Paseo del Parque ofwel het Park van Málaga

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Het park van Málaga

Het park van Malága ligt in het hart van de stad, tussen de haven van Malaga,  Avenida de Cervantes, Alameda Principal en de wijk Malagueta. Hoewel de naam “Parque de Málaga” is, staat het ook bekend als Paseo del Parque of Parque de la Alameda.

De mediterrane tuin van het Park van Málaga ongeveer 650 m2 lang en 90 m breed.

Málaga Park is bekend als een van de belangrijkste openbare tuinen in Europa op het gebied van exotische flora.

Super interessant om in de hete zomerdagen afkoeling te zoeken en wat tijd door te brengen in de schaduw van Paseo del Parque.

Geschiedenis van Paseo del Parque

In 1896 promootte de politicus Cánovas del Castillo een ambitieus project waarbij hij het havengebied wilde uitbreiden. Hiervoor was het nodig om terrein te winnen van de zee, die op dat moment bekend stond als het dok en het douanegebouw.

Vanwege de grote omvang van het project en de beperkte beschikbare middelen duurden de werken voor de bouw van het Málaga Park meer dan 30 jaar.

Rond 1899 werd begonnen met het planten van de bomen en planten die later deze tuinen vormden. Er werden soorten uit de 5 continenten geplant.

In 1921 werd de bouw van het Paseo del Parque beëindigd. Hoewel dit door de geschiedenis heen renovaties heeft ondergaan.

Openluchtauditorium

Verder heeft het park een openluchtauditorium dat bekend staat als Eduardo Ocón, waar vaak allerlei soorten shows worden gehouden.
Fonteinen, bomen en planten, standbeelden, paden, mooie en unieke hoekjes, kinderparken, openluchtbars… Alles heeft zijn plek in het geweldige Malaga Park.

Vrij toegankelijk

Malaga Park is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar geopend. De entree is vrij toegankelijk.
Om er vanaf een ander punt in de stad te komen, zijn er talloze lijnen die stoppen bij Alameda Principal en Paseo del Parque. Als u met de auto komt, raden wij u aan te parkeren in de nabijgelegen openbare parkeergarages.

Gouden tip: ga naar het nabijgelegen Hotel AC Marriott en neem de lift tot aan het hoogste dakterras van Málaga op het 15de verdiep. Daar heb je een uniek zicht op de Paseo del Parque vanop tientallen meters hoog.

 

Extra foto’s Paseo del Parque

         

Ligging Paseo del Parque

Categorieën: Hotspots

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid