Sierra Nevada skiën en snowboarden in het Zuiden van Spanje

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Sierra Nevada

De Sierra Nevada is het hoogste gebergte op het vasteland van Spanje. De hoogste bergtop bevindt zich op 3482 meter hoogte. Er is een groot skigebied  in de gemeente Monachil met de populaire skidorpen Pradollano (2100 meter) en Borreguiles (2600 meter). Met meer dan 100 kilometer skipistes is het een echte aanrader om te skiën of te snowboarden onder de Spaanse zon vanaf eind november tot en met begin mei. Het skigebied ligt op een halfuur rijden van de stad Granada. Vanaf stad Málaga rijd je met de auto slechts in 2 uur en een half naar het skigebied in de Sierra Nevada

sierra nevada panorama blue

Skigebied

Het skigebied telt meer dan 100 kilometer skipiste en er zijn 17 liften waaronder 14 zetelliften, 2 en 1 sleeplift. Bijna 45% zijn blauwe skipistes en iets meer dan 45% rode skipistes, de rest is zwart. Een skipass kost bijna 50 euro per dag.

sierra nevada monachil

Skiën en snowboarden

Het skigebied moet niet onderdoen qua aanbod en liften tegenover de Alpen. Je kan tot op een skihoogte gaan van meer dan 3300 meter op de Pico Veleta. 90% kans op zonnig weer. Je bent hier immers vlakbij de Costa del Sol. De vorstgrens is in de winter op 2000 meter en kan je genieten van goeie kwaliteit van sneeuw. Op een bepaalde plaats kan je zelfs de Middellandse Zee zien wat toch wel erg speciaal is in een skigebied. Zelfs een stuk van Marokko is zichtbaar indien heel helder weer boven zee.

sierra nevada skien

Je kan best wel de weekends vermijden omdat het dan net iets te druk is. Op weekdagen heb je de witte hellingen bijna voor jou alleen.Tapas eten in plaats van schnitzels is ook wel bijzonder. Een geweldig skigebied dus voor enkele dagen skiën of snowboarden.

Accomodaties wintersportgebied

Er zijn voldoende verblijfsmogelijkheden in het skidorp Pradollano. Eventueel kan je ook combineren met de stad Granada en van daar uit met een skibus heen en terug voor slechts 6 euro.

sierra nevada andalucia

Skimateriaal huren

Huren van skis en snowboards is ook geen probleem. Best op voorhand online reserveren om sneller af te halen en rond 9h bij opening van de skiliften op tijd te zijn. De skiliften sluiten om 16h45.

sierra nevada snowboard view perfect

Terwijl het beneden aan de zee meestal zonnig is en rond de 20 graden en nog lekker strandweer is, kan je dus op 80 km vogelvlucht van de zee skien in de Sierra Nevada. Is uiteraard top om dit te kunnen doen in Zuid Spanje.

Sneeuwzekerheid

Onlangs zijn er tientallen van de nieuwste sneeuwkanonnen aangekocht met een investering van 700.000 euro om sneeuwzekerheid te bieden vanaf begin december tot einde april.

Après-ski

Uiteraard is er ook ambiance en sfeer in de tussenstations en skistation met leuke après-ski in de bars en discotheken

 

Donwload hier de skipiste kaart van de Sierra Nevada

Check hier de officiële website van Sierra Nevada

Locatie

 

sierra nevada skipistes    sierra nevada pradollano

sierra nevada apres skisierra nevada skilift antonio zayas sierra nevada hoogste bergtop sierra nevada skilift sneeuw  sierra nevada skilift  sierra nevada skipiste   sierra nevada panorama sun sierra nevada view

sierra nevada antennesierra nevada snowboard

Categorieën: Sport

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid