Canillas de Aceituno het witte dorp van riet en zijde

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Canillas de Aceituno

Canillas de Aceituno, iets groter en toeristischer dan de vorige dorpjes, maar op en top Spaans.  Het doet zelfs een beetje “stads” aan. Maar de oude mannetjes op het centrale plein verschillen nauwelijks met die van de andere dorpjes in de omgeving. In tegenstelling tot wat je zou denken heeft de naam van het dorp niets te maken met het Spaanse woord voor olijf – “aceituna”.  De naam Canillas stamt uit de tijd dat het hier veel riet stond en komt van het Latijnse canillae (plaats waar riet groeit). Het achtervoegsel Aceituno verwijst naar de tijd dat de Moren hier zijde produceerden.  Het Arabische woord voor zijde is namelijk “azzeytun”. In de omgeving staan nog altijd veel moerbeibomen, stille getuigen van de productie van zijderupsen.

Olijven en rozijnen

Tegenwoordig leeft Canillas meer van de olijven en de rozijnen die in de herfst liggen te drogen op speciale droogbedden (pasero’s), afgebiesd met afgeronde witgestukte muurtjes.  Je kunt je tocht besluiten op het terrasje tegenover La Casa de Diezmos (met weer die typische tweeling hoefijzerbogen).

El Saltillo

Vanuit het dorp Canillas de Aceituno kan je ook de avontuurlijke wandelroute El Saltillo doen. Ook gekend als kleine broertje van de Caminito del Rey. Recent werd een nieuwe hangbrug van 50meter gebouwd voor de verbinding met het andere witte dorp Sedella en als onderdeel van de Gran Senda de Málaga.

Accomodaties

Voor accomodaties kunt u onze lijst met B&B’s raadplegen Of Huur onze eigen vakantievilla met privézwembad voor max 6 personen, centraal gelegen bij de witte dorpen 

Huurwagen om naar Canillas de Aceituno te rijden

Avontuurlijke wandelroutes in de omgeving van Malaga kan je uiteraard best bereiken met een huurwagen. We raden aan om auto te huren in of aan de luchthaven van Málaga. Huur een auto bij SunnyCars, zonder zorgen !

Heel waarschijnlijk ook interessant voor jou ?

Ontdek de andere witte dorpen:
 1. Algarrobo
 2. Canillas de Albaida
 3. Comares
 4. Cómpeta
 5. Frigiliana
 6. Mijas pueblo
 7. Nerja
 8. Salares
 9. Sayalonga
 10. Sedalla
 11. Torrox pueblo

Extra foto’s Canillas de Aceituno

Ligging Canillas de Aceituno

Categorieën: Witte dorpen

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid