Taberna Mitjana in het hartje van de toeristische zone

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Taberna Mitjana

Taberna Mitjana ligt in de drukke toeristische zone van stad Málaga met heel veel tapasbars en kan je absoluut lekker tapas eten voor een correcte prijs. Eén van onze favorieten daar is zonder twijfel Mitjana. Deze tapasbar ligt op een hoek, tussen Plaza del Siglo en Plaza de Uncibay.

Meestal staat altijd dezelfde señora buiten om met de menukaart de voorbijlopende toeristen te informeren en hen te overhalen om plaats te nemen. Normaal vinden we dit niet zo aangenaam om op die manier aangesproken te worden, maar hier is dit zeker aanvaardbaar en op een heel vriendelijke en sympathieke manier. Laat je vooral niet leiden door deze ‘proppers’, maar maak hier zeker een uitzondering. Je zal het niet beklagen.

Het is héél leuk en gezellig om op een krukje te gaan zitten aan de tonnen buiten op het terras. Je ziet heel wat “passage” in deze straat en kan je perfect de sfeer opsnuiven van de gezellige drukte. Er zijn altijd wel straatartiesten die de sfeer nog wat meer opzwepen. Ook hier kan je in hartje stad Málaga een halve liter bier bestellen (San Miguel) voor slechts 3 euro. Salud!

 

Wat je hier zeker eens moet proeven is de typische tapa berenjenas con miel. Meestal is er volgens onze smaak iets te weinig miel op de aubergines, maar dan vraag je uiteraard wat extra ‘miel’. Hier zijn ze superlekker en de portie is meer dan voldoende aan een correcte prijs.

 

 

Wil je deze tapa thuis eens zelf maken, dan moet je beslist even kijken op ons blogbericht. Vergeet alleen niet de enige echte Miel de cana (merk Señora del Carmen) te kopen in Frigiliana.

Uiteraard kan je eventueel ook binnen eten want de sfeer en de aankleding van het restaurant is zeker de moeite en het is er super gezellig zitten. Maar wij zouden dit toch eerder verkiezen op een winteravond met frisse wind. Alhoewel ook hier buiten is het terras voorzien van elektrische vuurtjes. Wat is het zalig om in december of januari buiten te kunnen eten ‘s avonds.

Indien je na het eten nog iets wil gaan drinken in een danscafé, dan kan je 10 meter verder in Be Happy terecht. Altijd ambiance!

Méér info op de Faecebookpagina van Taberna Mitjana

Ontdek nog méér Eten en Drinken in Málaga


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid