Alameda Principal vernieuwde hotspot

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Alameda Principal

Alameda Principal is helemaal in een nieuw jasje getransformeerd. En hoe? Het is nu een plezier om er door te wandelen.

Alameda Principal view

Het is absoluut een nieuwe hotspot terwijl deze straat vroeger werd vermeden. In plaats van 80% verkeersruimte is het nu omgekeerd. Er is een enorm brede promenade aan weerszijden van de nu slechts 3 stroken tellende autoweg. In totaal is er nu 23.000 vierkante meter wandelruimte. Als je  uit de metro komt en je gaat via Alameda Principal krijg je direct een WOW gevoel en wordt het maar beter en leuker als je het historische centrum bereikt.

Nieuwe hotspot

De bekende bloemenwinkels langs de Alameda Principal zijn nu heel modern ingericht.

Alameda Principal bloemen

Hier en daar zijn er vaste stoelen in de grond om uit te rusten of om de voorbijgangers gade te slaan.

Alameda Principal stoelen

Aan het einde aan de Plaza de Marina zijn er witte pergolas geplaatst om te wachten op de bussen.

Alameda Principal pergola

Het gerestaureerd standbeeld van Marquis de Larios is ook opnieuw verrezen en is ingehuldigd ter hoogte van Calle Larios.

Aan de andere kant ter hoogte van El Corte Inglés zou alles moeten afgerond zijn tegen Kerstmis. De werken zijn nu blijkbaar versneld door 24/7 verder te werken.

Gevels en terrassen

Met de nieuwe Alameda Principal kan je nu heel wat mooie gevels bekijken die echt de moeite waard zijn. Heel veel terrasjes zijn er voorlopig nog niet maar zal misschien wel nog komen.

Alameda Principal gevels

Er zijn ook stroken gras voorzien om de promenade wat te vergroenen. Het is nu een heel mooie overgang van de oude stad Málaga naar de Soho buurt.

Casa Antigua Guardia, één van onze favoriete hotspots, is nu ook terug beter bereikbaar via de Alameda Principal, helemaal top !

Metro

De werken aan de metro ondergronds blijven nog een tijdje verder lopen. In de loop van 2020 zou een nieuw metrostation Atazaranas open gaan. Maar nergens officieel nog een definitieve datum. Wordt spannend.

Video

 

Ontdek nog méér hotspots in de stad Málaga

 

Alameda Principal werken Alameda Principal promenade Alameda Principal panorama  Alameda Principal electric steps gevel Alameda Principal bloemetjes gevel Alameda Principal speeltuin Alameda Principal palmboom   Alameda Principal terrasje Alameda Principal bloemenwinkel  Alameda Principal flowers Alameda Principal oversteek  Alameda Principal marquis de larios Alameda Principal zon Alameda Principal metro Alameda Principal groen

 

Categorieën: Hotspots

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid