B&B Casa Colina huis op de heuvel in Comares

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

B&B Casa Colina ontdekken in Comares?
We laten de drukte van Málaga voor enkele dagen achter ons en laten het rustgevende landschap dat we doorkruisen op ons inwerken. Wat is die afwisseling toch weer prachtig. Het zachte beige van de uitgedroogde grasvlaktes in Casabermeja vloeit langzaam over in het iets ruigere berglandschap van Colmenar.

Hier en daar steekt een wit huisje in de bergen af tegen de azuurblauwe lucht. Via Riogordo komen we op onze eindbestemming aan: het huis op de heuvel “Casa Colina” in Comares. En op de heuvel staat het inderdaad.

Casa Colina

Het zicht van op de parking is veelbelovend. Twee honden komen ons kwispelend verwelkomen onmiddellijk gevolgd door Paul, de Britse eigenaar van Casa Colina. Vrolijk vertelt hij over de geschiedenis van Casa Colina bij een welkomstdrankje. We mochten proeven van een eigen gebrouwd biertje Wonky Donkey.

Paul vertelt ons over de gasten die Casa Colina bezochten, de huisdieren waarvan het aantal steeds toeneemt, de ezels in de voortuin of is het nu de achtertuin, soit, aan de voet van het huis dus, over de kippen…we zitten hier duidelijk op de campo!

Momenteel zijn er geen andere gasten dus kunnen we ons straks rustig aan het zwembad vlijen. Eerst nog even over het avondeten overleggen! Paul stelt ons voor een tapastafel te versieren op ons terras, er zijn geen restaurants in de onmiddellijke omgeving en enthousiast nemen we het lekker aanbod aan. We zijn benieuwd!

Kamer

Paul toont ons met een grote smile onze kamer vooraan Casa Colina. Het ziet er dan ook echt super uit! Een luchtige kamer met weinig tierlantijntjes lacht ons toe, een boxpring siert de kamer, een frigootje houdt onze drankjes koud. Zowel koffie als thee zijn voorzien. De badkamer is ruim en heeft een modern tintje. Ja, Paul kan terecht trots zijn op wat hij met zijn vrouw Nikki verwezenlijkte.

Aan onze kamer is een terras voorzien met tafel en ligbed. Wat nodigt dit alles uit om uitgetest te worden, maar eerst wat genieten van rust en zon!

Galant, zoals altijd, haalt mijn Guapo m’n trolley uit de wagen. Heerlijk toch zo’n vent!


Eén van de poezen volgt gretig ons doen en laten terwijl we ons in Casa Colina installeren. Ook de hondjes volgens ons op de voet naar het zwembad. Gelukkig is er een hekje voorzien bij het zwembad, zo volgen de viervoeters ons niet tot in het water, maar ook voor gezinnen met kleine kinderen biedt dit een veilig en gerust gevoel.

Zwembad

Wat is het weer genieten van deze rust, het zicht op de heuvels rondom en zo nu en dan een verfrissende duik in het water. Dit is vakantie!

Paul laat ons weten dat hij een aantal koude tapas in ons frigootje heeft gestopt, zo kunnen we ons hongertje stillen wanneer we willen. Mmmm dat zal smaken, maar eerst nog even ons kleurtje wat “bijscherpen” in de heerlijke Andalusische zon.

Nikki, de gastvrouw van Casa Colina heeft ons intussen eens kort goeiendag gezegd, maar meer dan een glimp was het niet. Nu ja zij verwent de gasten met al het lekkers uit de keuken. Toch is het altijd leuk vinden we om ook de andere drijfveer achter je verblijf te ontmoeten.

Tapas

Als de zon haar neerwaartse tocht over de heuvels inzet, begint ons maagje toch serieus te knorren en wordt het tijd om onze nieuwsgierigheid naar de tapas van Nikki en Paul te stillen.

Als we onze frigo openen zien we dat het niet zomaar wat tapas zijn: koude gamba’s met een slaatje en sausje, kaas uit de streek met nootjes opgevrolijkt, chorizo mooi op een bordje gepresenteerd, zelfgemaakte bladerdeeghapjes met lekkere vulling,…

Dit alles nu nog op ons terras plaatsen en we kunnen genieten van een heerlijk menu bij ondergaande zon. Een fris glaasje Cava als finishing touch maakt het geheel compleet!

Voldaan en nog nagenietend van weer een prachtige dag kruipen we tussen de frisse lakens. Benieuwd hoe de nacht in Casa colina zal zijn!

 

Nacht

De zon verwelkomt ons ’s morgens aan een helder blauwe hemel, de haan kraait dat het tijd is om op te staan…maar we zijn beiden niet echt uitgeslapen. De haan zien we momenteel liever in de pot, de twee lieve ezels van gisteren lijken ons vandaag iets minder leuk, de vele honden in de omgeving die waarschijnlijk wel goeie bewakers zijn verwensen we vandaag naar  een ander dal… Jeetje wat een beestenboel was het vannacht L Nu weten we waarom er oordopjes op de nachtkastjes van Casa Colina liggen. Bijna de hele nacht was er een drukke conversatie tussen de honden op deze heuvel, de ezels hadden elkaar blijkbaar lang niet meer gezien en balkten honderduit tegen elkaar en dan die haan! Dacht ik dat die de opkomende zon aankondigen wel dan schijnt de zon hier ’s nachts ook? Ja ok, we zijn op de campo…

Ontbijt

Na een verfrissende douche hebben we al weer een andere kijk op de dag en het ontbijt dat Paul en Nikki klaarzetten onder een afdak bij Casa Colina doet de nacht compleet vergeten!

De tafel staat gedekt met allerlei lekkers en het zicht op het zwembad en de omgeving is echt prachtig. We zijn blij dat Paul en Nikki dit met ons willen delen!

Paul komt graag wat met ons babbelen en geeft terwijl nog wat tips mee over do’s en don’ts in de omgeving. Straks kunnen we nog wat van het zwembad genieten verzekert Paul ons, de volgende gasten worden toch pas later verwacht. Daar maken we graag gebruik van!

Na een top ontbijt installeren we ons aan het zwembad en genieten nog even van de zalige zonnestralen op onze huid, de plaatselijke hits van een enthousiaste buur die blijkbaar graag z’n muziekvoorkeur met de buren deelt, nemen we er met de glimlach bij.

Het is leuk verblijven bij B&B Casa Colina, de service, accommodatie en locatie zijn echt top.

Boek nu uw verblijf bij B&B Casa Colina

 

Ontdek méér Bed&Breakfasts rond Málaga

Ligging Casa Colina

 

Boek nu uw verblijf bij B&B Casa Colina

 

Extra foto’s

       

 

Boek nu uw verblijf bij B&B Casa Colina

 

Categorieën: Bed&Breakfast

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid