Gezellig flaneren op de Muelle Uno in de haven van Málaga

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Muelle Uno

Muelle Uno in de haven van stad Málaga is altjid een top belevenis op gelijk welk tijdstip van de dag. Uiteraard zijn we ook fan van Muelle Dos. Ook super, maar Muelle Uno is toch anders. Best om ze alletwee te doen natuurlijk.

Het begin van Muelle Uno herken je direct aan de eye catcher Centre Pompidou. Super om foto’s te nemen van deze kubus als de zon er in schijnt of zelfs bij zonsondergang. Een bezoekje aan het museum is zeker aan te raden.

muelle uno centre pompidou

Recht tegenover de ingang van het museum is het splinternieuwe Hard Rock Café met groot terras.

EXTRA TIP: ter hoogte van de Centre Pompidou heb je heel wat catamarans om mee te gaan op de zee en te genieten vanop zee met unieke zichten op stad Malaga. Verlies ter plaatse geen tijd of voorkom een ontgoocheling wegens uitverkocht en boek vooraf online !

Winkels en restaurants

Verder op de Muelle Uno is het genieten langs de kade met de vele hoge wuivende palmbomen . Ook hier heb je ook nog wat winkels om te shoppen en verderop allemaal restaurants met leuke terrasjes. Het sterrenrestaurant van José Carlos Garcia vind je hier ook. Maar je kan evengoed budgettair eten en drinken in bvb 100 Montaditos.

muelle uno jose garcia carlos restaurante

Praktische TIP:
als je hoognodig naar het toilet moet: ongeveer in het midden van Muelle Uno vind je 2X  verzorgde openbare toiletten.

Zonsondergang

De Muelle Uno is ook één van onze favoriete plaatsen bij zonsondergang. Van hieruit zie je de zon zakken achter de bergen en kleurt de hemel meestal supermooi. Als (amateur)fotograaf mag je deze hotspot zeker niet missen.

muelle uno zonsondergang

Daar waar je de Farola (witte vuurtoren) ziet stopt Muelle Uno. Verder daar kan je naar de pier waar er nog een jachthaven is en ook aanlegplaats voor grote cruiseboten. En aan de linkerkant heb je mooi overzicht op Playa de la Malagueta.

GOUDEN TIP: vergeet ook zeker niet te wandelen op de bovenverdieping van Muelle Uno. Daar kan je ook chillen in lounge bars met prachtig zicht op de haven.  Foto’s van op deze locatie zijn wondermooi op elk moment van de dag.

muelle uno lounge terras

Na een fietstochtje naar El Palo en Pedragalejo kan je hier ook nog even nagenieten op terras als afsluiter van fietstoer.

muelle uno zicht     muelle uno boulevard

Categorieën: Hotspots

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid