B&B Finca Amorosa

Gepubliceerd door Steven Loquet op

B&B Finca Amorosa bereiken we via rustige landelijke wegen langs uitgestrekte okergele velden. Als een dambord met afwisselend bruine en gele tinten spreiden de velden zich om ons heen en zetten ons schaakmat voor het machtig kalkstenen gebergte “El Torcal”.

Als kantelen van een burcht wijzen de forse toppen van het prachtig natuurfenomeen naar de azuur blauwe hemel. De campo is hier iets minder bergachtig en de witte huisjes geflankeerd door cypressen zorgen voor een Toscaans aandoende sfeer.


Culinair verblijf in stijl in Villanueva de la concepcíon – El Torcal

Voor een groot hek houden we halt en bellen nieuwsgierig aan bij onze stop voor vannacht B&B Finca Amorosa. Het hek schuift vlotjes open en een lange oprit wijst ons de weg naar een traditionele finca omringd door olijf-en amandelbomen.

Op de ruime parking kunnen we onze auto kwijt en als we uitstappen komen onze gastheer en-vrouw Marc en Sabine ons warm verwelkomen gevolgd door drie schattige hondjes. Via een poortje komen we op het ruim zonneterras terecht en onmiddellijk weten we waarom Marc en Sabine hun hart aan deze finca verloren. Het totaal plaatje is gewoon perfect!


Welkomstdrankje op het zonneterras

Een machtig groot zonneterras in rode tegels doet de witte muren van de finca nog meer tot zijn recht komen. Bloemen en fijne accessoires aan de witte muren zorgen voor warme accenten. In comfortabele zetels worden we een verfrissend welkomstdrankje aangeboden terwijl we genieten van het oogstrelend uitzicht op het zwembad dat iets lager ligt en de uitgestrekte velden. Wat is het hier mooi en straalt alles rust en verfijnde luxe uit!


Culinair genieten bij B&B Finca Amorosa

Marc en Sabine vertellen honderduit over hun verleden in de horeca. Uit ieder woord van onze gastheer blijkt dat koken een passie is. Marc heeft jaren een eigen succesvol culinair restaurant gehad in Moraira aan de Costa Blanca en spreekt vol liefde over de verfijnde keuken die hij presenteerde en de nauwe band die hij met zijn klanten opbouwde.

Ook Sabine was jarenlang werkzaam in de horeca tot ze besloten om samen een nieuwe weg in te slaan. Hun passie voor koken en de verfijnde keuken bouwen ze hier verder uit in B&B Finca Amorosa.

Zes maal per week kun je hier, mits reservering, culinair eten. Marc biedt ook voor de liefhebbers een workshop koken aan en indien gewenst kan een verzorgde picknickmand aangevraagd worden om bij het verkennen van de streek extra te genieten.


Prachtig domein

Na de verwelkoming worden we uitgebreid rondgeleid in de finca en de uitgestrekte tuin met veel cosy hoekjes om heerlijk van wat privacy te genieten. Naast het zwembad is er ook voor de sportievelingen een petanquebaan voorzien.

Het zwembad is machtig met mooie details en een “Marokkaans aandoend” knuffelhoekje waar je al dan niet in de schaduw kan genieten.

Marc toont ons al zijn kruiden en stopt regelmatig vol enthousiasme een geurend blad onder onze neus met een uitgebreide uitleg over de mogelijkheden in de keuken. Van liefde voor het koken gesproken!


Kamers

B&B Finca Amorosa werd volledig gerenoveerd en in het hoofdgebouw heb je drie slaapkamers met eigen badkamer. Via het terras zijn nog twee suitekamers bereikbaar.


Heerlijke maaltijd

Na deze uitgebreide rondleiding verlangen we toch even een verfrissende douche te nemen en al deze mooie indrukken rustig in onze kamer te verwerken. We kijken uit naar de maaltijd die Marc voor ons klaar toverde. We keuvelen gezellig verder bij de heerlijke maaltijd tot de late uurtjes benieuwd naar wat de nieuwe dag in B&B Finca Amorosa zal brengen.

Ochtendzon

De zon priemt door de kleurrijke glasramen van onze kamer. In de verte horen we de kippetjes zachtjes over hun dromen kakelen. Fris als een hoentje springen we uit bed, klaar om weer een stralende dag in B&B Finca Amorosa te beleven.


Ontbijt

Een overweldigend ontbijt staat klaar op tafel met zicht op de glooiende velden. Vers gebakken koeken, lokale specialiteiten, confituren met combinaties waar je maar van kunt dromen, vers geperst fruitsap en soorten thee in overvloed! Wauw wat een royaal ontbijt.


Oh en wat ben ik helemaal verzot op het kippetje waar mijn hard gekookt eitje in gepresenteerd wordt, so cute! Marc en Sabine hebben echt aan alles gedacht.

Zwembad

We besluiten om deze heerlijke start verder te zetten aan het zwembad. Zalig genietend van de rust, het verfrissende water, de prachtige bloemen die alles opfleuren. Dit is pas vakantie!

Verblijven in B&B Finca Amorosa staat gelijk aan een stijlvolle, culinaire beleving in een omgeving waar je volledig tot rust kunt komen. Marc en Sabine, jullie gastvrijheid is grenzeloos. Heel graag komen we terug naar jullie prachtige finca want een verblijf bij jullie smaakt naar meer!

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Finca Amorosa

Ontdek andere TOP B&B’s in de streek

Ligging

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Finca Amorosa

Extra Foto’s Finca Amorosa

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Finca Amorosa
Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid