Cómpeta het wit dorp op de Ruta del Sol y Vino

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Cómpeta

Cómpeta is een charmant Andalusisch dorp en ligt aan de voet van fraaie berggebieden Tejeda en Almijara en ligt op een hoogte van ongeveer 638 m. De weg van de kust naar het witte dorp is heel erg bochtig, dus wees hierop voorbereid. Uiteraard is die weg super om te genieten van verschillende uitzichten en prachtige andere witte dorpen zoals Algarrobo, Sayalonga en Canillas de Albaida. Je kan er ook naar toe rijden via Torrox Pueblo en is even bochtig. Cómpeta maakt net zoals Nerja, Torrox Pueblo en Frigiliana deel uit van de Zon en Wijn route (Ruta del Sol y Vino).

Zoete Málaga wijn

De amandelen en honing zijn belangrijke typische lokale producten. Het landschap wordt gekenmerkt door bergen met olijf- en fruitbomen en vele wijngaarden, waar de zoete Málaga wijn geproduceerd wordt. Het pittoreske dorp met nauwe, slingerende straatjes, witgekalkte huizen en een mooie dorpskerk. De oudste kerk van het dorp: “Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción”. Tijdens een wandeling door de smalle en steile straatjes kom je verborgen hoekjes vol bloemen tegen en zie je nog oude mannetjes op een bankje zitten keuvelen. Er zijn talloze bars en restaurants die een grote variatie traditioneel spaans eten en tapa’s aanbieden. Het heeft een historisch en een wijnmuseum, barretjes met een oude wijnpers en de beste ham van de streek, mooie gevels, …

Cornisa de la Costa del Sol

Cómpeta heeft de bijnaam “Cornisa de la Costa del Sol“, letterlijk “De richel van de Costa del Sol”. De ligging en het berggebied zorgt voor een prachtig natuurlijk uitkijkpunt.

Paseo de las Tradiciones

De Paseo de las Tradiciones is een andere hotspot die je zeker moet gezien hebben. aan de rechterkant van de kerk. Je vindt er een rij keramische mozaïeken die de geschiedenis van de stad weergeven. Aan het einde van de promenade is er een balkon met prachtige uitzichten.

Noche del Vino

Op 15 augustus viert men Noche del Vino, de nacht van de wijn. Vuurwerk en processies, daar begint het feest mee. De volgende zaterdagmiddag is er de Fiesta de Espuma, een super leuk feest met schuimkanonnen.

Fiesta San Sebastian

In de winter op de zondag die het dichtst bij 20 januari ligt,  is er ook nog een katholiek feest met culinaire festiviteiten en muziek om de winter op te vrolijken. Ook processies gaan er door de straten dan.

El Mirador

Deze Mirador heeft wat inspiratie terug gevonden van Gaudi. Je komt er voorbij als je de weg naar Cómpeta neemt via Torrox pueblo. Het is een fantastisch uitzicht op Cómpeta met de hoger gelegen berggebieden.  Vanuit het dorp starten 9 officiële wandelroutes. De markt in Cómpeta is elke zaterdag.

Accomodaties

Voor accomodaties kunt u onze lijst met B&B’s raadplegen Of Huur onze eigen vakantievilla met privézwembad voor max 6 personen, centraal gelegen bij de witte dorpen 

Huurwagen om naar Competa te rijden

Avontuurlijke wandelroutes in de omgeving van Malaga kan je uiteraard best bereiken met een huurwagen. We raden aan om auto te huren in of aan de luchthaven van Málaga. Huur een auto bij SunnyCars, zonder zorgen !

Heel waarschijnlijk ook interessant voor jou ?

Ontdek de andere witte dorpen:
 1. Algarrobo
 2. Canillas de Aceituno
 3. Canillas de Albaida
 4. Comares
 5. Frigiliana
 6. Mijas pueblo
 7. Nerja
 8. Salares
 9. Sayalonga
 10. Sedalla
 11. Torrox pueblo

Extra foto’s Cómpeta

Ligging Cómpeta

Categorieën: Witte dorpen

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid