fbpx

Rincón del Mundo een wereldse B&B in de Zonnevallei bij Alora

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

OPGELET:

Silvie en Lars zijn verhuisd naar een nieuwe B&B met dezelfde hartelijke ontvangst, dezelfde super service en ook dezelfde super lekkere ontbijten, maar in een nieuwe accomodatie: Hacienda Guaro Viejo.

De Hacienda heeft zijn Andalusisiche authenticiteit behouden, met 7 casitas/huisjes, smaakvol ingericht op een landgoed van 1 hectare. Je kan er relaxen, zwemmen, zonnen, wandelen, en vooral genieten van een verbazingwekkend uitzicht met in de verte de bergtoppen. Verder bieden we hier het beste van 2 werelden: de privacy van een vakantiehuis gecombineerd met de gezelligheid van een Bed and Breakfast.

Voor méér info en boekingen, bezoek de website www.haciendaguaroviejo.com

Vanaf april 2020 starten Katja en David met het uitbaten van B&B Rincon del Mundo 

 

Het is al laat als we bij onze verblijfplaats aankomen. Een nieuw aangelegde oprit leidt ons naar de parking van Rincón del Mundo. De naam alleen al wekt onze nieuwsgierigheid op “De hoek van de wereld”.

Rincón del Mundo

Silvie, de vriendelijke gastvrouw van deze B&B, hebben we al eerder ontmoet. Een jonge dame vol pit en ondernemingslust. Met haar voorgeschiedenis en dat van haar man Lars kan deze B&B bij Alora alleen maar top zijn!

Silvie en Lars

Zowel Silvie als Lars hebben jaren ervaring in de toeristische sector. Geen plaatsje onder de zon lieten ze ongemoeid tijdens hun zoektocht naar hun nieuwe thuis in de Zonnevallei. We zijn benieuwd naar alle ervaringen uit de wereld die ze sprokkelden en hier samenbrachten in hun paradijsje “Rincón del Mundo”.

Ondanks het late uur staat Silvie ons met brede glimlach op te wachten. Milas, hun zoontje, ligt jammer genoeg al lekker te soezen in zijn bedje. Wat hadden we graag dat kleine knulletje even gezien. De gastheer Lars, bezige bij als hij is, is nog druk bezig buitenshuis en komt later toe.

Welkomstdrankje

De enthousiaste verhalen en woorden van Silvie dompelen ons onmiddellijk in de juiste sfeer. Het welkomstdrankje dat ons vergezeld op een korte rondleiding maakt de verhalen nog pittiger.

Nu is alles nog ondergedompeld in duisternis, maar wat een prachtig zicht, machtig zwembad en overheerlijk ontbijt staat ons te wachten?

 

Zachte belletjes wekken ons voorzichtig uit een deugddoende slaap. De geitjes iets verder in het dal zijn al vroeg uit de veren en mekkeren lustig hun dromen aan elkaar. Het zachte licht dat binnenstroomt, toont de contouren van onze Moorse suite.

De authentieke kamer geeft beetje bij beetje haar schaduwplekjes prijs. Leuke spreuken met levenswijsheden sieren her en der verborgen hoekjes. Hier schuilt al veel ervaring voor een dergelijk jong koppel.

Werelds ontbijt

Een klein hongertje versnelt ons morgenritueel en snakt naar het veelbelovend ontbijt van B&B Rincón del Mundo.

Als we richting terras gaan geven de geluiden die uit de keuken komen aan dat Silvie al opgewekt aan het kokkerellen is.

Wauw wat een kleurrijk ontbijt staat op ons te wachten! Heerlijk verse meloen met een topje ham, eigen gemaakte confituren, versgeperst fruitsap, streekgebonden producten, een overheerlijke  smoothie en als kers op de taart knipoogt een spiegeleitje lonkend naar ons! Dit alles geserveerd bij het zwembad maakt het vakantiegevoel zo ongelooflijk top!

Zelfs de lichte ochtendkoelte wordt door een brander naast ons onderdrukt en het warme zuiderse gevoel krijgt volop de bovenhand. Silvie heeft echt aan alles gedacht om haar gasten in de watten te leggen!

Lars komt even vrolijk piepen en Silvie neemt even bij ons plaats terwijl ze ons enkele tips meegeeft over de streek. De heerlijke koffie drijft de laatste slaap uit ons lijf en het werelds ontbijt laat geen vleugje honger meer over! Dit is genieten van de bovenste plank. Een zalig gevoel bekruipt ons en met de zon die glinstert op het zwembad kan onze dag niet meer stuk!

Verkenning

Toen we gisterenvond toekwamen was alles nog in duisternis gehuld. We konden enkel onze fantasie de vrije loop laten over hoe de omgeving van B&B Rincón del Mundo er uitzag. Maar bij de verkenning van het domein neemt met elke stap die we zetten de bewondering toe. Overal zorgen kleine souvenirs voor kleine kleurrijke accenten. De Moors aandoende lantaarntjes sieren de bar, blauwe bloempotjes aan de muur gaan de strijd aan met de blauwe lucht.

Er zijn talrijke plekjes waar je kunt tot rust komen en zonnen. Vooral het zicht over de omliggende bergen is een eyecatcher. Het smaakt naar meer en we besluiten om ons heerlijk ontbijt te verwerken via een verkennende wandeling die achter de B&B doorloopt. We krijgen er een prachtig zicht op de Bed & Breakfast, Alora en de Zonnevallei. Hier wordt je echt wel stil van.

 

Relaxen aan het zwembad

We laten rustig alle heerlijke indrukken op ons inwerken in één van de ligzetels bij het zwembad. Even weten we niet meer van de wereld in dit zalig hoekje van de wereld.

 

Silvie en Lars we begrijpen volledig waarom jullie door dit plekje verkocht zijn. Hier creëer je onvergetelijke herinneringen.
Hopelijk tot snel weer!

 

Boek nu uw verblijf bij B&B Rincón del Mundo

 

Ontdek méér Bed&Breakfasts rond Málaga

Ligging B&B Rincon del Mundo

 

Boek nu uw verblijf bij B&B Rincón del Mundo

 

Extra foto’s

        

  

 

Boek nu uw verblijf bij B&B Rincón del Mundo
Categorieën: Bed&Breakfast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *