Ruta Barranco de la Luna (Salares,Granada)

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Ruta Barranco de la Luna is een unieke wandelroute met heel speciale formaties van rotsen. De naam verraadt de vormen van de gesteentes, la Luna (~maan).

Wij kwamen vanuit Playa Burriana in Nerja en reden ongeveer drie kwartier naar de Ruta Barranco de la Luna. Eerst hadden we ’s morgens vroeg een paddlesurf toer gedaan op de zee van Playa Burriana naar Playa Maro. Super aanrader om te doen. Eén van de beste spots om te suppen.

Je kan best in de GPS de naam “cementerio Salares, Granada” ingeven als eindbestemming en dan kom je er gemakkelijk via de autovia A44 richting Granada. Parking aan het kerkhof van het dorpje Salares is vrij groot en is een ideale startplaats voor de wandeling.

Ligging Barranco de la Luna

Vanuit de cementerio staan er bordjes met wegwijzers voor de route, je kan er niet naast kijken. Je start best de route naar omhoog om dan af te dalen in de Barranco de la Luna.

De wandelroute is circulair en ongeveer 6km. Ongeveer anderhalf uur onderweg met een stop inclusief. Is niet zo lang, maar wel heel speciaal om te zien.


Wij vonden het alvast zeker de moeite om drie kwartier van de kust weg te rijden om deze route te doen !

Waarschijnlijk is deze in de winter best niet te doen omdat er dan teveel water in stroomt en er heel smalle doorgangen zijn.

Er is redelijk wat klauterwerk over de grote rotsen, dus best om dit met sportieve mensen te doen. En vooral ook heel goede schoenen aan te doen met goeie grip die mogen nat worden. Je wandelt soms tot aan de knieën in het water.

Op zich is de route zeker niet gevaarlijk en dus ook zeker goed te doen met kinderen.

Mensen met hoogtevrees kunnen deze wandeling zeker ook doen.

Niet echt heel bekende Barranco, maar wel een echte aanrader.

Extra foto’s Ruta Barranco de la Luna

Categorieën: Wandelroutes

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid