Casa Paz y Más, genieten op het balkon van Axarquia in Riogordo

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

Casa Paz y Más is een pareltje in de Axarquia streek. De zon is van de partij, het golvend landschap wordt begrensd door Montes de Málaga. Een roofvogel geniet van de thermiek en hangt boven onze auto te zweven. Volgens onze gps kan het niet meer ver zijn en we rijden verder na onze “fotoshoot-break” van de omgeving. Komend van Málaga volgen we de A-356 richting Riogordo. Al vlug zien we een aantal kleine bordjes Casa Paz y Más. Ja deze zijn wel voor de wakkere burger, maar geen paniek wakker zijn we!

Casa Paz y Más

Via een stijl baantje komen we bij twee terreinen terecht. Volgens mij is het niet de linkse met de wakende hond. Steven, wat denk jij? Dat achter het forse metalen hek? Blijkbaar hebben de eigenaars van Casa Paz y Más een waardevolle schat te beschermen? Plots gaat het hek langzaam open. Aha vamos!

casa paz y más onzekamer

casa paz y más naambord

Voor ons doemt een mooie woning op met kleine terrasjes naast elkaar die uitnodigen om te relaxen en een glaasje fris te drinken. We parkeren onder enkele forse olijfbomen en zien een lange jonge kerel ons tegemoetkomen. Dat zal Lukas zijn de eigenaar van de B&B Casa Paz y Más. Een beetje schuchter maar vol overgave nodigt hij ons uit onze kamer te verkennen. We volgen hem en komen via trapjes bij onze verblijfplaats voor die nacht.

casa paz y más uitzicht vanop ons kamer terras

casa paz y más onze kamer

casa paz y más onze badkamer

Adembenemend zicht

Op het terrasje draai ik me even om want natuurlijk ben ik benieuwd naar wat we vanuit onze kamer gaan zien als we wakker worden. Toen wist ik welke schat hier bewaard wordt: het is hier een pareltje. Het zicht over de streek is ECHT adembenemend. Hier wordt je stil van…WAUW wat is het hier mooi bij Casa Paz y Más!

casa paz y más uitzicht vanuit de voordeur

Hallo!! Even terug naar de werkelijkheid! Lukas staat rustig te wachten in de kamer. Hij zal wel gezien hebben dat we onder de indruk zijn. We stappen een luchtige kamer binnen aangekleed met beige tinten. Een ruime boxspring nodigt uit om lekker te ontspannen na deze mooie dag. Er is in een hoekje van de kamer een ruimte voorzien met microgolf, wasbakje, Nespresso, waterkoker, enz. De badkamer is duidelijk nieuw en de kleuren matchen perfect met die van de kamer. Ja dit ziet er toppie uit. Straks even testen!

Droomhuis

Al iets vlotter vraagt Lukas hem te volgen naar het zwembad. We nemen enkele treden naar boven en de eigenaar van Casa Paz y Más houdt fier het poortje voor ons open. En hij kan terecht trots zijn. Steven en ik kijken naar elkaar en weten onmiddellijk: dit is het! Het huis, de omgeving, het zicht op de streek, we zouden direct tekenen hiervoor.

casa paz y más zwembad zicht

Bij een welkomstdrankje legt Lukas de werking van de B&B Casa Paz y Más uit. Het principe van hoe ze ontbijt serveren, dat het warm water in de douche even op zich laat wachten dus even geduld is de boodschap, waar we straks kunnen eten, enz. Hier komen we te weten dat de trotse uitbaters uit Zwitserland komen en de B&B Casa Paz y Más nog maar een klein half jaar runnen. In het hele verhaal valt op dat de eigenaars zelf ook gesteld zijn op hun privacy. Dus gasten die willen samen ontbijten met de uitbaters of alles met hen delen zijn hier aan het verkeerde adres. Ook Alexia, de echtgenote, krijgen we nauwelijks te zien. Enkel een vriendelijke glimp als ze haar echtgenoot gaat helpen met allerlei karweitjes. Nu ja wij staan open voor nieuwe ideeën, een andere inbreng en eerlijk gezegd kunnen wij ons er wel in terugvinden.

casa paz y más panorama

casa paz y más pool view

We genieten nog even na van de rust bij ons drankje en maken ons klaar om in de buurt te gaan eten.

Het warme water in de douche laat inderdaad even op zich wachten, maar we zijn in Spanje dus “despacio”. Alleen de douchekop spat echt naar alle kanten, die zou ik vervangen.

Ontbijt met super verzicht

De volgende ochtend worden we wakker door een zachte zonnestraal die tussen de gordijnen ons gezicht streelt. Ooohh wat is dit uitzicht toch prachtig! Zelfs vanuit ons bed kunnen we zien hoe de omgeving wakker wordt. Hoe de schaduwen kleiner worden en de kleuren veranderen door de opkomende zon. Zou onze ontbijtmand al klaar staan in de “receptie”? We schieten in onze kleren en gaan fris en monter op verkenning. En ja hoor daar staat een verzorgde mand klaar want zo werkt het hier in Casa Paz y Más.

Gisteren konden we op een blaadje aanduiden wat we al dan niet lusten en nu staat het voor ons klaar. Nee geen vers eitje, maar voor ons hoeft dit niet. We nemen de mand mee naar het zwembad met fantastisch zicht op de streek en starten de dag met een heerlijk ontbijt in een waar paradijs.

casa paz y más ontbijt

Na het eten trekken we onze zwemkledij aan en vleien ons op de ligbedden bij het zwembad. Nee beter kan de dag niet starten! Telkens weer wordt ik aangetrokken door het uitzicht. Stil sta ik te bewonderen, dit is echt genieten met grote “G”, dit is ons droomhuis!

casa paz y más zwembad vanuit de ligzetel

casa paz y más chillax aan de pool

Boek nu uw verblijf bij B&B Casa Paz y Más

 

Andere Bed&Breakfasts ontdekken op Malaga4you

 

Ligging Casa Paz y Más

Boek nu uw verblijf bij B&B Casa Paz y Más

 

Categorieën: Bed&Breakfast

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid