Pico de la Concha: Marbella Top Hike – Tips en Route

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Marbella heeft een adembenemende natuurlijke schat: Pico de la Concha. Deze iconische bergtop, met zijn kenmerkende silhouet, trekt avontuurlijke wandelaars aan die op zoek zijn naar een uitdagende hike met spectaculaire uitzichten.

We delen onze ervaring van het hiken naar Pico de la Concha met handige tips om je voor te bereiden op deze onvergetelijke hike.

Voorbereiding hike Pico de la Concha

Voordat je je avontuur begint, is het essentieel om jezelf goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je beschikt over geschikte wandelschoenen, comfortabele kleding, een rugzak met voldoende water en snacks, en vergeet je zonnebrandcrème en een hoed niet. Controleer ook de weersvoorspellingen en pas je uitrusting aan op de omstandigheden.


Pico de la Concha startpunt

De meest gebruikte route naar Pico de la Concha begint vanuit Juanar, vlakbij hotel El Refugio de Juanar. Je kunt Juanar bereiken met de auto of taxi vanuit Marbella. Eenmaal daar, volg je de borden naar het beginpunt van de trail.

Parkeergelegenheid is beschikbaar, maar het is raadzaam om vroeg te komen, vooral in het hoogseizoen.


De hike naar Pico de la Concha

De hike naar Pico de la Concha biedt verschillende paden, maar het populairste is de ‘Refugio de Juanar’ route.
Deze trail is ongeveer 14 kilometer lang en duurt ongeveer 5 tot 6 uur, afhankelijk van je wandelsnelheid en rustpauzes. Personen met hoogtevrees zou ik niet aanraden deze hike te doen.

Soms zijn de paden heel smal en met een honderdtal meters afgrond naar beneden naast je. Ook zijn er soms kettingen voorzien aan de rotsen om je langs de rotsen verder te kunnen bewegen tegen een steile rotswand. Deze hike is voor de getrainde hikers.


De trail is goed gemarkeerd, maar het is altijd handig om een kaart mee te nemen

  • Eerste deel: Het pad begint geleidelijk te stijgen door dennenbossen en biedt af en toe prachtige uitzichten op Marbella en de Middellandse Zee.
  • Middenstuk: Naarmate je hoger klimt, wordt het terrein rotsachtiger en uitdagender. Onderweg kom je langs de Refugio de Juanar, waar je even kunt uitrusten en genieten van een spectaculair uitzicht.
  • Laatste etappe: Het laatste deel van de hike omvat een steile beklimming naar de top van Pico de la Concha. Eenmaal daar wordt je inspanning beloond met een panoramisch uitzicht op de omringende bergen, kustlijn en zelfs de Rif-bergen van Marokko op heldere dagen.

Tips voor de hikers

  • Start vroeg: Vermijd de hitte van de dag en start je hike vroeg in de ochtend.
  • Hydratatie: Neem voldoende water mee om gehydrateerd te blijven tijdens de tocht.
  • Zonnebescherming: Marbella’s zon kan intens zijn, dus gebruik zonnebrandcrème en draag beschermende kleding.
  • Kaart en navigatie: Hoewel de trail gemarkeerd is, is het handig om een kaart of navigatie-app bij je te hebben.
  • GSM/Camera: Vergeet je gsm/camera niet, want Pico de la Concha biedt talloze fotomomenten.


De hike naar Pico de la Concha is een avontuurlijke hike die je meeneemt door de prachtige natuurlijke omgeving van Marbella.


Met de juiste voorbereiding en deze handige tips zul je niet alleen de top bereiken, maar ook genieten van adembenemende uitzichten die je voor altijd zult koesteren.

Dus, trek je wandelschoenen aan en ontdek de hemel op aarde in Marbella.

Foto’s Pico de la Concha

Categorieën: Wandelroutes

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid