Espetos de Sardines proeven langs de kust van Málaga

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

Espetos de sardines

Espetos de sardines (spies met sardientjes (of andere vis)) eten op het strand is één van de must do’s als je de stad Málaga bezoekt.

Wie zijn bezoek aan Málaga sportief wil invullen kan een fiets huren of flaneren in oostelijke richting naar Pedrogalejo en El Palo. De fiets blijft een heerlijk vervoermiddel om de kuststreek en de mooie dorpjes onderweg te verkennen. Er zijn dan ook heel wat adressen waar je een fiets kan huren en eventueel een begeleide tour kan boeken. Veel huuradressen zijn Nederlandstalig of van Nederlandse origine. Nederland is dan ook hét fietsland bij uitstek!

Chiringuitos op Playa de Malagueta

Een tochtje of wandeling levert je echt het ene mooie plaatje op na het ander en nodigt uit voor een foto, drankje of klein hapje. De talrijke chiringuitos langs het strand en de promenade zorgen hier dan zeker voor een welkome verpozing. Er zijn er voor elk wat wils van trendy tot basic, absoluut niet duur en hoe verder je van Málaga weggaat hoe lager de prijs. Dit is toch vakantie ten top: luilekker achteruit in een zetel of stoel genieten van de zon, zicht op zee en de mensen die voorbij flaneren… wat wil een mens nog meer.

Espetero

Van al het wandelen en fietsen krijg je zonder twijfel een klein hongertje. Dan moet je zeker eens de “Espetos de sardinas” proeven. Sardientjes op een spies (‘espeto’) geregen en naast het vuur in het zand geplaatst. Deze gegrilde sardientjes zijn hier zeer populair en alleen al hoe de “espetero” het bootje draait om de wind in de vlammen te laten spelen is een mooi schouwspel. Het gerechtje is eenvoudig, maar een heerlijk tussendoortje en met een vleugje citroen erover zal je letterlijk de vingers aflikken.

Playa de Malagueta en espetos proeven is één van onze TOP 10 must do’s in stad Málaga

 

Ligging Playa de la Malagueta


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid