Plaza de la Merced het gezelligste plein van Málaga

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Plaza de la Merced

Plaza de la Merced is heel waarschijnlijk het meest gezellige en het meest sfeervolle plein van de stad Málaga. Je kan er in de eerste zonnestralen van de dag ontbijten, overdag een terrasje meepikken en ’s avonds lekker gezellig druk een pintje drinken met tapas.

Elk tijdstip van de dag is genieten en relaxen op de Plaza de la Merced. Straattheater maakt de sfeer helemaal compleet. Het plein heeft zeker iets uniek en je moet er geweest zijn tijdens een bezoek aan de stad Málaga.

Pablo Picasso

Pablo Picasso heeft een zitbeeld op het plein waar al menig toeristen zijn komen naast zitten voor een selfie. En waarom ook niet? Op de hoek van het plein vind je het moederhuis van Picasso waar Pablo de eerste 10 jaren van zijn leven heeft gespendeerd.

Uiteraard is dit één van de toeristische trekpleisters.

Jacaranda

In de maand mei wordt je verrast op de Plaza de la Merced met de mooie paarse bloemenpracht op het plein. Dat is de periode waar de Jacaranca volop in bloei staat. Super mooi en geeft een schittterend lentegevoel onder de brandende zon die 320 dagen van het jaar schijnt in deze Zuiderse Spaanse stad Málaga.

Obelisk

Het momunement midden op het plein is ter nagedachtenis van vrijheidsstrijder generaal Torrijos en zijn 48 medestrijders. Zij werden op 11 december 1831 op het strand van San Andrés geëxecuteerd. Beter bekend als “El fusilamiento de Torrijos” . Generaal Torrijos ondernam een onsuccesvolle poging het regime van Ferdinand VII omver te werpen.

 

Lagunillas wijk

Neem zeker ook eens de tijd om de wijk te verkennen achter de Plaza de la Merced. Street Art op zijn best in de wijk Lagunillas. Absoluut een aanrader om even een ommetje te maken achter de terrasjes en te verdwalen in de buurt erachter en ontdek prachtige muurschilderingen.

 

Ontdek nog meer hotspots in de Stad Málaga !

 

Ligging Plaza de la Merced

 

     

 

 

Categorieën: Hotspots

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid