fbpx

Lagunillas graffitikunst in de wijk achter Plaza de la Merced

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Lagunillas

Lagunillas wijk is nog niet zo gekend. Iedereen die de stad Malaga verkent zal zeker de Plaza de la Merced op zijn route passeren, één van de meest gezellige pleinen in de stad. Het plein is eigenlijk het meest gekend omdat hier het geboortehuis is van Pablo Picasso. De meesten blijven hangen op één van de altijd zonnige terrasjes. Verder dan de Plaza de la Merced in de wijk Lagunillas komen de meeste toeristen niet. Nochtans is deze hotspot een grote aanrader voor elke toerist.

Plaza de la Merced

Ga langs het geboortehuis van Picasso en de Mercado verder op weg in de kleine straatjes totdat je in Calle Lagunillas loopt. Je zal direct de muurschilderingen opmerken. Alle soorten stijlen van graffitikunst vind je hier terug en het is écht de moeite om alle straatjes in de buurt te gaan verkennen. Het einde van Lagunillas wijk is de Plaza de Victoria. Je komt er zeker terug met tientallen ongeziene foto’s.

Extra weetje: op de wandeling in de barrio de Lagunillas kom je ook Pension Bruselas tegen. Meer dan 20 jaar heeft de belg Dirk De Witte uit Brussel het gekende café Bruselas uitgebaat op Plaza de la Merced. Zijn dochter Lara runt nu Pension Bruselas uit, middenin Lagunillas.

De Lagunillas wijk met graffitikunst is 1 van de favoriete bezienswaardigheden in onze TOP 10

Ligging Lagunillas wijk achter Plaza de Merced

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS tips & inspiratie over Málaga voor jou !
20 pagina’s PDF