Kathedraal “La Manquita” Málaga

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Geschiedenis van de kathedraal

Je ziet bijna van elke locatie in de stad de toren van de majestieuze kathedraal. De volledige naam is “La santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnacion”. De voorkant is gelegen aan Plaza del Obispo. Maar de ingang om de binnenkant te bezoeken ligt aan de zijkant.

kathedraal la manquita malaga naranja

De bouw van de kathedraal  startte in 1528 en duurde tot in 1782. Vroeger in de achtste eeuw was er op die plaats een moskee. Omdat er meer dan 200 jaar aan gewerkt is zijn er heel  veel verschillende stijlen te zien. De gotische stijl was de basis, maar vooral aan de zijkant aan Calle Cister zie je ook de Renaissance stijl en Barok stijl

La Manquita

kathedraal la manquita malaga front

De linkertoren van 84 meter hoog is volledig afgewerkt. De  andere toren rechts is nooit afgewerkt. De bouw is regelmatig stilgelegd door geldgebrek. Wegens deze reden is er ook slechts 1 toren voltooid. Vandaar dat de kathedraal de naam draagt “La Manquita” (de éénarmige dame). Het blijft één van de meest opvallende bezienswaardigheden van de stad Málaga

Binnenkant van de kathedraal

kathedraal la manquita malaga binnenkant

Je kan ook de binnenkant van de kathedraal bezoeken. Als je geluk hebt op een zondag dat er een mis doorgaat op dat moment kan je gratis binnen en uiteraard de mis meevolgen. Er zijn heel wat kapellen te zien in de kerk. Ook zijn er nog twee barokke orgels operationeel met maar liefst 4000 pijpen. De 17de eeuwse koorbanken en het priesterkoor zijn uit hout gesneden door de beroemde beeldhouwer Pedro de Mena.

Dak van de kathedraal

Sinds een paar jaar kan je nu ook op het dak van de Kathedraal. Daarvoor moet je wel 200 trappen trotseren. Maar is de moeite om van hieruit een andere kijk te hebben op de stad Málaga.

 

Gouden tip: als je op het dakterras van AC Mariott gaat op de 15de verdieping, dan heb je onder andere een ongelooflijk prachtig zicht op de kathedraal  van dichtbij. Iets verder af , maar met een uitzonderlijk zicht op de kathedraal, is de rooftop van hostal Chinitas. Aanrader.

2de gouden tip: loop ook eens rond in de tuin “Patio de los naranjos” rond de kathedraal. Absoluut de moeite. Ook even achterom lopen aan de achterkant van de kathedraal voor ander zicht. Loont de moeite. In de vooravond schijnt de zon prachtig op de voorkant van de kathedraal. En eens het donker is de kathedraal super mooi verlicht.

kathedraal la manquita malaga back

 

Categorieën: Hotspots

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid