B&B Casa Utopia een Moorse parel in Alcaucín

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

B&B Casa Utopia

We rijden vlot van Málaga richting Viñuela. Kleine schapenwolkjes schitteren als witte veertjes aan de blauwe lucht. Voor ons doemt plots het meer van Viñuela op met zijn smaragdgroene tint. Hier moet je toch echt even halt houden. Is het nu de weerspiegeling van de blauwe lucht die het meer zijn tropische kleur geeft? Feit is dat iedereen hier even stil van wordt. Het wauw effect is groot en de foto’s en selfies worden en masse genomen. Het belooft weer een heerlijke trip te worden.

Alcaucín

We vervolgen genietend onze weg naar Alcaucín waar B&B Casa Utopia ligt, de prachtige B&B waar we vannacht verblijven. Het is al donker als we bij de B&B aankomen. Best jammer want we zijn zo benieuwd naar deze mooie verblijfplaats in Moorse stijl.

Gastvrouw Elke

Elke, onze joviale gastvrouw, heeft via een appje de locatie bezorgd waardoor we zonder problemen onze verblijfplaats vinden. Op een goed verlichte en ruime privé parking kunnen we onze wagen kwijt. Als we uitstappen komt Elke ons vol enthousiasme verwelkomen. Wat een stijlvolle dame! Ze omhelst ons als kennen we elkaar al jaren. Haar heerlijke babbel, de manier waarop ze ons begeleid naar hun gezellige lounge voelt onmiddellijk super aan! Hier zijn we meer dan welkom.

Gastheer Guy

Intussen is Guy, de gastheer van Casa utopia, ons al met evenveel overgave als zijn vrouw komen begroeten. Omdat het al iets later is hebben Elke en Guy een ware feestmaaltijd als verwelkoming voor ons klaargemaakt. Wat een ongelooflijk gezellige start. Eerst tonen Guy en Elke onze kamer zodat we ons even kunnen opfrissen voor we aan de mooi versierde tafel aanschuiven.

Kamer

Onze kamer is, net als de andere 3 kamers, in Moorse stijl. Hier heeft iemand met ongelooflijk veel smaak de kamer aangekleed!
Prachtig paars-rode accenten zetten de ruimte in een warme gloed. Een Marrakech aandoende lantaarn siert het plafond. Rechts is een cosy hoek gecreëerd met een houten bank in donkere warme kleur en zachte kussens zoals je verwacht in een sprookje van 1000 en 1 nacht. De inloop douche werd speciaal ontworpen door Elke met een boog als in het Alhambra en de tegels bij de lavabo geven het geheel dàt tikkeltje meer. Zelfs de spiegels zijn in een smedenwerk waardoor je je in een riad in Marokko waant. Wat een mooi geheel!

Diner

Intussen knutselt Elke voor ons een heerlijke maaltijd samen.In Casa Utopia wordt er regelmatig een 3 gangen diner aangeboden of een tapas buffet in één van de patios of in de gezellige lounge. Elke en Guy bieden een “pure” keuken aan met een Spaans-Mediterraans tintje. De heerlijke geur doet ons watertanden en lokt ons naar de gezellige lounge waar Guy en Elke ons verwachten.

Levensverhaal

Bij een lekker glas wijn, gezellig kaarslicht en een verfijnde maaltijd, vertellen onze gastvrouw en –heer hun levensverhaal. Een boeiend gesprek brengt ons van de B&B die Guy en Elke 5 jaar uitbaatten in de Ardennen, naar Spanje. Uit alles blijkt dat ze beiden al heel wat ervaring sprokkelden en nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaan. Hun zoektocht strandde in Alcaucin. Hier vonden ze de plaats waar je rust, natuur en cultuur kunt combineren.
De tijd vliegt voorbij en we keuvelen nog gezellig door tot de late uurtjes.

Sierra de Tejeda en de Maroma

Een fijn straaltje zon komt tussen de luiken van onze kamer door piepen. Ik kan het niet laten om uit bed te springen. De nieuwsgierigheid wint het van de zin om nog langer tussen de zachte lakens verder te soezen. Wat we te zien krijgen is echt overweldigend.

De staalblauwe hemel accentueert het zicht op de Sierra de Tejeda en het Maroma gebergte. De zon schijnt al op de olijfgaarden die de B&B omringen. We kunnen bijna niet wachten om de mooie tuin met zwembad te verkennen. Maar eerst gaan we nog volop genieten van een ongetwijfeld heerlijk ontbijt.

Ontbijt

Als we beneden in de mooie lounge komen staat Elke al vrolijk in de keuken. Het zicht van hieruit op het zwembad is zo machtig! Een tafeltje staat buiten kleurrijk gedekt op ons te wachten. Het ontbijt in buffetvorm is een streling voor het oog en de smaakpapillen.

Verschillende soorten brood en croissants, vers fruitsap, koffie, thee, chocolademelk, vlees en kaas, zelfgemaakte confituur, honing, yoghurt en een typisch Andalusisch ontbijt bestaande uit brood, olijfolie, gemixte tomaat en aangepaste kruiden. Een eitje naar wens wordt met veel liefde door Elke naar ons tafeltje gebracht. Wat een zalig gevoel. De zon op ons gezicht, het prachtig zicht op de omgeving! Het lekker tot in de puntjes verzorgde ontbijt. Dit is echte vakantie! Elke en Guy nemen ook plaats aan een tafeltje naast ons en genieten mee van deze prachtige morgen.

Zwembad

De eerst zonnestralen vallen intussen al op het zwembad en een cosy overdekte lounge met zachte kussens en Moorse accenten. Wat nodigt dit alles uit om gezellig met een glaasje fris en een leuk boek te genieten. Ook hier zie je weer dat er aan Elke een binnenhuisarchitecte is verloren gegaan! Hier werd aan de kleinste details gedacht.

Schoonheidsinstituut

Na het heerlijk ontbijt, een leuke babbel en tips van Guy over de omgeving toont Elke ons trots de rest van de mooie kamers en haar schoonheidsinstituut “Puro” in hun privéwoonst. Wat een bezige bij is onze gastvrouw en telkens weer staan we versteld van haar talenten. Ook hier staan de gasten weer centraal en geldt pure verwennerij van de bovenste plank.

Villa Utopia

Na wat rustig genieten van de heerlijke Andalusische zon in een lekker ligbed aan het zwembad, gaan we graag in op het voorstel van onze gastvrouw en –heer om hun nieuw project te gaan bewonderen: Villa Utopia! Dit luxueuze huurhuis is volledig in dezelfde stijl aangekleed als B&B Casa Utopia.

Wat we hier te zien krijgen is echt zo mooi! We hebben ogen tekort. Voor een dergelijk verblijf willen we onmiddellijk tekenen. De woonkamer werd met de grootste zorg ingericht. In de 2 kamers zijn de details om U tegen te zegen. De kleuren van zowel bedlinnen, als kussens en de tegels in de badkamers zijn prachtig op elkaar afgestemd. Het zwembad en de aanleg van de tuin met witte keitjes zijn magnifiek. Wat een heerlijke en prachtige plek om te verblijven!

 

Na nog wat gemoedelijke keuvelen met Elke en Guy is het jammer genoeg tijd om de streek verder te verkennen. Afscheid nemen is nooit leuk, maar bij dit charmant koppel valt het extra zwaar. Hun gastvrijheid, de gezellige babbels en familiale sfeer maken van een verblijf in Casa Utopia een onvergetelijke belevenis.

Elke en Guy, gracias dat we even van jullie prachtige thuis mochten meegenieten. Graag tot snel.

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Casa Rural Utopia

Ligging B&B Casa Utopia

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Casa Rural Utopia

Extra foto’s

      

   

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Casa Rural Utopia

 

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid