Finca La Vida Tranquila dé B&B om tot rust te komen nabij Iznate

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

De zon is al langzaam haar neerwaartse reis richting bergen begonnen als we voor het hekken van La Vida Tranquila halt houden.

We hebben net een kuitenbijtende wandeling in de streek van Arenas achter de rug en kijken verlangend uit naar de verblijfplaats voor vannacht en morgen.

Finca La Vida Tranquila

“Geen gps volgen” hadden Myriam en Filip, onze gastvrouw-en heer, gestuurd in een appje. De beschrijving was perfect en de bijhorende foto van de afrit aan het rondpunt kon geen grotere hulp zijn! Een goed berijdbaar baantje leidt ons tot aan het hek waar ik nu vol verwachting op de bel duw. Het hek zwaait uitnodigend open en laat beetje bij beetje een tennisterrein zien met op het eind van de oprit een finca.

Gastvrijheid, thuiskomen, …

Nog voor we kunnen uitstappen staan Myriam en Filip ons hartelijk op te wachten. Aan hun stralende zongebruinde gezichten en de uitbundige smile zien we onmiddellijk dat we met twee levensgenieters te maken hebben. Een prachtig koppel dat het ware doel in hun leven bereikt heeft. “Laat maar even die koffers voor wat ze zijn” lacht Myriam. “We bieden jullie eerst een welkomstdrankje aan terwijl we wat kunnen bijpraten”. En keuvelen doen we. De drankjes worden uitgehaald, de heerlijke hapjes op tafel gezet. Eén uur worden er twee…drie…

We hebben totaal geen jota van het uur, de verhalen volgen elkaar vlotjes op. De Iberico ham wordt sneetje per sneetje kleiner. Filip kan niet onder stoelen of banken stoppen dat hij houdt van een lekker hapje en dit graag deelt met de gasten van La Vida Tranquila. Zijn opleiding als beenhouwer/traiteur kan hij hier terug naar hartelust oppikken na een aantal jaren een totaal andere weg te zijn ingeslagen op professioneel vlak.

Het is zalig om samen met de andere gasten te luisteren naar het verhaal van Myriam waarin ze in geur en kleur hun zoektocht naar deze zalige locatie vertelt. Uit alles blijkt dat ze nog geen seconde spijt heeft dat ze na 32 jaar haar job als kleuterjuf achter zich liet voor dit nieuw avontuur. We kunnen nog wel uren genieten. De gezelligheid, gemoedelijke sfeer, het is alsof we Myriam en Filip al jaren kennen. Het voelt als een beetje thuiskomen!

Kamers

Samen gaan we de trolleys halen en als een echte gentleman brengt Filip deze naar onze kamer. We hadden daarnet al even vlug kunnen piepen in La Tierra, onze kamer voor vannacht.

Nu kunnen we volop alle indrukken op ons laten inwerken. Wauw zeg! Wat een ruime kamer!

Zachte rustgevende tinten komen ons tegemoet. Met smaak werden de kleuren van het queensize bed afgestemd op de rest van de kamer. Een grote badkamer met inloop regendouche en mooie tegels nodigt uit om uitgeprobeerd te worden. Zachte handdoeken liggen wachtend klaar met een leuke attentie om mee te nemen.

Verwennerij

Aan alles werd gedacht om ons te verwennen. Op een tafeltje staat alles klaar voor een heerlijk kopje koffie of thee. Misschien maak ik hier morgenvroeg wel gebruik van. Mmmm ik zie het zo al voor mijn ogen: Het raam open bij de eerste zonnestralen en lekker slurpen aan een heerlijk geurend vers kopje koffie, terwijl we genieten van het uitzicht uit onze kamer… Maar eerst ons lekker vleien tussen de satijnzachte lakens. Man dit wil ik thuis ook! Het beloven sweet dreams te worden!

De eerste zonnestralen

Fluitende vogeltjes in de verte maken me zacht wakker uit een verkwikkende slaap. Het licht van de eerste zonnestralen komt voorzichtig tussen de gordijnen piepen. De vogeltjes klinken plots iets opdringerig, of is het de kanarie van Myriam? Die kan ook zijn beste toontje voorzetten!. Oh jeetje het is de wekfunctie van mijn gsm!!

Als we de gordijnen openschuiven lacht de zon ons toe tegen een azuurblauwe hemel. De machtige palmboom bij ons privéterras wuift ons vrolijk naar buiten. Dit is vakantie!

Omgeving

De heerlijke regendouche spoelt de laatste restjes slaap van ons af. Fris als een hoentje gaan we nieuwsgierig op zoek naar de ontbijtruimte. Alleen al bij de korte wandeling van onze kamer naar boven, waar het ontbijtbuffet wordt geserveerd, doet ons fotoapparaat overuren!

 

Wat een prachtige hoekjes en kantjes heb je hier. De paarse azalea laat de blauwe hemel nog meer uitkomen. De azulejos met naam van de kamers accentueren de zuiderse sfeer. Twee fitnesstoestellen met zicht op de zee nodigen uit om enkele kilootjes weg te werken. Een petanque veld lonkt om de sportieve toer op te gaan.

Ontbijt

Op het terras waar het ontbijt wordt geserveerd is het wauw-effect compleet! Wat een zicht op de streek, de plantages en in de verte de zee! Hier willen we oud worden!

Myriam nodigt ons met zachte stem uit naar het ontbijtbuffet als wil ze ons niet uit onze zalige roes halen! Binnen staat een kleurfestijn aan streekproducten, vers fruit, zelfgemaakte confituren, fruitsap en heerlijk vers brood. Aan tafel krijgen we elk ons kannetje koffie of warm water voor thee. Het is genieten van begin tot einde. Een ontbijt om “u” tegen te zeggen. Verse pannenkoekjes worden als extra gebracht, een eitje naar wens klaargemaakt. Het vers fruit is ook overheerlijk! De mango smelt als boter in de mond. Konden we die thuis ook maar zo krijgen.

Myriam komt zo nu en dan eens polshoogte nemen en als alles naar wens is komt ze ongedwongen op het terras meegenieten “Que tranquilo”

Topservice

Met wat pijn in het hart moeten we toch een tandje bijzetten. Straks maken we een sportieve fietstoer in de streek. Het enige “probleem” nadien is dat we toch nog graag even de comfortabele douches van La Vida Tranquila willen gebruiken indien dit nog kan? Voor onze aardige gastvrouw is dit echter geen enkel probleem. Wij voelen er ons wat verveeld bij, maar ze wuift dit gevoel met vrolijke hand weg! Met gerust hart starten we onze trip.

De fietsrit was prachtig! De zichten op ons netvlies gebrand en de gastvrijheid waarmee we weer onthaald worden in La VidaTranquila is onbeschrijflijk!
Vlug laten we het heerlijke water van de regendouche haar werk doen. Snel nemen we onze biezen want we willen de gastheer en –vrouw niet in verlegenheid brengen door de mooie kamer nog langer in beslag te nemen.

Zwembad

De trolley verdwijnt alvast in de koffer, maar we kunnen nog even languit relaxen op de ligstoelen aan het zwembad. De zon kleurt langzaam onze huid terwijl we genieten van het zicht, de rust die je hier vindt en de kleine hoekjes links en rechts die privacy geven.

Stilletjes brengt Myriam nog een kan fris water met sneetjes citroen in als heerlijke smaakmaker!

Thuisgevoel

Filip en Myriam, jullie zijn echt zo top alletwee! Die kleine lieve gebaren, jullie gastvrijheid maken van La Vida Tranquila een echte thuis. Deze attenties zorgen voor hét tikkeltje meer!

La Vida Tranquila is een droom om te verblijven, maar jullie twee zijn de kers op de taart! Bedankt voor de warme ontvangst, het thuisgevoel, de heerlijk verhalen…

Tot snel! Tot thuis!

 

Boek nu uw verblijf bij B&B Finca La Vida Tranquila

 

Ontdek méér Bed&Breakfasts rond Málaga

 

 

  

               

 

Boek nu uw verblijf bij B&B Finca La Vida Tranquila
Categorieën: Bed&Breakfast

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid