Vanop Mirador de Gibralfaro romantische momenten beleven

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

Gibralfaro

Mirador de Gibralfaro is zeker de moeite voor een spectaculair zicht op Málaga.
Rechts naast het Alcazaba en het Romeinse theater  kun je de wandeling starten, de Pasaje de Juan Temboury. Eerst denk je van dit wordt een makkelijke trip, maar al vlug zul je merken dat je toch een beetje de kuiten moet insmeren. Er zijn wel heel wat schaduwrijke plaatsen voorzien. Ook de kleurrijke begroeiing, de  kleine rustplaatsjes met bankjes links en rechts en het steeds ruimer zicht op Málaga en omgeving maken het écht de moeite waard!

Mirador de Gibralfaro

Je kunt de wandeling ook beginnen vanuit de Jardines de Puerta Oscuna (start bij bodega La Odisea), dan kom je op dezelfde weg terecht, maar deze is minder inspannend. Als beloning wacht je echter een prachtig panorama op onder andere de Plaza de Toros de la Malagueta. Er zijn zelfs mensen die vanuit dit hoge uitkijkpunt proberen de strijd in de arena te volgen!

We geven je wel de tip mee om deze forse klim niet in te plannen op het heetst van de dag want zelfs een geoefende wandelaar kan bij de warme temperaturen in de zomer verrast zijn. Start niet zonder een flesje water op zak! Deze kun je voor een prikje kopen in de vele winkeltjes onderaan de berg. De wandeling tot de mirador duurt gemiddeld een dik kwartier.

Voor de romantici onder ons is deze trip zeker bij zonsondergang een aanrader. Neem een flesje cava of fris mee en ontdek de pracht van Málaga bij valavond. Succes verzekerd!

Zij die de inspanning niet zo zien zitten of niet goed te been zijn hoeven echter niet te wanhopen. Het openbaar vervoer biedt de oplossing! Je kunt bus 35 nemen naar het Gibralfaro (vanaf Alameda Principal) of de hop-on-hop-off-bus. Uiteraard kun je ook de taxi nemen tot aan de top.

Mirador de Gibralfaro is 1 van de bezienswaardigheden van stad Málaga in onze TOP 10

 

Ligging Mirador de Gibralfaro

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid