Parkeren in en rond Málaga

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Parkeren in stad Málaga

De auto parkeren in Málaga kan je op verschillende manieren doen. Het oude centrum is  autovrij. In de stad zelf is het aangeraden om in een ondergrondse parking te rijden. Uiteraard is dit de duurste keuze, maar ook wel het meest comfortabel. Zoeken achter een openbare parkeerplaats bovengronds kan heel lang duren.

Ondergrondse parkings

De gemakkelijkst te bereiken parkings zijn de Muelle Uno en de Plaza de la Marina. De relatief nieuwe ondergrondse parking van Muelle Uno is goed gelegen om de haven te bezoeken en ook het strand Playa la Malagueta. Je komt te voet bovengronds uit aan de kleurige kubus van Centre Pompidou en het Hard Rock Café. Uiteraard kan je vanaf hier ook naar het oude centrum van de stad Málaga om de andere bezienswaardigheden te gaan bezoeken.

Wil je enkel in het oude centrum van Málaga wandelen, dan is Parking Central onder de Plaza de la Marina een beter alternatief. Op de Plaza de la Marina heb je ook de toeristische dienst. En kan je heel snel en gemakkelijk de hoofdwinkelstraat Calle Larios bereiken. Calle Nueva en Calle San Juan zijn ook leuke straten om te gaan shoppen. De kathedraal is ook op een boogscheut te zien en te bereiken.

Een andere parking Camas, net binnen de oude stadsrand is ook interessant, maar je hebt meer tijd nodig om er te geraken en meer tijd om weer uit de stad te komen met de auto. Hier sta je vlakbij de Mercado Atazaranas en Bodega Antigua Guardia. Een gezonde hap bij Luxalad is op een boogscheut van de parking.

Helemaal pal in het centrum via de Calle Carreteria te bereiken is de ondergrondse parking Tejon y Rodriguez. Als je uit deze parking komt ben je direct in de zone met de meeste authentieke tapasbars. Heel dichtbij vind je een van onze favoriete tapasbars Fonzo.

Als je onmiddellijk heel dichtbij de Plaza de la Merced wil zitten en ook snel het Gibralfaro kasteel, Alcazaba en het Romeins Theater wil bezoeken, dan kan je best parkeren in parking Alcazaba. Vlakbij vind je twee van onze TOP 10 tapasbars. De authentieke Cortijo de Pepe en de eigenwijze tapasbar Lechuga die echt een aanrader is.

Indien je van de autostrade MA-20 komt via Avenida Andalucia en direct snel wil parkeren aan de rand van de stad kan je het best parkeren onder het grote winkelcentrum Corte el Inglés
.
Er is voldoende ondergrondse parking voorzien in de stad. Meestal betaal je wel 2,20 euro per uur, dus een dagje Málaga kan snel oplopen in parking kosten. Er zijn ook nog alternatieven om je dagje zorgeloos te plannen.

Gratis parkeren op Plaza Mayor

Een goedkoper alternatief is om op een randparking gratis te parkeren aan Plaza Mayor voorbij de luchthaven. Van daaruit kan je de trein nemen en in 17 minuten sta je in de stad Málaga voor ongeveer 5 euro retour per persoon. De laatste trein vertrekt uit de stad Málaga om 23h30.

 


Plan uw verblijf in Málaga

Overzicht ligging parkings

Categorieën: Praktisch

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid