fbpx

Buggy Andalucia top outdoor activiteit offroad tour

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Buggy Andalucia

Buggy Andalucia is gelegen in Estacion de Cartama op 20 minuutjes rijden van stad Málaga. Je kan ook met de trein gaan want het station van Cartama is slechts op 800 meter van Buggy Andalucia. De buggy tour kan met max 9 buggys en de buggy tour is bijna helemaal offroad. Hell yeah, dat wordt de max !

Buggy Andalucia buggy tour start

Estacion de Cartama

Wij hebben een huurwagen en vinden de startplaats van Buggy Andalucia heel gemakkelijk via Google Maps. We zijn helemaal enthousiast om deze unieke beleving mee te maken om offroad te gaan crossen met de buggy.

Buggy en Quad

Als we de parking oprijden zien we al direct een quad en buggy staan, machtige machines ! Stefaan Dewanckele is de eigenaar van Buggy Andalucia en komt goedlachs ons verwelkomen. Een zeer vlotte en sympathieke kerel waarbij we al in de eerste minuten wisten dat dit heel plezant ging worden.

Buggy Andalucia ready to take off with buggy

Stofbril en bandana

Stefaan had ons op voorhand gemeld dat we best onze minst propere kledij moesten aantrekken. We waren dus voorbereid, maar niet op regen. De voorspelling was dat het kon regenen en het beloofde dus een vuile modderpoel te worden. We kregen van Stefaan allebei een regenvestje. Uiteraard werd ook een skibril voorzien tegen het vele opwaaiende stof en ook een bandana om voor onze mond te spannen.

Buggy Andalucia stofdoek

Buggy style

Helemaal uitgedost in buggy style kregen we nog een korte briefing van Stefaan. Met de buggy rijden is heel gemakkelijk. Het is zoals een automaat, enkel gas geven of remmen. Dus enkel rechterbeen gebruiken en linkerbeen opzij schuiven. Handrem en versnellingsbak niet nodig. Belangrijk is ook om de voorganger helemaal in het spoor te volgen om diepe putten te ontwijken. Stefaan rijdt voorop met een quad om de toer te begeleiden en ook om aan te geven wanneer snelheid te verminderen en te remmen waar nodig om bocht te maken. Hij doet dat fantastisch ! Dat wordt echt fun !

Buggy tour

We starten onze toer rond 13h. Dan is er siësta in Spanje en is het normaal gezien het minst verkeer op de baan. Veel asfaltweg doen we niet, we rijden hoofdzakelijk offroad. In het begin is het wat wennen om te sturen maar na 1 km ben je er al gauw mee weg.

 

Grindweg en zandweggetjes

We komen in heel wat verschillende landschappen terecht met veel grindweg en zandweggetjes, met heel wat stof als gevolg. Skibril en stofdoek is dus onontbeerlijk voor de ogen en de mond. Een tip als je lenzen draagt: neem lenzenvloeistof mee. Dan kan je bij rustpauzes even de lenzen kuisen, want het is nodig. De skibril is op sommige momenten zodanig vuil van het stof dat we frequent moeten stoppen om met de hulp van Stefaan met spray en keukenrol de skibril weer helder te maken. Top service van Buggy Andalucia.

Riviertjes

We komen al snel voor een riviertje te staan. We moeten erdoor. Stefaan rijdt tot in het midden om ons te filmen. Spannend. Uiteraard is de buggy open en na het rijden door het water ben je helemaal kletsnat. Wel leuk om even af te koelen als het warm is in Andalucia. Er staat natuurlijk ook al direct water in je schoenen, maar daar waren we op voorhand van verwittigd.

Bosweg

Opeens komen we in een bos waar de weggetjes net even breed zijn als de buggy. Hierbij is goede stuurtechniek noodzakelijk. We crossen door het bos heen en terug alsof het een wedstrijd is op een avontuurlijk parcours. Kinderen die geen 18 zijn en geen rijbewijs hebben kunnen eventueel ook hier even aan het stuur plaatsnemen om eens de buggy te besturen. Cool.

Adrenaline

Onze volgende uitdaging is terug een brede rivier met grote stenen en diep water. We geven volle gas en hier krijgen we een hele golf water over ons heen. De Go Pro die ons filmt in de buggy doet zijn werk en legt deze avontuurlijke doortocht door de rivier vast. Dit is echt wel pure adrenaline en massa’s fun !

We waren al helemaal nat en krijgen nu zelfs een hevige bui op ons dak. Er zitten geen ramen in de buggy dus krijgen we de regen vol in ons gezicht. Skibril is dus niet enkel tegen stof maar ook tegen de eventuele regen interessant. Eén voordeel van een regenbui is dat het veel minder stoffig is.

Tapasbar

Na anderhalf uur vol avontuur met de buggy stoppen we om even lekker authentieke Spaanse tapas te eten. En eigenlijk ook om onze kledij wat uit te hangen in de zon om te drogen. We hebben tijdens de lunch heel veel plezier en snakken terug na de tapas naar een vervolg op de buggy toer.

Buggy Andalucia quad buggy

Modderpoel

Na de lunch is de hemel weer helemaal blauw én met droge kleren vatten we het laatste gedeelte aan van de buggy toer. We hebben de buggy helemaal onder controle en gaan nog wat sneller door de zandweggetjes. Opeens moeten we bruusk stoppen om een kudde geiten te laten passeren. Ook dit is Andalucia. Op de laatste kilometers rijden we ook nog eens door een modderpoel om helemaal vuil te eindigen. Zo hoort het ook. Om ter vuilst aan de finish. Puur fun.

Uniek avontuur

Terug aan de hangar van Buggy Andalucia kunnen we ons verfrissen met washandje en handdoek. Nieuwe droge kledij aantrekken en even napraten over de waanzinnige avontuurlijk buggy toer. Dit is echt een unieke beleving en andere manier om een stukje Andalucia offroad te ontdekken. Aanrader !

Voor méér info, check de website http://www.buggyandalucia.es/ of
bel naar Stefaan op het tel nr +32 477 44 17 16

Video

 

Extra foto’s 

Buggy Andalucia reclame

Buggy Andalucia graffitiBuggy Andalucia in de buggy Buggy Andalucia restaurante el pozo  Buggy Andalucia stofbrillen   Buggy Andalucia smile Buggy Andalucia start buggy tour  Buggy Andalucia buggy

Ligging

Categorieën: Sport

GRATIS E-BOOK
(19 pagina’s)

Wat te doen in 1 dag Málaga?