Caminito del Rey info en tickets 2024

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Caminito del Rey info en tickets 2024

Caminito del Rey in Malaga is sinds de heropening op 28 maart 2015 een toeristische en economische trekpleister geworden in de provincie Málaga. Meer dan 300.000 wandelaars per jaar komen naar het Koningspad Caminito del Rey. Er is een kandidaatschap ingediend voor lid te worden van Werelderfgoed Unesco.

Vanaf 20 maart 2023 nieuwe directe treinverbinding vanuit stad Málaga naar Caminito del Rey. Rechtstreeks in 53 minuten voor slechts 7 euro heen en terug. Eerste vertrek uit Malaga om 8h24 en laatste terug naar Malaga om 20h18.

caminito del rey hoogte

Hét wandelpad in Andalusie

Vroeger was Caminito del Rey bekend om zijn levensgevaarlijk wandelpad. Het pad werd gebouwd tussen 1901 en 1905. Bedoeling was om materiaal met ezels te vervoeren tussen 2 fabrieken aan beide kanten van de kloof. In 1921 werd het pad vernoemd naar koning Alfons XIII en hij was ook aanwezig toen op de opening en heeft ook het pad bewandeld. Het pad werd snel niet veel meer gebruikt en dus ook min of meer niet meer bewandelbaar.

caminito del rey hangbrug

Nieuw Koningspad Caminito del Rey

In 1992 is het pad officieel gesloten. Het koningspad op een hoogte van 100 meter boven de rivier El Chorro was afgebrokkeld. Verboden terrein dus. Maar  heel wat avonturiers die toch het wandelpad betraden. Een aantal hebben dan ook daar de dood gevonden. In 2006 is er dan uiteindelijk besloten om een nieuw pad te maken. De werken zijn begonnen pas in 2014 en afgerond in 2015. Het oude pad kan je nog altijd bewonderen want deze ligt een paar meter onder het nieuwe wandelpad.

caminito del rey koningspad

Praktisch Caminito del Rey

Vanuit stad Málaga is het ongeveer een uurtje rijden met de auto tot aan de Caminito del Rey. Het is sowieso aan te raden tickets vooraf te bestellen online. Wees er heel snel bij, want de toegang is beperkt en dus op veel data uitverkocht. Er kunnen per dag ongeveer 1000 mensen het koningspad bewandelen, telkens een groep per halfuur.

caminito del rey helm verplicht

Toegang Caminito del Rey

Wij raden aan om de ingang van Caminito del Rey te nemen aan de noordkant. (acceso Norte)


Parking ingang noordkant

Wees heel zeker op tijd om de wandeling op het bestelde tijdslot te doen. Er wordt verwacht dat je 15 minuten voor het bestelde uur aanwezig bent.

Je hebt 2 opties om naar de ingang van Caminito del Rey te wandelen.

1/ Je bereikt de ‘eerste’ ingang als je vanaf de parking 200 meter verder wandelt en aan de rechterkant zie je een donkere tunnel in de rotsen. Daar is het dus nog anderhalve kilometer wandelen naar de echte ingang van het koninsgpad.

caminito del rey aanwijzing
caminito del rey toegangspad

2/ Een ‘tweede’ ingang is aan restaurant El Kiosko (400 meter verder dan de parking). Daar moet je door een dennenbos wandelen gedurende 2,7 kilometer tot aan de echte ingang.

Koningspad

Je krijgt een helm die verplicht is om te dragen. Mensen met een oranje helm zijn personeel en kan je ten allen tijde iets aan vragen. Het Koningspad zelf is 3,5 kilometer lang.
Daarna moet je nog een kleine 2 kilometer verder wandelen tot aan het treinstation van El Chorro om de bus te nemen die je terug brengt tot aan de parking van de noordkant waar je bent gestart.

caminito del rey treinstation

Extra tips Caminito del Rey

  • Open elke dinsdag tot en met zondag (behalve op 24/12, 25/12, 31/12, 1/1)
  • Openingsuren in de zomer: van 10h tot 17h en in de winter van 10h tot 14h.
  • Enkel doen als je geen hoogtevrees hebt
  • Geen dieren toegelaten
  • Je bent verplicht de witte helm te dragen (incl in toegangsticket)
  • Geen toiletten zijn tijdens de route
  • Kinderen moeten minimaal 8 jaar oud zijn en begeleid door een volwassene
  • Sluiting van Caminito mogelijk indien heel veel wind of slecht weer

Met de trein vanuit stad Malaga (rechtstreekse verbinding vanaf 20/03/2023)

Er worden twee retour verbindingen van de C2-treinlijn toegevoegd aan de huidige Media Distancia-diensten (die stops hebben bij het station van El Chorro voor de reis Málaga-Sevilla).
Er zijn op elke werkdag in totaal vijf treinen die rijden van Málaga naar El Chorro en zes treinen van El Chorro naar Málaga. Eerste trein vertrek vanuit Malaga om 8h24 en de laatste trein uit El Chorro is 20h18.
De prijs voor heen en terug is slechts 7 euro.

De C2-lijn van Cercanías Málaga (start vanuit centrum Malaga – halte Alameda) loopt over een afstand van 38 km door de vallei van de rivier Guadalhorce tussen Málaga en Álora. Tijdens de reis doorkruist de trein de gemeenten Málaga (5 stations), Cártama (2 stations), Pizarra (1 station) en Álora (1 station).
Daar komt vanaf 20 maart dus een verlenging bij naar het station El Chorro (1 station) bij de Caminito del Rey.


Caminito del Rey Tickets

Tickets op de officiële website van Caminito del Rey

Begeleide trips naar Caminito del Rey vanuit stad Malaga kan je ook online reserveren

Accomodaties

Vanuit elke B&B in de streek van Málaga is het de moeite om Caminito del Rey te bezoeken.
Bekijk de lijst met aan te raden B&B’s op onze blog.

Huurwagen om naar Caminito del Rey te rijden

Avontuurlijke wandelroutes in de omgeving van Malaga kan je uiteraard best bereiken met een huurwagen. We raden aan om auto te huren in of aan de luchthaven van Málaga. Huur een auto bij SunnyCars, zonder zorgen !

Ontdek méér avontuurlijke wandelroutes in de streek van Málaga

Ligging Caminito del Rey

Categorieën: Wandelroutes

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid