Appartementen Malaga Feeling interview

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Interview met Marco Boot van Malaga Feeling in onze reeks interviews met Belgische en Nederlandse Malagueños.

1. Hoe ben je terecht gekomen in Málaga?

Chambres d’hotes Frankrijk

Samen met m’n partner Rob Nonhebel zijn wij in december 2017 naar Mijas gekomen. Na een ’tussenstop’ van 8 jaar in Frankrijk, waar wij in de Provence een chambres d’hôtes hadden, samen met 3 vriendinnen ( www.leboisdesdames.com) . Na 8 leuke jaren met veel internationale gasten, zochten wij een nieuwe invulling van ons leven, het liefst in Zuid Spanje en in een levendige stad. Andalucía en dus ook Malaga hadden wij slechts eenmaal bezocht, dus we hadden eigenlijk geen idee waar we naar toe zouden gaan verhuizen.

Mijas

Na 2 maanden op een berg in Mijas te hebben gewoond, kwamen er al snel achter dat dit niet de gewenste ‘nieuwe invulling’ was, omdat het ons te veel deed denken aan ons leven op het Franse platteland.

Málaga

En aangezien we steeds vaker naar Malaga centrum gingen met de auto, om daar van het stadse leven te genieten, lag de keuze eigenlijk voor de hand. En nadat we in het centrum een leuk appartement hadden gevonden, met een terras met uitzicht naar het Alcazaba, de Kathedraal en zelfs tot de bergen van Alhaurin, wisten we het zeker: Malaga it is !

 

2. Welke business doe je in Málaga ?

In eerste instantie lag de passie bij een stads hostel in boutique stijl en met de gastvrijheid van een Bed & Breakfast, zoals wij dat al jaren met veel plezier deden. Maar de zoektocht werd kort, mede doordat wij geen Spaans spraken (en nog steeds laat het te wensen over, haha) voorzagen we veel problemen. We hebben onze gastvrijheid toen met veel enthousiasme aangepast tot het aanbieden van ‘appartementen met gevoel’ … ‘Malaga Feeling’ .

Malaga Feeling appartementen


Binnen 1.5 jaar hebben we een aanbod kunnen creëren van 6 nieuw gerenoveerde en comfortabele appartementen in het centrum van Malaga. Verdeeld over 2 locaties en beide vlakbij Plaza de la Merced. Wij ontvangen onze gasten altijd persoonlijk bij het appartement en ons ontvangst duurt vaak al even lang als vroeger in onze B&B, met een glaasje cava in de hand pratend over Malaga.

 

3. Wat vind je beter aan wonen in Malaga in vergelijking met Nederland en wat mis je ?

Klimaat

Uiteraard hoort voor ons op plek één: het klimaat. Het mogen wonen en werken onder de zon geeft ons zoveel energie, het lijkt wel of alles met ‘vitamine Z(on)’ een stuk gemakkelijker gaat. De keerzijde is wel dat we de mooie herfst in Nederland en België missen, de mooie kleuren van de bomen in de Nederlandse bossen of de Belgische Ardennen en toch ook wel de lagere temperatuur missen we wel.

Buiten leven

Wat we zeker waarderen is het ‘leven op straat’ hier in de stad. Het gemak en plezier waarmee we buitenshuis leven was ons onbekend en we vinden het geweldig. Even snel een ontbijtje op de hoek met een vriendin (3,50 euro voor een toast broodje, koffie en ’n vers sapje). Door de dag heen een tapasje wanneer je maar wilt… en soms vallen we van de ene ontmoeting in de andere. Rob zei op een dag: “we hebben vandaag al méér nieuwe mensen ontmoet, dan een half jaar op het platteland in Frankrijk”. En dat voelt goed.

Familie en vrienden

We missen uiteraard ook onze familie en vrienden, maar gelukkig komen zij ons opzoeken. En wellicht waren ook zij toe een aan nieuwe stek. Na 8 jaar naar ons in Frankrijk te zijn gekomen, is nu iedereen nieuwsgierig naar al het moois en lekkers dat Malaga te bieden heeft.

 

4. Welke hotspots of bezienswaardigheden behoren tot jouw favorieten en waarom? 

Laat ik eens aftrappen met een tegendraads antwoord !

Silverstre

Bezienswaardigheden worden al super goed uitgelicht door Karin en Steven, ik deel hierbij een persoonlijk toevluchtsadresje:  Silvestre Cafe.

silvestre cafe terras silverstre cafe park malaga

Deze bar is gelegen in de botanische tuinen tussen de stad en de haven. Deze bar is voor mij een oase van rust in het groen, wanneer het in de stad te druk of te warm voor me word ga ik hierna toe en neem hier m’n Gin & Tonic en snuif de natuur op en luister naar de vogels.  Een heerlijke plek in de stad Malaga.

 

5. Wat is jouw favoriete tapas en naar welke tapasbars ga je het meest?

 

Las Merchanas

Berenjenas con miel bij ‘Las Merchanas‘ Dit vinden we zo’n lekkere en verrassende tapas. We hadden het nog nooit eerder gegeten totdat we in Malaga kwamen wonen. En ik geloof dat het zelfs in ‘Las Merchanas’ was dat we het voor het eerst aten. Omdat we het niet herkenden en voor ons Nederlanders en Belgen een onbekend gerecht is, laten we het altijd onze familie en vrienden proeven en raden wat het is… slechts weinigen raden het, grappig.

las merchanas malaga feeling

Ook is de inrichting van deze oude bar erg indrukwekkend; het is er vol met spullen over de Semana Santa, de heilige week voor Pasen. het is dan ook heel normaal dat er mensen rond lopen en met open mond en staan te kijken en foto’s nemen.

‘Las Merchanas’ is ondertussen onze stam-tapasbar geworden, mag je wel zeggen. Al dachten de meiden en jongens in het begin wel dat we lang op vakantie waren… want we kwamen wel een erg lange periode. Inmiddels kennen we elkaars namen en laten ze ons vol trots de foto’s van de kindjes zien.

Bedankt Marco

Bedankt Marco voor het leuke interview en wensen jou en Rob nog veel succes met de business Malaga Feeling appartementen en geniet van het leven in de stad Málaga.

 

Boek een appartement van Malaga Feeling

 

Categorieën: Interviews

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid