Verrijkende stadstour door Málaga met dé Nederlandstalige gediplomeerde stadsgids Ilse Vanaken

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

Het is iets voor 11u. Toeristen en locals kuieren rustig voorbij aan het Romeins Theater. Met groeiende nieuwsgierigheid kijken we uit naar de boeiende persoon waarmee we hier vandaag afgesproken hebben. Niemand minder dan Ilse Vanaken, dé Nederlandstalige gediplomeerde stadsgids in Málaga, zal ons vandaag rondleiden.

 

 

 

Stadsgids Ilse Vanaken

 

Vrolijk zwaaiend komt Ilse ons tegemoet . Door de warme begroeting en het enthousiasme waarmee ze van wal steekt voelen we onmiddellijk dat dit een top namiddag zal worden! Vandaag zal Ilse ons wegwijs maken in ons geliefde Málaga.

Privé rondleiding Málaga

Voor zowel kenners als niet kenners is een privé rondleiding met Ilse door de stad een must! Op een persoonlijke en individuele manier wordt de stadstour aangepast volgens de voorkeur en interesse van de gasten waarmee ze op stap gaat. Niet alles staat dus vast. Hou je meer van kunst dan zal Ilse je vol enthousiasme en toewijding die kant van Málaga tonen. Bij haar is de rondleiding geen opsomming van culturele feiten. De persoonlijke benadering van Ilse maakt de rondleiding zo uniek.

 

 

Wij starten aan het Romeins theater en krijgen al onmiddellijk weet van een aantal feiten die onze mond doen openvallen. Zo vernemen we dat het Romeins Theater nog niet zo lang te bewonderen is. Tijdens de renovatie van het gemeentelijk archief en de bibliotheek (La Casa de la Cultura) is het theater ontdekt. Pas eind jaren 80 is besloten het archief en de bibliotheek af te breken. In 1995 is de sloop echt begonnen. Sinds 2011 is het theater in zijn huidige vorm te bewonderen. Ook het feit dat de zee niet zo lang geleden tot Paseo del Parque kwam, de voet van de Gibralfaro, lijkt zo onwaarschijnlijk.

 

 

Ilse leidt ons vlot via prachtige Street Art naar Plaza de la Merced. De faits divers en extra weetjes die ze ons meegeeft zijn echt verrijkend.

 

 

 

Pablo Picasso

Bij het geboortehuis van Picasso neemt ze ons mee in het leven van deze omstreden kunstenaar. De werken, periodes die hij doormaakte, zijn liefdes, niets is haar vreemd.

 

 

We volgen haar en haar uitleg met toenemende interesse. De passie die ze voelt voor Málaga deelt ze vol overgave met ons. Indien je nog niet overtuigd was dat Málaga “El Paraìso” is dan ben je dat nu wel!

 

 

Via de winkeltjes met zoetigheden, de etalages met heerlijke hammen en de Calle Larios, besluiten we onze leerrijke stadstour met een tapa en drankje.

 

 

 

Ilse kan terecht trots zijn om als eerste de Vlaamse Officieel erkende gids in Málaga te zijn. Voor ons was het een eer in haar passie en kennis te mogen delen.

 

 

Ilse, hasta luego en Málaga.

Graag spreken we af voor een vervolg!

Lees ook ons interview met Ilse Vanaken 

Indien interesse voor een culturele en historische stadswandeling van 3 uur of een Street Art toer van 3 uur, stuur een berichtje naar ilse.vanaken@hotmail.com

 

 

   

       

Categorieën: Stadsgids

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid