Romeins Theater Málaga of Teatro Romano

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Teatro Romano of Romeins Theater Málaga

Het Romeinse theater van Malaga of Teatro Romano is een van de historische monumenten van de stad Málaga en het is het belangrijkste bewaard gebleven overblijfsel van de Romeinse aanwezigheid in Málaga. Het is gelegen in het historische centrum en is één van de top bezienswaardigheden van de stad.

Ontdekking

Het Romeinse theater is gelegen aan de voet van de Alcazaba. Het is ontdekt in 1951 na de realisatie van enkele werken voor het gemeentelijk archief en de bibliotheek. Onder het gebouw ontdekten ze het Teatro Romano.

Bij het Romeinse theater staat een glazen piramide waarin je de poelen kunt zien waar de garum werd opgevoerd. In de tijd blijkt dat deze ruimtes zouden worden gebruikt als begraafplaatsen.

Garum (Latijn) of garo is een vissaus gemaakt met de ingewanden ervan. Het had verschillende toepassingen. In de hoge sferen van het oude Rome gebruikten ze het als afrodisiacum en ook als dressing voor maaltijden. Een ander gebruik was een masker om de huid te verbeteren.

Het Romeinse theater van Malaga werd gebouwd om de bevolking te vermaken. Er werden theatervoorstellingen in gehouden, maar het had ook een politiek en propagandistisch nut.

 

Oud Romeins Theater

Om alle onderdelen van het Teatro Romano te begrijpen en de delen die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven is het het beste dat u het interpretatiecentrum van het Teatro Romano bezoekt. Daar kan je een video bekijken met een 3D-reconstructie van het Romeinse theater van Malaga.

Het Romeinse theater werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus in de tijd van Julius Caesar Augusto. Het is dus een van de oudste Romeinse Theaters van Spanje, zeker niet de grootste.

Het is slechts in het jaar 1995 dat het Romeins Theater helemaal is blootgelegd. In 2011 is de volledige restauratie voltooid.

Gratis toegang.

Gouden tip:
ga achter het bezoekerscentrum via trapjes naar boven en kan je tot aan de muren van de Alcazaba wandelen. Van daaruit een uniek zicht op de Teatro Romano

Extra foto’s Ligging Romeins Theater

 

Ligging Teatro Romano

Categorieën: Hotspots

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid