Museum van Málaga in Palacio de la Aduana

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Museum van Málaga in Palacio de la Aduana

Het museum van Málaga in het Aduana gebouw ligt vlakbij de ingang naar Alcazaba. Aan de voorkant van het Málaga museum staan voor het gebouw zeer hoge wuivende palmbomen met schuine smalle stam.

Het originele gebouw dateert van 1788. Het was een imitatie van Italiaanse renaissance paleizen gebouwd rond een centrale patio.


Vroeger was dit een koninklijke tabaksfabriek en daarna een governementsgebouw van de provincie Málaga.

Malaga museum

Het museum over Malaga gevestigd in het Picasso Museum en is nu verhuisd naar de Palacio de la Aduana.

Het gebouw is helemaal gerestaureerd met geld van de EU. Vandaar dat alle Europeanen dit museum gratis kunnen bezoeken. Het Aduana gebouw is prachtig zowel buiten als binnen en is gigantisch groot. Alleen al voor de indrukwekkende patio binnen moet je hier naartoe. De patio kan ook overdekt worden.

Het museum toont de ontstaansgeschiedenis van Malaga helemaal in detail. Ook 2000 kunstschilderijen kan je bewonderen . Er is tevens ook nog een verdieping met 15000 referenties van archeologie.

Sinds begin mei 2018 is er op de hoogste verdieping ook een cafe en restaurant La terraza de la Aduana . Je hebt hier een ongelooflijk mooi uitzicht op Alcazaba. Je kan er ook gewoon een kijkje gaan nemen zonder iets te drinken of te eten. Om te dineren is reservatie gewenst en zijn er beperkt aantal plaatsen buiten. Het restaurant binnen is groot genoeg.

Ontdek de andere museums in stad Málaga

Adres
Málaga museum
Plaza de la Aduana
29015 Málaga

Categorieën: Museum

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid