Hammam en wellness in stad Málaga

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Een hammam bezoeken is zeker een aanrader voor wie van zijn verblijf in Málaga een echte relax vakantie wil maken. Om je op te warmen na een frissere dag in het najaar of de winter, of net om je te verkwikken na een hete zomerdag, om je dag volledig relax te kunnen starten of net om een mooie dag in schoonheid af te sluiten…. Het kan allemaal. Er is een hammam open vanaf 10u ‘s ochtends en de laatste sessie start om middernacht! Dus mogelijkheden ten over.

2 Hammams in stad Málaga

In Málaga kan je op twee plaatsen genieten van de Arabische cultuur van baden: in Hammam Al Ándalus (waarvan je ook een kan vinden in Granada, Córdoba en Madrid) en in el hammam. Beiden hebben een verschillend aanbod. De Hammam Al Ándalus biedt voornamelijk het gebruik van warm en koude baden aan, je kan er ook even rusten op een ‘hot stone’ en er is mogelijkheid voor een relax massage al dan niet met zeepritueel. El hammam heeft dan weer geen baden, maar de massages zijn er specifieker (relaxing/intensive/…) en er is ook mogelijkheid voor een heuse scrub. Je kan er ook blijven zo lang je wil (binnen de openingsuren), bij de Hammam Al Ándalus blijf je maximaal 90 minuten.

Hammam Al Ándalus:

Wat mag je verwachten? Geen witte wellnespakjes in steriele omgevingen wel een andalousisch badhuis, volledig in de Moorse stijl en feeëriek verlicht. Er zijn verschillende warm en warmere baden, een stoombad en hot stones om op te liggen. Ook twee ijskoude badjes en douches (uiteraard verplicht vooraf). Tussen het baden door kan je thee drinken in de zeteltjes. Dit alles sfeervol verlicht met kaarsen en lampjes.

Inschrijven doe je best online. Wie drie maand vooraf online reserveert krijgt meestal een fijne korting. Keuze tussen verschillende opties: enkel toegang tot de baden, toegang tot de baden en massage of toegang tot de baden, massage en reiniging. Bij de massages kan je de duurtijd kiezen.

Hoe verloopt een bezoek?

Je meldt je bij de balie. Daar krijg je een toegangsbandje. Dan wordt gevraagd dat je plastic overschoentjes aantrekt en mag je achteraan wachten. Een begeleider brengt je naar de kleedkamers. De herenkleedkamer is boven, de dameskleedkamer is beneden. Direct kom je in de juiste sfeer. De kleedkamers zijn eenvoudig maar proper. Prachtig verlicht en met lockers in houtsnijwerk.

Je doet je badkledij aan (bikini, zwembroek, zwempak) en bergt je spullen op in een locker die werkt met een zelf in te stellen code. Daarna komt een begeleider je halen. Je krijgt een handdoek en wordt naar de baden gebracht. Verschiet niet, ook daar is alles vrij donker maar dat creëert net de sfeer van rust en ontspanning die er heerst. Je krijgt een korte uitleg van hoe het werkt (Spaans/Engels) en de vraag om je eerst te douchen (boven).

Je krijgt boven ook de kans om een geurtje te kiezen (etherische olie) waarmee de massage bij jou mag doorgaan. Bij elk geurtje staan de helende eigenschappen van het product beschreven. Ik ga steevast voor de Biznaga maar twijfel toch altijd over de Rose ook. Wanneer het tijd is voor jouw massage dan komt men jou halen. Heb je met twee gereserveerd, dan komt men jullie samen halen. De massages zijn boven in een aparte open ruimte met verschillende nisjes waarin de massagetafels staan. De masseurs (m/v) vragen je naar je geur keuze en zien op basis van de kleur van je bandje (dat ze meteen ook terug uitdoen) welk type massage je koos. Verder zijn ze weinig spraakzaam maar dat is hoeft ook niet eens je relax op de massagetafel ligt.

Massage

Na de massage is er nog tijd voor de baden. Ik wissel graag af tussen warme baden en een onderdompeling in het koude bad om dan weer een warm bad te nemen. De eerste keer lijkt het koude bad ondoenbaar, maar eens de derde keer is het een makkie. Zalig en verkwikkend! Tussendoor ga ik ook altijd eventjes in de stoomcabine en rust ik graag even uit op de warme steen. Afsluiten doe ik met een onderdompeling in het koude bad. Het eindsignaal wordt trouwens aangegeven met een belletje. Dan ga je terug naar de kleedkamer waar je een verse handdoek krijgt.

In de kleedkamer kan je douchen (er is shampoo, zeep en conditioner in de douchecelletjes). Er staat ook een tafeltje met verzorgingsproductjes zoals bodylotion, handcrème, lichaamsolie, producten voor het haar zoals stylinggel, lak en doorkamserum. Zelfs demake-up als is het nuttiger die voor het baden te gebruikenEr zijn wastafels met spiegels en haardrogers.

Kortom alles is aanwezig om volledig ontspannen en terug tip top in orde de stad Málaga in te duiken.

Verlies geen tijd ter plaatse en reserveer online jouw bezoek aan Al Andalus Hammam 

El Hammam

Bij aankomst aan El Hammam meld je je aan de balie. Daar vraagt men jou wat je wil: enkel toegang tot de hot stone ruimte of ook een massage en welke dan (Zweedse massage of Relax massage) en of je ook scrub wilt of niet. Het loont de moeite om op voorhand te reserveren want er is niet altijd onmiddellijk plaats.

Bij deze hammam is badkledij niet verplicht mee te brengen. Wie er geen heeft krijgt een handdoek ter vervanging en een kleine slip (moet aan tijdens massage). Je krijgt tevens een set slippers/fitflops (terug in te leveren achteraf) en een kommetje om je met water te overgieten. Er is een aparte kleedkamer voor mannen en vrouwen, maar de bad en massageruimte zijn gemengd.

Na omkleden ga je binnen in de badruimte. Daar dien je eerst te douchen. Daarna kan je gebruik maken van de ‘hot stone’ om heerlijk op uit te rusten en te ontspannen. Je kan ook gebruik maken van het warme stromende water dat je opvangt met je kommetje en dan over jezelf giet afgewisseld met koud water dat er ook ter beschikking is.

Wie koos voor een massage wordt op het afgesproken uur opgehaald en gevraagd mee te komen naar de massageruimte. De massage is boven en daarvoor passeer je even langs de inkombalie. De kwaliteit van de massage is top. Na de massage kan je terug gaan douchen en eventueel nog wat genieten op de hot stone of van de koud/warm water douches.

Na het omkleden kan je boven op het dakterras genieten van een glaasje cava of een ander drankje. Een heerlijk relaxing moment.

Méér info op de website van El Hammam

Ontdek nog méér hotspots op Malaga4you !

Categorieën: Hotspots

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid