Torrox pueblo beste klimaat van Europa

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Torrox pueblo

Torrox pueblo is één van die typische Spaanse witte dorpjes in Andalusië. Het dorp telt 13.000 inwoners. Het dorpje is best mooi en fraai gelegen. Je zult hier weinig toeristen treffen omdat er relatief weinig bezienswaardigheden zijn. Eigenlijk is dat best jammer, want het is een authentiek dorp en dus juist minder ‘opgepoetst’. Torrox en Nerja hebben officieel ‘het beste klimaat van Europa‘. Ook maakt de plaats samen met Nerja, Frigiliana en Cómpeta deel uit van de Ruta del Sol y Vino. Het dorp is 2000 jaar oud en heeft een bijzondere uitstraling met de vele trappetjes en de typisch Andalusische kleurrijke bloempotten. Typisch aan Torrox zijn de gekleurde parasols die een kleurrijk spektakel geven aan de “grote markt” en tevens schaduw bieden. Uniek en origineel. Prachtig. Tevens kan je hier lekker eten in een fantastisch restaurant Mesón La Terraza met Belgische uitbaters Valerie en Fabrice.

Accomodaties

Voor accomodaties kunt u onze lijst met B&B’s raadplegen Of Huur onze eigen vakantievilla met privézwembad voor max 6 personen, centraal gelegen bij de witte dorpen 

Huurwagen om naar Torrox Pueblo te rijden

Avontuurlijke wandelroutes in de omgeving van Malaga kan je uiteraard best bereiken met een huurwagen. We raden aan om auto te huren in of aan de luchthaven van Málaga. Huur een auto bij SunnyCars, zonder zorgen !

Heel waarschijnlijk ook interessant voor jou ?

Ontdek de andere witte dorpen:
 1. Algarrobo
 2. Canillas de Aceituno
 3. Canillas de Albaida
 4. Comares
 5. Cómpeta
 6. Frigiliana
 7. Mijas pueblo
 8. Nerja
 9. Salares
 10. Sayalonga
 11. Sedella

Extra foto’s Torrox Pueblo

     

Ligging Torrox pueblo

Categorieën: Witte dorpen

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid