Luxalad interview

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Luxalad interview

Het jonge koppel Karen en Jordi zijn heel ondernemend en startten hun eigen succesvolle zaak in de stad Málaga na vele andere buitenlandse avonturen.

luxalad karen en Jordi

Hieronder lees je hun verhaal in een interview met Jordi:

1. Hoe ben je terechtgekomen in Malaga?

Mijn eerste werk was voor een bedrijf die professionele websites maakte. Karen werkte voor datzelfde bedrijf en was verantwoordelijk voor heel het team. Vanuit die samenwerking ontstond er een hechte vriendschap, maar niet meer dan dat.

Host TUI

Na 9 maanden ben ik vertrokken naar het buitenland. Ik heb jaren gewerkt als host voor TUI op buitenlandse bestemmingen zoals onder andere Zakynthos, Sharm El Sheikh, Antalya.

Karen was ook naar het buitenland gemigreerd en heeft 1 jaar in New York gewoond en gewerkt.

Na het avontuur in Amerika begon Karen als hostess voor Thomas Cook te werken in Mallorca.

Málaga

Toevallig hebben we een seizoen in dezelfde hotels gewerkt in Málaga, ik voor TUI en Karen voor Thomas Cook

We kwamen elkaar dus weer tegen en zijn veel samen iets gaan drinken en eten … en van het een kwam het ander.
ik herinner me nog dat ik Karen heb gevraagd voor een relatie in de zee gedurende de La Noche de San Juan. Dit is een traditie in Spanje om de kortste nacht in juni te vieren en klokslag om middernacht in het water te springen.

Uiteindelijk hebben we 1 jaar gewoond en gewerkt aan de Costa del Sol

Mexico

Mijn droom was al van jongs af aan te gaan wonen in Mexico. Via TUI kreeg ik de kans om als host te werken daar. Niemand ging me tegenhouden op dat moment. Die droom ging in vervulling.
Karen is op vakantie achterna gekomen na 2 maanden. Ze heeft gesolliciteerd bij TUI om ook in Mexico te kunnen gaan werken als hostess. Dat was gelukt en zo hebben we 2 jaar daar gewoond en gewerkt.
Op een bepaald moment zijn we samen gaan brainstormen aan het zwembad in Mexico wat we beide als volgende stap zouden doen na ons host en hostess werk.
Allereerst de volgende bestemming kiezen. Het Zuiden van Spanje leek ons de beste oplossing omdat daar het beste klimaat is én relatief dichtbij België.

Business

En welke business zouden we daar gaan starten? In de tijd dat we werkten aan de Costa del Sol misten we een snelle en gezonde hap. Dat leek ons een gat in de markt.

Dus kwam de definitieve beslissing om ons terug te vestigen in het Zuiden van Spanje in stad Málaga.

 

2. Welke business doe je in Malaga?

We zijn terug in Málaga beland op 19 januari 2018. We moesten dus op zoek naar een geschikt pand om onze zaak te kunnen opstarten.

Luxalad

Relatief snel vonden we een huurpand op een goede ligging aan een redelijke huurprijs.
Luxalad was geboren en opgestart in het voorjaar van 2018.

 “Change your lifestyle, choose health!”

Het concept:¨de klant kiest zijn eigen ingrediënten voor een slaatje, pasta of bulger. Je kiest voor enkele proteinen en enkele vitamines. Daarbij ook nog keuze tussen verschillende sausjes en verschillende toppings.

Snelle en gezonde hap

Extra voordeel: slaatjes worden samengesteld binnen de minuut. Dus heb je een op maat gemaakte snelle en gezonde hap
je kan ter plaatse binnen eten of buiten op het aangename terras. Uiteraard kan je ook opteren om je slaatje mee te nemen om ergens anders op te eten.

In het begin waren er weinig Spaanse klanten. De Spanjaarden zijn dat niet gewoon. Maar hoe langer hoe meer bereiken we toch meer Spanjaarden die het concept hebben leren kennen en dit appreciëren. Vooral heel veel personeel van winkels en kantoren die in Luxalad komen eten of afhalen als lunch.

Luxalad is echt succesvol en daarom besloten we om na 1 jaar en 1 dag later een 2de zaak te beginnen in het winkelcentrum Plaza Mayor vlakbij de luchthaven van Málaga.

 

3. Wat vind je beter aan wonen in omgeving Málaga in vergelijking met België en wat mis je ?


Misschien wel een cliche, maar ook voor is het missen van familie en vrienden lastig. Uiteraard komen er veel vrienden en familie naar hier in stad Málaga.
En heel eerlijk, voor de rest missen we niks anders in België.  We willen dan ook nooit meer terug.

Het Zuiden van Spanje heeft zoveel te bieden. In Mexico misten we wel meer omdat het er niet zo Europees is zoals in Málaga.

 

4. Welke hotspots of bezienswaardigheden behoren tot jouw favorieten en waarom ?

Wij kunnen enorm genieten van een cocktail op een van de vele dakterrassen in de stad Málaga.
Onze favoriete rooftop bars zijn Hotel AC Mariott en Hostal Oasis. Super leuk om daar te relaxen en even tot rust te komen.

In de hoofdstraat Calle larios gaan we graag shoppen.

 

5. Naar welke tapasbars ga je het meest?

In de stad Málaga gaan we niet zoveel gaan eten. We gaan redelijk veel op restaurant in de streek van Benalmádena waar we wonen.

We gaan wel regelmatig eens naar tapasbar Fonzo. Heel vriendelijke uitbaters in een chille sfeer met super originele tapas en een Vedett

Bedankt Jordi en Karen voor dit leuke interview en heel veel succes met het verder uitbouwen van verschillende vestigingen van Luxalad.

 

Bekijk de website van Luxalad voor meer info

 

Ligging Luxalad

  

Categorieën: Interviews

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid