fbpx

TOP 10 tapasbars in stad Málaga

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Heel veel tapasbars in stad Málaga. De ene is wat authentieker dan de andere of is méér toeristisch. Je kan zelf op ontdekking gaan en een tapasbar kiezen terwijl je voorbij loopt. Maar er zijn er een aantal die je moeilijker zal vinden. Vandaar onze favoriete 10 tapasbars in de stad Málaga in willekeurige volgorde:

1. Casa Lola

Eén van de meest bekende tapasbars in stad Málaga is Casa Lola. Sinds begin 2018 is er een 2de vestiging geopend, niet zover van de eerste. Eind 2019 opende Casa Lola zelfs een 3de vestiging op de Plaza Uncibay met een zeer groot terras. Intussen ook al een 4de locatie net tegenover de 3de. Casa Lola is hot in Malaga.
Altijd héél veel volk. Dus even wachten voordat je een plaatsje kan veroveren hoort er hier bij. Maar het is absoluut echt wel de moeite. Zeker niet duur en zéér lekker. Volgens ons de beste patatas bravas.

casa lola strachan

2. Las Merchanas

Iets buiten de toeristische tapaszone vind je één van de meest authentieke tapasbars van de oude stad Málaga. Laat je helemaal onderdompelen in de Semana Santa sfeer. De echte typische basis tapas vanuit Andalucia kan je hier krijgen tegen een zacht prijsje. We onthouden vooral de zeer lekkere saus bij de heerlijke calamares. Daarna kan je nog een Victoria cerveza drinken aan de bar in de annex café voor slechts 1 euro.

las merchanas tapasbar - vaten


Booking.com

3. Taberna de Alvaro

Heel centraal nabij de Plaza del Siglo ligt Taberna de Alvaro. De meeste tapas zijn aan 1 euro. Super lekker. Ideaal om eens te proeven van alle verschillende tapas die nog eens met zorg worden gepresenteerd. Leuke bediening en absoluut heel authentiek met Spaanse muziek om helemaal in de sfeer te komen.

taberna alvaro

4. Taberna Mitjana

In één van de drukste straten tussen Plaza del Siglo en Plaza Uncibay kan je de lekkerste tapas eten op het terras buiten aan de tonnen. Altijd gezellig druk daar. Grote porties aan kleine prijzen, zeker gezien de ligging. De typische tapa van de streek is hier een aanrader: berenjenas con miel. Sinds 2021 ook een 2de locatie waar vroeger Taberna de Leon was.

taberna mitjana

 


Booking.com

 

5. Hierbabuena méson tapas

Onze vaste stek voor tapas en een tanque de cerveza. Hierbabuena heeft een mooi en groot buitenterras. Je kan er gezellig zitten en de vele passerende Malagueños en toeristen gadeslaan. De tapas zijn hier echt wel héél lekker en aan heel schappelijke prijzen. Hier kiezen we steevast voor een paella tapa, heerlijk. Ook de chorizo a la plancha is een aanrader. Buen provecho.

hierbabuena meson tapasBooking.com

6. Fonzo comida casera

In een zijstraat van de Calle Carreteria vind je een heel exclusieve tapasbar qua inrichting en tapas. De Belgische uitbaters zijn Pieter en Julie. De inrichting is heel uniek. Je moet het gezien hebben. De tapaskaart is heel divers en zeker heel apart. De smaken zijn subliem. Topadresje.

fonzo comida casera

 

7. El Pimpi 

Bodega bar El Pimpi is de meest gekende en meest populaire bar en restaurant in de stad Málaga. In elke reisgids wordt deze zaak vermeld. Super centrale ligging tussen alle historische bezienswaardigheden van deze bruisende stad.  Het is zowel buiten alsook binnen een schitterende plek. Loop zeker eens door het El Pimpi restaurant zelf en check het terras en beslis zelf of dit iets voor jou is ! 


Booking.com

8. D’Platos

De betere tapas in een modern gezellig kader waarbij de tapas zeer mooi worden gepresenteerd op zwarte bordjes aan zeer democratische prijzen. Heel leuk zitten op het terras met hoge bartafels op een leuk klein pleintje met veel passage. Een echte aanrader !

 

9. Lechuga Tapasbar

In Lechuga tapasbar zijn we al vele malen geweest omdat de atypische tapas altijd zo overheerlijk zijn. De combinatie van smaken is zéér verrassend. Het ligt naast Cortijo Pepe en je zou er zo voorbij lopen…

la lechuga zalm

 

10. El Carpintero

Calle Beatas vinden we een heel leuk stil straatje met heel wat tapasbars. Beslist de moeite om hier even door te wandelen. De meesten passeren er niet wat jammer is. Onze favoriete tapasbar in deze straat is El Carpintero. Gezellig en authentiek zitten in alle rust genieten van de overheerlijke tapas. Lees verder over El Carpintero

carpintero tapasbar

Ligging tapasbars TOP 10 Málaga

 

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+1650 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid