Algarrobo wit Moors dorp

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Algarrobo

Algarrobo telt ongeveer 6200 inwoners. De inwoners worden Algarrobeños genoemd. Algarrobo betekent Johannesbroodboom. Het is een plant uit de vlinderbloemen familie en komt voornamelijk voor in het Middellands Zeegebied. De plant staat bekend om de hoge voedingswaarde van de peulen die voor diverse doeleinden worden gebruikt (als verdikkingsmiddel in de voedingsmiddelenindustrie, als alternatief voor cacao en vroeger als gewichtjes bij precisiemetingen van bijvoorbeeld diamanten).

Wit Moors dorp

Algarrobo Pueblo is dan ook een authentiek wit Moors dorp met smalle straatjes en ligt aan de Rio Algarrobo. Deze rivier kent zijn oorsprong in de Sierra Almijara en stroomt door het dorp. De geschiedenis gaat ver terug, tot in de Bronstijd. Er zijn nog overblijfselen uit de tijd van de Feniciërs en Romeinen te vinden. En natuurlijk zijn de Moorse invloeden zichtbaar. Op de vruchtbare grond in de omgeving wordt veel verbouwd zoals tomaten, aardbeien, avocado’s, olijven, uien, mango’s, amandelen, druiven, sinaasappelen, citroenen en meloenen.

Algarrobo-Costa

Algarobbo dorp ligt op 4km inwaarts van Algarrobo-Costa aan de kust. Een heel leuk en klein vissersdorpje met een aangename boulevard zonder toeristen. Het is een aanrader om een fiets te huren en langs de kust te gaan rijden, helemaal top !

Accomodaties

Voor accomodaties kunt u onze lijst met B&B’s raadplegen Of Huur onze eigen vakantievilla met privézwembad voor max 6 personen, centraal gelegen bij de witte dorpen 

Huurwagen om naar Algarrobo te rijden

Avontuurlijke wandelroutes in de omgeving van Malaga kan je uiteraard best bereiken met een huurwagen. We raden aan om auto te huren in of aan de luchthaven van Málaga. Huur een auto bij SunnyCars, zonder zorgen !

Heel waarschijnlijk ook interessant voor jou ?

Ontdek de andere witte dorpen:
 1. Canillas de Aceituno
 2. Canillas de Albaida
 3. Comares
 4. Cómpeta
 5. Frigiliana
 6. Mijas pueblo
 7. Nerja
 8. Salares
 9. Sayalonga
 10. Sedalla
 11. Torrox pueblo

Ligging Algarrobo

Categorieën: Witte dorpen

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid