Barranco Blanco wandelroute in aards paradijs bij Coín

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Barranco Blanco in Coín

Barranco blanco is een van de meest avontuurlijke wandelroutes die je kunt maken in de streek van Coín. Het is een aards paradijsje. Er zijn duizenden verschillende types van groene vegetatie. Het contrast met de witte stenen is prachtig. Hier heb je ook kristal helder water van de Rio Alaminos waar je kan door lopen. Je hebt meestal twee opties voor deze prachtige wandeltocht. Ofwel wandel je door het water en op de stenen door het riviertje ofwel stap je ernaast op een weggetje door het struikgewas. Uiteraard kan je ook combineren op de wandelroute volgens hetgeen je zelf wil.

Locatie

Dit natuurgebied is te vinden tussen Alhaurin El Grande en Coín. In de zomermaanden mag je niet met de auto tot aan de ingang rijden. Je kan de auto parkeren in het begin van het bos als je links in rijdt van de hoofdweg. Hou er wel rekening mee dat het nog een eindje wandelen (minimum 30 minuten) is van de parking naar het begin van de route en best wel pittige steile stukken.

Praktisch

Goede sportieve schoenen zijn een must en liefst ook schoenen die mogen nat worden Neem zeker voldoende water mee en wat energierijk voedsel.. Er is nergens nog een winkel of dergelijke om iets aan te kopen. Net als Rio Chillar in Nerja is dit natuurgebied bewust niet gecommercialiseerd en bijgevolg ook een gratis activiteit.

Witte stenen en watervallen

Indien je heel avontuurlijk bent aangelegd kan je in de zomermaanden, wanneer het water laag staat en de waterval er niet is, over de grote rotsblok klauteren. Daarna kan je werkelijk nog uren verder de rivier verkennen zonder nog veel wandelaars te zien. Echt een aanrader om te doen. De natuur is er prachtig en het riviertje kabbelt constant verder langs de witte stenen en rotsen. In het voorjaar en najaar kan het water serieus wat hoger staan en kan je alleen al zwemmend sommige plaatsen bereiken. Wees dus voorbereid. Nog een leuk weetje: de grootste waterval was in de jaren 80 de locatie voor reclamespot van het shampoo merk Timotei.

Video Barranco Blanco

Accomodaties bij Barranco Blanco

Vanuit elke B&B in de streek van Málaga is het de moeite om in Barranco Blanco te wandelen. Bekijk de lijst met aan te raden B&B’s op onze blog.

Huurwagen om naar El Torcal te rijden

Avontuurlijke wandelroutes in de omgeving van Malaga kan je uiteraard best bereiken met een huurwagen. We raden aan om auto te huren in of aan de luchthaven van Málaga. Huur een auto bij SunnyCars, zonder zorgen !

Andere avontuurlijke wandelingen in de omgeving van Malaga

Ontdek méér avontuurlijke wandelroutes in de streek van Málaga

Extra foto’s Barranco Blanco

   
Categorieën: Wandelroutes

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid