B&B Sol y Monte voor totale rust en stilte in de bergen van Alora

Gepubliceerd door Steven Loquet op

In B&B Sol y Monte hebben we een heel speciale ervaring beleefd. De rit ernaartoe was op zich al een heel avontuur. We kwamen vanuit Torre del Mar en zijn via Almogia en Fuente Amarga richting Alora gereden. Genieten van heel veel groen en geel gekleurde velden in een prachtig landschap. Weeral helemaal ander type van landschap die je moet gezien hebben. Zelfs een beetje onverwacht in Andalucia.

B&B Sol y Monte

Prachtig rijden doorheen dit wonderlijk stukje Andalucia. De laatste kilometers reden we op een verharde grindweg met nergens nog veel huizen in de buurt. Totdat we opeens de bordjes opmerkten van Sol Y Monte. We bevonden ons dus echt volledig in de campo met een uniek uitzicht en slechts 2 andere huizen in de verte zichtbaar.

Thuisgevoel in de bergen van Alora

De ontvangst was uitermate hartelijk door Erwin en Lydia. We kregen direct een welkomstdrankje om gezellig op het terras samen te drinken met 2 andere Nederlandse vrienden die ook op bezoek waren. Na een paar frisse Victoria biertjes en een lekker wit wijntje konden we ons gaan verfrissen in de kamer. Heel leuk ingericht met hoog plafond en lekker knusse boxspring bedden. We hadden ook een ruim privaat terras ter onze beschikking. Super cool ingericht. We voelden ons echt wel thuis hier. Puur genieten dus.

Net voor het diner gingen we kort op verkenning door het grote gebied rondom met honderden olijfbomen en amandelbomen. Het was genieten van de zalige stilte in de campo met enkel geluiden van schapen, honden, ezels, … en het schitterend uitzicht op het landschap en de ondergaande zon, puur Andalucia.

sol y monte huis

Rond 21u konden we mee aanschuiven aan tafel met de eigenaars en de Nederlandse vrienden om van de kookkunsten van de gastheer Erwin te proeven. We startten met een gazpacho waarbij we zelf de ingrediënten naar believen konden toevoegen. Heerlijk.
Het hoofdgerecht was klaargemaakt op de barbecoa. Een pincho waarop kippevlees was gespiest met paprika’s en spek. Aangevuld met lekkere salade en de krokante frietjes was het super lekker. Echt top smullen in uitstekend gezelschap.

Het napraten over het eten, de Axarquia streek, de stad Malaga, het B&B leven, … duurde tot in de nachtelijke uurtjes. Salud!
Recomendado.

Méér info op de website van B&B Sol Y Monte.

Boek nu uw verblijf bij B&B Sol y Monte

Andere Bed&Breakfasts ontdekken op Malaga4you

 

sol y monte ontbijt

Ligging B&B Sol y Monte

Boek nu uw verblijf bij B&B Sol y Monte

 


2 reacties

Erwin Trienekens · 5 juni 2018 op 19:24

Hallo Steven en Karen,
Wat een enorm leuk artikel heb je geschreven over onze B&B!
Gelukkig zijn de lovende kritieken al meermaals aan ons verteld en in reviews opgeschreven door de gasten die ons bezocht hebben maar een publicatie als er nu op malaga4you.be is geplaatst is voor ons wel een hele eer. Dank nogmaals voor jullie leuke gezelschap en hopelijk zien we jou en Karen snel weer als jullie een volgende keer in de buurt zijn. Het wekomstdrankje staat koud op jullie te wachten.

De allerbeste groeten vanuit Álora,
Erwin en Lydia

Steven Loquet · 12 juni 2018 op 20:43

de nada ! igualmente.
hasta luego
Karin&Steven

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid