B&B Finca La Meica

Gepubliceerd door Steven Loquet op

We kijken uit naar ons verblijf bij Finca La Meica, die op een hoogte van meer dan 800 meter ligt in Casabermeja, te midden in de prachtige natuur van Montes de Malaga. Het domein is net geen 5ha groot omringd met olijfbomen en amandelbomen.

Vlakbij de afrit Casabermeja vanop de A45 mogen we al snel de hoofdweg verlaten en onze weg verder zetten omhoog. De goede verharde weg slingert naar boven en na elke bocht staan we versteld van de adembenemende uitzichten links en rechts. Dit is de Axarquia streek op zijn best ! 

We genieten van de toer die ons naar de eindbestemming brengt. Na de laatste honderden meters naar beneden op een verharde grindweg blinkt Finca La Meica voor ons uit ! 

Hilde & Chris

Als we uit de auto stappen komt Hilde al ons verwelkomen. Wat een hartelijke welkomst. Haar man Chris kwam al gauw om de hoek piepen en maakten we kennis met deze sympathieke eigenaars.

Olijven

In afwachting van onze komst waren Hilde & Chris nog bezig met de olijven pluk. Intussen hadden ze al na dagen plukken een 200 tal kg olijven geplukt. Ze genieten van deze jaarlijkse activiteit in het zonnetje. Uiteindelijk zal er 350 kg olijven zijn geplukt. Dat is al eens de moeite ! 

Kamer

Hilde bracht ons naar de kamer waar we gaan overnachten. Mooie authentieke kamer met nieuwe badkamer en grote moderne inloopdouche. Helemaal top! 

We krijgen onmiddellijk een rondleiding op het domein door de enthousiaste Hilde. 

Er zijn in totaal 5 gastenkamers. Indien gasten niet zo houden van een B&B formule, dan is er ook de Casa La Meica (3 kamers, keuken, woonkamer) waar je kan verblijven met maximum 6 personen en de faciliteiten van de finca kan gebruiken.

Rolstoel vriendelijk

Wat ons enorm kon bekoren is een kamer die helemaal aangepast is om mensen in een rolstoel te ontvangen. Overal op het domein is het voorzien om comfortabel in een rolstoel te verblijven. Onthouden dit ! 

Patio

We houden halt aan de grote patio met uitzicht op de olijfgaarden en de bergen in de omgeving. Er is een buitenbar aanwezig en kregen we dan ook een welkomstdrankje. Met een pintje in de hand babbelen we verder over de B&B.

Bloemen- en geschenkenzaak

Het interessante verloop van het leven van de eigenaars kwam ook aan bod natuurlijk. Altijd interessant om de verhalen te weten hoe de eigenaars van een B&B uiteindelijk zijn geëmigreerd naar het Zuiden van Spanje.

Hilde had in Pajottenland een succesvolle bloemen- en geschenkenzaak. Hilde is gepassioneerd door bloemen en decoratie, waar ze heel erg mee bezig was in België. En nu komt die passie ook nog eens terug in de B&B.

Chris is een IT consultant en werkt nog altijd vanuit Spanje. Kan perfect en is in de Corona periode uiteraard ook een extra bron van inkomsten. 

Axarquia

Het koppel had eerst in Spanje een appartement in Calahonda gekocht aan de kust. Nu en dan brachten ze hun vakantie door aan de Costa del Sol. Ze verkenden een heel stuk van Andalucia en ze werden helemaal verliefd op de Axarquia streek.

Vandaar werd een andere droom stilletjes aan werkelijkheid om te verhuizen naar het buitenland en het idee om een B&B te starten. Uiteindelijk werd dit pareltje van een finca omgebouwd tot een zeer gezellige B&B. 

Diner

We werden uitgenodigd om mee te eten ‘s avonds met Hilde & Chris. Dat was zeker een goede optie want Hilde houdt enorm van koken. En dat hebben we geweten. Eerst dronken we een gin tonic als aperitief met lokale citric gin van Alborán.

Het hoofdgerecht was heel lekker, malse varkenswangetjes, hmmmm. Tijdens het diner hadden we veel leuke babbels en kwamen we heel wat te weten over het Spaanse leven in de omgeving. Super interessant, want daarvoor kies je onder andere ook om in een B&B te verblijven. 

Na een zaaaaalige nacht in het comfortabele bed, met vooral streelzachte dekens, keken we uit naar het ontbijt en een nieuwe stralende dag in deze gezellige B&B Finca La Meica.

 

Ontbijt

We werden alweer verwend met een lekker ontbijtbuffet. Alles naar onze wensen, rekening houdend met voedingsallergiën. 

Zwembad

Na het ontbijtje genoten we nog even in de ligzetels aan het mooie grote zwembad. De stilte en de rust overkomt ons en doet deugd. Al het groene rondom maakt je blij. En vooral ook het najaarszonnetje die een zomergevoel geeft is onbeschrijfelijk voor half november. Dat is echt puur genieten in de Axarquia streek. 

Activiteiten

Voor de meer actievelingen is er ook nog een aangelegde petanque baan. Ook nog een kleine ronde arena in grindzand met 2 voetbaldoelen en nog een ping pong tafel. Helaas hadden we zelf geen tijd meer maar Chris stelde voor om een prachtige wandeling te maken in de omgeving om op die manier de omgeving te ontdekken. Genoteerd. We komen zeker terug om die wandeling te maken in de Montes de Malaga.  

We checken uit en Hilde & Chris wuifden ons uit. We hadden een leuke klik en is toch altijd wat emotioneel om deze mooie plek te verlaten. We hebben er weer nieuwe vrienden bij en springen zeker nog eens binnen.

Hilde & Chris konden na ons verblijf weer verder olijven plukken, nog 100kg te gaan.
Venga amigos !  

Muchas gracias Hilde & Chris, hasta luego ! 

Boek uw verblijf bij Finca La Meica

http://www.finca-la-meica.com/

Ligging Finca La Meica

Extra foto’s Finca La Meica

Boek uw verblijf bij Finca La Meica

http://www.finca-la-meica.com/

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid