B&B La Fuente Oase in een tropisch groen paradijs

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Vanuit stad Malaga rijden we vandaag richting Alora en de Caminito del Rey. Dit is niet onze eindbestemming maar halverwege wel ter hoogte van het witte dorp Coín.

Vlakbij de avontuurlijke wandeling in de vallei van de Barranco Blanco hebben Nederlanders Franc & Werner de prachtige B&B La Fuente Oase.

Barranco Blanco

We nemen vanaf de grote baan de afslag van Barranco Blanco en rijden door een dennenbos lichtjes naar beneden op een goede aangelegde weg.

Na een tweetal kilometer richting Barranco Blanco zien we een afslag links om naar de vallei te rijden richting de Bed & Breakfast. Een heel mooie afdaling op asfalt weg met leuke zichten op de groene bergen en de oase in de vallei.

Via de naambordjes van B&B La Fuente Oase komen we vlotjes aan.


Franc & Werner

Gastheer Franc verwelkomt ons zeer hartelijk samen met de 2 brave honden Lambik en Bongo. Hij nodigt ons direct uit voor een welkomstdrankje aan de poolbar.

Middenin de groene oase is er een leuk zwembad inclusief jacuzzi en aanpalend een uitnodigende grote poolbar. We gaan gezellig zitten aan de bar en Franc schenkt ons een drankje in.

De kennismaking is zeer vlot en aangenaam en we genieten van de schitterende tuin.

Bloemisterij met een theehuis

Franc vertelt over zijn vorig leven in Nederland.

Hij had gedurende 28 jaar een bloeiende zaak waar hij hard werkte. Het was een bloemisterij met een theehuis. Met veel passie en plezier runde hij deze business in Rotterdam.

De laatste jaren reisden Franc en Werner heel veel naar Andalusië. Ze werden verliefd op de streek en dachten eraan om het roer om te gooien en samen een nieuwe uitdaging aan te gaan.

3 jaar geleden stond de B&B La Fuente Oase te koop en hadden direct een klik met deze locatie. Een nieuw avontuur kon beginnen.

Inmiddels speelde een vinyl plaat op de platenspeler achter de bar, nostalgisch gezellig.
Een super leuke plaats hier en we voelen ons hier direct op ons gemak.

Intussen kwam er ook een Spaans koppel aanschuiven aan de bar voor een drankje. Goed om even te praten met deze sympathieke mensen en ons Spaans weer wat bij te schaven.

Op datzelfde moment hadden we ook het gezelschap van de huiskat Jeromeke. Superlief en superzacht.

Kamers

Na onze gezellige babbel en kennismaking stelde Franc voor om onze kamer te tonen. Klein trapje naar de eerste verdieping bracht ons in onze ruime kamer.

Een zeer gezellige kamer met een groot bed en nog een sofa. De badkamer is echt zeer ruim. Authentiek en tegelijk ook gemoderniseerd.

Er stond ook nog eens een flesje cava klaar die lekker fris had om meteen te ontkurken.
Salud!

Bungalows

Naast de 3 kamers die worden verhuurd zijn er ook nog 2 bungalows in de tuin die je kan huren. Buiten aan de bungalows heb je ook een buitenkeuken met een BBQ.
Helemaal top!


Glamping tenten

In de zomer kan je zelfs ook kiezen voor het verblijven in een glamping tent.


Ontbijt

Na een verkwikkende nacht in een goed bedje komen we wakker in alle stilte. We schuiven onze gordijnen in de kamer open en het zonnetje en de blauwe lucht is terug weer van de partij.

Het wordt vast en zeker een mooi dagje.

Rond 9h wandelen we via de exotische tuin en het zwembad naar het gezellige terras met vijver voor een lekker ontbijtje. De zonnestralen schijnen volop op onze ontbijttafel.

Werner komt ook even goeiedag zeggen. Hij is meer de man van op de achtergrond. De klusjesman laat ons zeggen. Maar ook hulp bij het ontbijt klaarmaken ‘s morgens vroeg. Voorheen werkte hij in de hospitality sector in Nederland. Hij is altijd druk bezig met het onderhoud van de B&B.

Het uitgebreid ontbijt buffet staat binnen. Alles wat je zou kunnen voorstellen als ontbijt vind je hier. Je komt hier niks tekort!


Echt wel heel mooi gepresenteerd en zeker voldoende. Het voorgesneden fruit in een yoghurt staat zo voor jou klaargemaakt. En nog meer fruit apart ook.

We genieten met volle teugen van ons ontbijtje in de prachtige natuur buiten op het terras.
Wat een luxe!

Wandelroute in de jungle

De Barranco Blanco is heel bekend als een avontuurlijke wandelroute. We hadden deze al eens eerder gelopen en was fantastisch. Franc stelt voor om op het domein van de B&B te starten en wandelen naar het begin van de Barranco Blanco.

Tussen de 2 bungalows door is er een poortje die direct toegang geeft tot de “achtertuin”. Een jungle met rotsen en kabbelend riviertje. Helemaal top om je hier uit te leven in de adembenemende mooie natuur.

Super mooi en leuk om hier te hiken. Uiteraard enkel voor ervaren wandelaars en sportievelingen.

We komen na honderdtal meters al een grote waterval tegen en genieten van deze oase die nog op privé terrein ligt van B&B La Fuente Oase.

Verder is het echt wel klauteren op rotsen en kruipen onder de vele bamboo stokken. Heel avontuurlijke route in een schitterend natuurgebied.

Op het einde van de route is er nog een bijkomende uitdaging. Ongeveer 10 meter naar omhoog klimmen via de rotsen om vanuit de vallei naar de weg te komen.
Niet eenvoudig voor mensen met hoogtevrees maar je hebt geen andere keuze.

Vervolgens via de gewone weg ben je snel (1,5km) terug in de B&B La Fuente Oase.

Zwembad

We zijn eventjes zalig moe na een deugddoende avontuurlijke wandeling. Tijd voor een verfrissende douche.

Zwembroek aan en nog wat chillen en relaxen aan het mooie zwembad en genieten onder de vele hoge palmbomen.

Het is altijd een tijd van komen en gaan. Vertrekken vanuit deze oase is moeilijk.
Franc komt nog even voor een gezellige babbel alvorens ons uit te zwaaien.

Maar we komen zeker terug naar deze unieke oase vlakbij de Barranco Blanco.

Hasta luego amigos!

Verblijf in B&B La Fuente Oase

Boek jouw verblijf in B&B La Fuente Oase op https://www.lafuenteoase.com/


Ligging B&B La Fuente Oase

Extra foto’s B&B La Fuente Oase


Video B&B La Fuente Oase


Verblijf in B&B La Fuente Oase

Boek jouw verblijf in B&B La Fuente Oase op https://www.lafuenteoase.com/

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid