La Biznaga de Málaga bloem

Gepubliceerd door Steven Loquet op

La Biznaga

La Biznaga is dé zomerbloem van Málaga en is ontstaan ​​uit de samenstelling van jasmijnbloemen. De Biznaga Málaga bloem is volledig met de hand gemaakt.

Terwijl je door de straten van Malaga de bezienswaardigheden ontdekt zie je de lokale bevolking prachtige boeketten witte bloemen verkopen met een karakteristieke zoete geur.

Herkomst

Het woord biznaga komt uit het Arabisch, wat ‘geschenk van God’ betekent. Hoewel ze meestal het hele jaar door worden aangetroffen wordt het in de zomer het meest verkocht.

La Biznaga heeft verschillende toepassingen. Naast parfumering wordt de biznaga gebruikt om muggen te verdrijven met de zeer zoete geur.

Fabricage van de Malaga biznaga.

Om de Malaga biznaga te maken verzamelen de ambachtslieden in de maand mei de wilde distel  of ook wel “nerdo” genoemd. Dit zal de basis zijn voor de structuur van de biznaga.

De nerdos worden in de zon gedroogd en vervolgens 8 uur in water ondergedompeld om de bloem te verzachten. Daarna worden de bloemen gesneden om het de karakteristieke ronde vorm te geven en de stengel te laten uitharden.

De jasmijn die meestal wordt gebruikt is koninklijke jasmijn, met witte bladeren en een zoete geur. Jasmijn wordt meestal ’s morgens vroeg geplukt, voordat de bloem opengaat. Dan is het gemakkelijker in te brengen in de puntige basis van de “nerdo”.

De biznagas zijn ingebed in een cactusblad of ook wel “penca” genoemd. Is een mooie manier van presenteren en voorkomt schade aan de biznaga bij het transporteren.

Biznaguero

De  biznaguero is degene die de biznagas verkoopt. Normaal is hij op een bepaalde manier gekleed: een wit overhemd, een rode sjerp en een zwarte broek.

Jaime Fernández Pimentel maakte een bronzen beeld als eerbetoon aan een van de meest typische ambachten in Malaga. Het beeld van de “El Biznaguero” is gelegen in de prachtige Pedro Luis Alonso-tuinen.

Typisch souvenir uit Malaga

De biznaga kan je vinden in tal van sieraden, waaiers, spelden tot porseleinen reproducties van de Malaga-bloem.

 

Categorieën: Praktisch

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid