fbpx

Comares het hoogste witte dorp in de Axarquia

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

Comares

Comares wordt ook het “balcon de Axarquia” genoemd en daar heeft de 739 meter ligging boven de zeespiegel ongetwijfeld iets mee te maken. Van hieruit heb je een machtig zicht op de omgeving en Montes de Málaga.


Het Moors dorp ligt op een uur rijden van de luchthaven van Málaga en werd gebouwd op de restanten van een Arabisch fort.

Wandelroutes

Ondanks dat het een prachtig dorp is laten de meeste toeristen het links liggen. Op zich is het een bergdorp met strakke steile steegjes en vooral veel mooie uitzichten. Voor wandelaars is het de ideale uitvalsbasis door de bergachtige streek. Er vertrekken verschillende wandelroutes uit Comares.

Het best parkeer je de auto op de grote parkeerplaats bij de toegangspoort. Zich door de smalle straatjes wagen is best avontuurlijk en niet aan te raden.

Bezienswaardigheden

De voornaamste bezienswaardigheden zijn de Arcos Arabas, El Fiestero op de Plaza de las Verdiales, het Comares kasteel Castillo Baluarte La Tahona en de Aljibe de Mazmúlar.

De laatste twee maken deel uit van het rijke erfgoed van de Arabieren. Ook de kerk Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnacíon is in Mudéjar-stijl en ligt op het hoogste gedeelte van het dorp.
Als leidraad door het dorp kun je eenvoudig de blauw gekleurde “voetstap-tegels” volgen. Zo kom je zeker langs de mooiste plaatsen en bezienswaardigheden.

 

B&B Viva España

Dichtbij het dorp kunnen we jullie de prachtige B&B Viva España aanraden die wordt gerund door de uiterst sympathieke en gastvrije Nederlandse familie Timmers. Genieten van de prachtige zichten over de Axarquia bergen en relaxen aan super mooi zwembad.

 

          

Categorieën: Witte dorpen

GRATIS E-BOOK
(19 pagina’s PDF)
Boordevol tips & inspiratie over Málaga