Interview Levi Angelo gelato & chocolate

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Interview Levi Angelo gelato & chocolate

Levi Angelo gelato chocolate levi hanne

In de hippe SoHo wijk van Malaga zijn Hanne en Levi de trotse belgische uitbaters van een  ijssalon en veel verschillende chocolade producten: Levi Angelo gelato & chocolate.

Wij hadden een heel leuk interview met dit ondernemend koppel met mooie business in de stad Malaga.

1. Hoe ben je terechtgekomen in Málaga?

Levi kent Málaga al sinds zijn zevende, aangezien zijn ouders naar hier emigreerden in 1989. Hij woonde hier tot zijn 26ste waar hij dan naar Brugge verhuisde om te werken als chocolatier bij Dominique Persoone, The Chocolate Line. Na 2 jaar gewoond te hebben, hadden we beslist om te verhuizen naar Dubai waar we 3,5 jaar gewoond hebben. Levi werkte er als executive chef chocolatier en Hanne als airhostess in Flydubai.

Toen hoogzwanger in juli 2016 werd de beslissing snel genomen om ons te settelen in Málaga en zo is ons leven hier gestart. Ons dochtertje Sienna werd geboren in september 2016. Wij hadden het idee om zelfstandig te gaan en waren volop bezig aan het zoeken naar een geschikt pand.

2. Welke business doe je in Málaga?

In juni 2017 waren we gestart met het uitbaten van een ijs- en chocolade winkel in Frigiliana, één van de mooiste dorpen van Andalucía.

Door de komst van de Covid 19 in maart 2020, hadden we jammer genoeg moeten beslissen om de zaak stop te zetten. Net voordat het virus zich uitgebreid had, waren we bezig met het openen van een tweede zaak in de hippe wijk Soho in het centrum van Málaga. Opstarten van een nieuwe zaak en het moeten stopzetten van onze eerste zaak in Frigiliana, was voor ons echt niet gemakkelijk geweest. Dat is echt wel van slecht geluk spreken om een zaak te starten in tijden van crisis … Málaga leeft echter van het toerisme en dat voelen we wel.

In onze zaak verkopen we homemade gluten free gelato en vegan gelato. We hebben ook suikervrije gelato, wat nu ook wel veel gevraagd wordt.

Daarnaast maken we ook chocolade producten (met natuurlijk Belgische chocolade) zoals pralinen, chocolade tabletten, seizoensgebonden producten (paaseitjes, Valentijn lippen,…) enz.

Ook onze gluten vrije cookies, financier,… zijn populair.

Een bezoekje aan de wijk Soho met de vele graffiti art work gecombineerd met onze lekkere ijsjes/chocolade is een must als je in Málaga bent.

3. Wat vind je beter aan wonen in Málaga in vergelijking met België en wat mis je?

Allereerst het klimaat, Málaga is echt een paradijs op aarde!  Málaga heeft heel veel te bieden: strand, stad, mooie straatjes, gezellige wijkjes, mooie gebouwen, lekkere tapas/wijn (vooral de almejas al ajillo vinden wij zeer lekker), lekkere lokale groeten en fruit (mango, avocado,…) gezellige bars/rooftop/beach, bergen, ski paradijs in Sierra Nevada,…. De nabijheid van de omliggende kustdorpen en binnenlandse dorpen zorgen voor variatie en maakt provincie Málaga zeer aantrekkelijk om te bezoeken.  Door het aangenaam klimaat kan je het ganse jaar door echt genieten en leef je zo veel meer buiten.

Wij missen natuurlijk onze familie en vrienden te België, maar gelukkig bestaat er WhatsApp, Facetime,…

4. Welke hotspots of bezienswaardigheden behoren tot jouw favorieten en waarom?

Montes de Málaga , ligt op 10 min rijden van het centrum van Málaga. Dit is een must voor wandelaars, mountainbikers, road cyclists onder ons! Prachtige natuur en view op stad Málaga en zee… Vele fietsers komen naar hier op trainingskamp.

De vele beach bars en rooftop bars zoals La Terraza La Alcazaba, La Terraza Oasis,… zelfs voor een koffie of een lekkere cocktail heb je altijd een reden om er naar toe te gaan en zo de nodige vitamine D op te nemen en als je geluk hebt, kan je dolfijnen spotten dat wij gezien hebben in de haven van Málaga en aan het strand Playa de Nagüeles te Marbella.

Voor lekkere koffie gaan wij altijd naar Santa Canela, wij gebruiken hun koffie voor onze gelato koffie. Lekkere, lichte en gezonde lunch opteren wij voor Luxalad. Gezond ontbijt kan je vinden in Byoko op de Plaza de la Merced.

Hammam Al Ándalus is een must om je eventjes te ontspannen. Zeer mooi gebouw in het centrum!

Wij huren regelmatig een fiets en rijden naar het strand in Pedregalejo waar je vele restaurantjes hebt.

5. Naar welk tapabars ga je het meest?

Wij raden zeker Los Mellizos aan voor de lekkere vis gerechten en Spaanse specialiteiten. Beluga is een culinaire aanrader!

Ligging Levi Angelo gelato & chocolate
https://www.leviangelo.com/

SoHo 
Centrum 

EXTRA foto’s Levi Angelo gelato & chocolate

Categorieën: Interviews

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid