Comares het hoogste witte dorp in de Axarquia

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

Comares

Comares wordt ook het “balcon de Axarquia” genoemd en daar heeft de 739 meter ligging boven de zeespiegel ongetwijfeld iets mee te maken. Van hieruit heb je een machtig zicht op de omgeving en Montes de Málaga. Het Moors dorp ligt op een uur rijden van de luchthaven van Málaga en werd gebouwd op de restanten van een Arabisch fort.

Wandelroutes

Ondanks dat het een prachtig dorp is laten de meeste toeristen het links liggen. Op zich is het een bergdorp met strakke steile steegjes en vooral veel mooie uitzichten. Voor wandelaars is het de ideale uitvalsbasis door de bergachtige streek. Er vertrekken verschillende wandelroutes uit Comares. Het best parkeer je de auto op de grote parkeerplaats bij de toegangspoort. Zich door de smalle straatjes wagen is best avontuurlijk en niet aan te raden.

Bezienswaardigheden

De voornaamste bezienswaardigheden zijn de Arcos Arabas, El Fiestero op de Plaza de las Verdiales, het Comares kasteel Castillo Baluarte La Tahona en de Aljibe de Mazmúlar. De laatste twee maken deel uit van het rijke erfgoed van de Arabieren. Ook de kerk Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnacíon is in Mudéjar-stijl en ligt op het hoogste gedeelte van het dorp. Als leidraad door het dorp kun je eenvoudig de blauw gekleurde “voetstap-tegels” volgen. Zo kom je zeker langs de mooiste plaatsen en bezienswaardigheden.

B&B Viva España

Dichtbij het dorp kunnen we jullie de prachtige B&B Viva España aanraden die wordt gerund door de uiterst sympathieke en gastvrije Nederlandse familie Timmers. Genieten van de prachtige zichten over de Axarquia bergen en relaxen aan super mooi zwembad.

Accomodaties

Voor accomodaties kunt u onze lijst met B&B’s raadplegen Of Huur onze eigen vakantievilla met privézwembad voor max 6 personen, centraal gelegen bij de witte dorpen 

Huurwagen om naar Comares te rijden

Avontuurlijke wandelroutes in de omgeving van Malaga kan je uiteraard best bereiken met een huurwagen. We raden aan om auto te huren in of aan de luchthaven van Málaga. Huur een auto bij SunnyCars, zonder zorgen !

Heel waarschijnlijk ook interessant voor jou ?

Ontdek de andere witte dorpen:
 1. Algarrobo
 2. Canillas de Aceituno
 3. Canillas de Albaida
 4. Cómpeta
 5. Frigiliana
 6. Mijas pueblo
 7. Nerja
 8. Salares
 9. Sayalonga
 10. Sedalla
 11. Torrox pueblo
          
Categorieën: Witte dorpen

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid