B&B Todos y Tonya

Gepubliceerd door Steven Loquet op

We rijden richting Antequera naar het plaatsje Salinas vlakbij Archidona.
Onze eindbestemming is B&B Todos & Tonya die heel goed bereikbaar is.

Gastvrouw Tonya

We worden super vriendelijk verwelkomd door een lieve Nederlandse dame Tonya. Ook de 2 honden, waarvan de ene hond naar de naam Todos luistert, zijn even enthousiast.

Er is ook nog een “special guest” aanwezig tijdens ons bezoek, de papa van Tonya. Ben is net 80 geworden en komt even meehelpen met de voorbereidingen voor het zomerseizoen.

Tonya runt helemaal alleen haar B&B en doet bijna alles zelf.

Kennismaking op het terras

Op het leuke terras wordt er een fris rosé wijntje geschonken en babbelen we met elkaar alsof we al elkaar langer kennen. Een vlotte babbel is altijd leuk en we voelen ons hier echt op ons gemak.

We luisteren naar het verhaal van Tonya waarom ze hier helemaal alleen een B&B heeft opgericht.

Kanker

Tonya krijgt een tijdje geleden te horen dat ze borstkanker had. Met onder andere heel wat chemokuren maakt Tonya een heel moeilijke periode door. Het leven van Tonya hangde aan een zijden draadje. Tonya is een sterke vrouw en overwint uiteindelijk haar ernstige ziekte. Daarna volgde nog een scheiding en een kortstondig avontuur in Zuid-Frankrijk.

Uniek concept

Het uniek concept van B&B Todos & Tonya is het ontvangen van gasten die kanker hebben of hebben overwonnen of zelfs gasten die in aanraking gekomen zijn met kanker van familieleden of vrienden.

Hier moet je dus geen schrik hebben om zonder pruik aan het zwembad te liggen. Bedoeling is om zonder schaamte te kunnen genieten van je vakantie en ook te kunnen praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Tonya staat uiteraard ook helemaal open voor gesprekken als die nodig zouden zijn. Tonya heeft een geweldig luisterend oor.

Heel mooi concept, toch?


Zwembad

Het grote zwembad met relax ligbedjes en een heuse poolbar nodigt uit voor aangename tijden onder de staalblauwe hemel.

Verschillende tafeltjes en stoeltjes maken het compleet om hier een topvakantie te beleven.

Diner

De honden zijn lief en spelen in het grote grasveld achteraan waar er heel wat fruitbomen staan. Beetje verder heb je zicht op een helling met mooie olijfbomen.

Tevens is Tonya ook een goede kokkin. In de mooie authentiek keuken tovert Tonya de beste gerechten voor de gasten.

Wij konden proeven van de meest verse artisjokken als voorgerecht. Deze groeien zomaar in de voortuin van de B&B. Als hoofdgerecht krijgen we een kip met overheerlijke honingsaus en verse dadels. De smaken passen heel goed bij elkaar en zodoende worden we culinair verwend.

Gezelligheid

Na het avondeten dronken we nog een flesje rosé wijn samen en hadden heel wat leuke babbels en ook wel diepgaande gesprekken. Super gezellig dus en fijn om Tonya op deze manier te leren kennen.

Dat is dus één van de grote voordelen om in een B&B te verblijven zoals deze.

Ontbijt

Na een goede nachtrust mochten we aanschuiven voor een lekker ontbijtje.

Tonya houdt zoveel als mogelijk rekening met jouw wensen of allergieën.

Ook hier worden we weer verwend met heel veel vitaminas. Helemaal goed om een zonnig nieuw dagje te beginnen.

Uitstapjes

Je kan heel wat activiteiten doen in de buurt.

Het is er een waar wandelparadijs met tal van uitgestippelde wandelroutes. Je kan ook kiezen voor een fietstocht of paardrijden.

Er zijn heel wat uitstappen mogelijk naar steden zoals Antequera, Granada, Cordoba, Malaga, …


Iznajar

Tonya neemt ons eerst mee naar het weidse meer van Iznajar. Er is een strandje aangelegd aan het meer zodat je daar kan gaan zwemmen of watersport kan doen. Er is ook een bootje waar je kan meevaren op het grote meer.

Het dorp Iznajar is zeker ook een bezoekje waard. Het is niet super toeristisch en zo ervaar je het echte Spaanse leven in het dorp. Aan de kerk is er een heel leuk pleintje met super veel blauwe bloempotten en blauwe decoratie elementen. Echt wel indrukwekkend om dit te zien.

Er zijn ook nog kleine musea om te bezoeken en een mooie kerk. We maken ook even tijd voor een leuk terrasje in het zonnetje en drinken samen een koffietje.

Archidona

Een volgend uitstapje is het bezoek aan het stadje Archidona.

Hier is heel bijzonder om het Byzantijns plein te bezichtigen. Het plein is achthoekig en het is er heel gezellig met de vele terrasjes. Zeker niet toeristisch maar dus heel leuk om hier terug de Spanjaarden in hun stad bezig te zien in het dagelijks leven zoals het is in Zuid-Spanje.

Antequera en El Torcal

Iets verder rijden richting de zee kom je de stad Antequera tegen.

Absoluut ook de moeite om hier een bezoekje te brengen. In combinatie met deze stad is het ook aangeraden om een avontuurlijke wandeltocht te doen in het unieke landschap van het natuurpark El Torcal.

A very special place to B&B

Een echte aanrader om te verblijven bij B&B Todos y Tonya.

Er is tevens een mogelijkheid om het hele huis te huren met maximum 8 personen. Een uniek concept in een unieke omgeving.

Hier moet je zijn om helemaal – terug- jezelf te worden en je eigen te zijn !

Tonya zal jou niet ontgoochelen en maakt van jouw vakantie een topper !

Todos Y Tonya, a very special place to B&B


Boek nu uw verblijf bij B&B Todos y Tonya

https://www.todosytonya.com/

Ligging B&B Todos y Tonya


Extra foto’s B&B Todos y Tonya

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid