Op Playa de La Malagueta languit genieten op het prachtige stadsstrand

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Playa de la Malagueta

Playa de la Malagueta, het stadsstrand van de stad Málaga. Na kilometers op ontdekking in de stad kan je hier gaan genieten.
Je kan het Malagueta strand bereiken via de Farola (~vuurtoren) op het einde van Muelle Uno. Eens voorbij de vuurtoren zie je opeens het indrukwekkende lange brede strand van La Malagueta liggen met de bergen erachter die eventueel frisse noorderwind zal tegenhouden en dus zelfs strandweer in de winter mogelijk is.

La Farola

Chiringuitos of strandbars

Langs de promenade struinen en genieten van het zicht en de altijd brandende zon is super, zo dichtbij het oude centrum van de stad. Maak zeker een stop aan één van de strandbars (chiringuitos) waar je een frisse caña kan drinken of een tinto de verano en espetos kan proeven.

Je kan hier ook lunchen met je blote voetjes in het zand. Verder op de promenade vind je ook de beroemde Malagueta letters op het strand waar uiteraard duizenden foto’s worden genomen. Het plaatje is perfect met de palmbomen en de bergen op de achtergrond met fel contrast tegen de bijna altijd azuurblauwe hemel.


Ter hoogte van de Malagueta letters op het strand kan je de straat oversteken en zo terug wandelen naar Muelle Uno.

Wil je meer zien van het strand en langer genieten, dan loop je gewoon verder op de promenade. Dan kom je meer chique strandbars tegen met super gezellige strandterrasjes. Prijzen zijn hier absoluut aanvaardbaar als je vergelijkt met Belgische beach bars.

Na een paar kilometer wandelen langs de super aangename promenade kom je terecht bij El Balneario. Je ziet het imposante gebouw aan het strand al van ver liggen en het is absoluut aan te raden om daar een plaatsje te veroveren op het mega terras. Je hebt een prachtig zicht op de baai van Málaga.

La vida es mejor en la playa !

  

Ligging La Malagueta

Categorieën: HotspotsStrand

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid