TOP 10 plazas of pleinen in stad Málaga

Gepubliceerd door Steven Loquet op

TOP 10 plazas of pleinen in stad Málaga

Pleinen of plazas die super gezellig zijn om een terrasje te doen of om schitterende foto’s te nemen of om de geschiedenis van het plein te ontdekken. Elke plaza heeft zijn verhaal en zijn schoonheid zoals in elke Spaanse stad, ook in Málaga.

We hebben de gezelligste en bekendste pleinen van het centrum van Málaga voor jou opgelijst in alfabetische volgorde:

1. Plaza de Félix Sáenz

Als je van de prachtige Puerta del Mar komt tussen de heel hoge wuivende palmbomen, kom je automatisch terecht op dit prachtige plein. Vooral de schitterende gevels moet je op dit plein goed bekijken. Er zitten veel pareltjes tussen vinden wij, echt top die stijl van mediterraans modernisme en neo-barok.

Je kan hier een koffietje drinken op het terras van Starbucks of andere gezellige terrasjes. Winkelen kan op het plein in de H&M die gehuisvest is in een van de pakhuizen van Félix Sáenz.

Als je verder loopt in 1 van de 2 straten (Calle San Juan en calle Nueva) kan je veel leuke winkeltjes ontdekken. Let ook nog even op een authentieke donkergroene kiosk in het midden van het plein die de sfeer helemaal afmaakt.

 

2. Plaza de Jerónimo Cuervo

Op dit plein staat het fantastische gebouw Teatro Cervantes. Op elk moment van de dag komt dit geel gebouw helemaal tot zijn recht op dit rechthoekig plein. Het plein is vooral heel populair bij het filmfestival van Málaga waarbij de lange rode loper recht naar Teatro Cervantes leidt. Even binnenpiepen in het theater als je kan want het is prachtig van binnen ook.

Restaurant Vino Mio is een van de beste restaurants van stad Málaga en ligt op dit mooie plein. Prachtig interieur maar ook een groot terras waarbij je kan genieten van het eten en het plein.

 

3. Plaza de la Constitucíon

Op het einde van de shoppingstraat Calle Larios vind je het centrale plein van het oude centrum van Málaga. Het is hét plein die een grote rol speelt bij de belangrijkste evenementen zoals de Feria de Málaga in augustus en de Semana Santa met Pasen.

Genieten van de Plaza de la Constitucíon kan vanop het oudste café van Málaga. Het terras van Café Central zit meestal altijd afgeladen vol en de meeste mensen bestellen op die plaats onder andere 1 van de 10 mogelijke soorten koffies die ze aanbieden.

Op het plein vind je ook grote plakkaten in de grond met afdruk van grote kranten bladzijden. Deze kranten voorpagina’s dateren van 7 december 1978, de dag na het Referendum van de spaanse grondwet (= in het spaans Constitucíon).

 

4. Plaza de la Marina

Plaza de la Marina is van heel veel richtingen bereikbaar. Het is gelegen aan de hoofdingang van de haven El Palmeral de Sorpresas. Ook de Alameda Principal mondt uit aan dit plein. En het park van Málaga oftwel Paseo del Parque kan je hier ook starten om binnen te wandelen. Vanop dit plein kan je ook de shopping starten in de Calle Larios. En nog meer, het hoogste dakterras van de stad Málaga op het hotel AC Marriott ligt ook op de hoek van deze plaza.

Verder kan je ook parkeren in de ondergrondse garage van het plein met toegang tot de parking via de grote fontein op het plein.

Het grote toeristenkantoor kan je ook vinden op de Plaza de la Marina.

 

5. Plaza de la Merced

De Plaza de la Merced is een van de bekendste en gezelligste pleinen van stad Málaga. Ideaal om één van de vele terrasjes te doen en te genieten van de sfeer en ambiance op en rond het plein. Het meest gefotografeerde zitbeeld van Pablo Picasso kan je hier ook ontdekken. Het geboortehuis van Picasso ligt trouwens op één van de hoeken van de Plaza. De obelisk in het midden van het plein met de hele achtergrond geschiedenis is ook heel interessant voor veel toeristen.

De wijk Lagunillas achter de Plaza de la Merced is gekend voor street art en zeker heel leuk om daar ook even rond te lopen en op ontdekking te gaan.

 

6. Plaza de las Flores

Niet zo bekend plein maar wel centraal gelegen is Plaza de las Flores. Het plein ligt tussen 2 shopping straten calle Larios en Calle Nueva. Het plein telt heel wat terrasjes van restaurants en tapasbars. Als je houdt van salsa dansen,  dan moet je hier zijn op de hoek van het plein in Chiquita Cruz.

7. Plaza de los Martires

Via Calle Los Martires, het bekendste smalle straatje naast het Carmen Thyssen museum, kom je vanzelf terecht in een leuke zone van Malaga stad waaronder Plaza de los Martires. UIteraard staat hier de kerk Iglesia de los Martires centraal op het plein.

Een aangenaam ontbijtadresje hier is Dulces Dreams Hostel met leuk terras of gezellig binnen. 

Ben je gek van hammams, dan moet je hier ook zijn op dit plein.

Achter de kerk kan je ook een van de vele rooftop bars gaan bezoeken boven de hostel Oasis.

Via het andere kleine straatje calle Andrez Perez op het plein kom je veel kleine boetiekjes tegen en een leuke teteria. Zeker een aanrader om dit straatje door te wandelen.

De straat om naar Calle Nosquera te wandelen vanop het plein is interessant om een van de meest authentieke tapasbars te bezoeken van de stad Málaga. Los Merchanas is helemaal ondergedompeld in de Semana Santa sfeer.

Ga je de Calle Santa Lucia in vanaf het plein kan je ook even halt houden bij Bella Julietta om iets zoet te eten met een lekkere smoothie.

 

8. Plaza de Uncibay

Plaza de Uncibay is volgens ons een van de minst leuke pleinen van stad Málaga. Gelukkig is er nu op het plein een groot terras van Casa Lola nummer 3 locatie, één van onze favoriete tapasbars. Hier ben je ook vlakbij de vele discotheken en danscafés. Op weekendavonden zie je heel wat jong publiek passeren rond middernacht die klaar zijn om te gaan feesten.

 

9. Plaza del Carbón & Plaza del Siglo

Plaza del Carbón betekent letterlijk steenkoolplein. De geschiedenis vertelt ons dat hier vroeger steenkoolketels hebben gestaan, vandaar. Het is hier altijd veel sfeer door de vele terrasjes hier en altijd gezellig druk. Let ook op de mooie gekleurde gevels rondom het plein.

Plaza del Siglo sluit direct aan bij Plaza del Carbon en ook hier alweer heel veel leuke tapasbars. Er komen maar liefst 7 straatjes uit op deze pleinen.

 

10. Plaza del Obispo

Plaza del Obispo is een must om te passeren want je staat op het plein recht voor de imposante kathedraal van stad Málaga. Op het plein zijn er heel grote gezellige terrassen met zicht op de kathedraal maar ook op de gevel van het paleis van Obispo. Een fontein middenop het plein zorgt voor een op zicht traditioneel plein in een stad.

Waarschijnlijk het plein met de meeste toeristen en de minste Malagueños.

 

 

Ligging bekendste pleinen in Málaga

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid