen en de drukte van de stad achter je te laten.

top 10 Malaga jardin botanicoBooking.com

Malaga bezienswaardigheden Ligging

Malaga Essentials

* Reserveer nu jouw vliegtickets naar Malaga aan de beste deal
* Huur een wagen op voorhand aan de meest voordelige prijs
* Boek Nu jouw Hotel, Appartement, B&B, privé vakantievilla, …

1 reactie

Van Veerdegem Martine · 20 november 2019 op 10:57

top blog , chapeau

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid